Sport

Ianis Hagi, aproape să joace în Anglia. Șefii fotbalului din Scoția vor să mute meciurile din campionat din cauza restricțiilor

Conducătorii fotbalului din Scoția iau în considerare să mute meciurile de campionat în Anglia, astfel că Ianis Hagi ar putea fi urmărit mai atent de cluburile din Premier League.
06.01.2022 | 11:53
Ianis Hagi aproape sa joace in Anglia Sefii fotbalului din Scotia vor sa mute meciurile din campionat din cauza restrictiilor
ADVERTISEMENT

Valul de infectări cu varianta Omicron a Covid-19 a lovit și Scoția, așa că autoritățile au extins măsurile de prevenție și au decis să întrerupă pentru o perioadă campionatul.

Chiar dacă s-a vorbit extrem de mult despre o plecare a internaționalului român de la Rangers, Gică Hagi a dezvăluit că fiul său își dorește să rămână pe Ibrox Park.

ADVERTISEMENT

Meciurile lui Ianis Hagi din campionatul Scoției ar putea fi mutate în Anglia

Până la un transfer al lui Ianis Hagi, acesta ar putea ajunge să joace în Anglia. Conform The Sun, șefii fotbalului scoțian iau în calcul să mute meciurile din întrecerea internă în țara vecină din cauza restricțiilor impuse de valul de Covid-19.

Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, a refuzat să ofere asigurări că limita de 500 de spectatori prezenți la un meci va fi ridicată după 17 ianuarie, iar acest lucru ar aduce pierde uriașe pentru cluburile scoțiene care ar trebui să joace pe stadioane aproape goale în următoarele câteva luni.

ADVERTISEMENT

În schimb, stadioanele din Anglia sunt deschise la capacitate maximă și scoțienii se gândesc serios să se mute cu totul la vecini pentru a nu avea de suferit din punct de vedere financiar. O astfel de mișcare ar fi una istorică, deoarece niciun meci din prima ligă scoțiană nu s-a jucat vreodată în afara țării.

Actualele restricții sunt valabile până la 17 ianuarie

Premierul Nicola Sturgeon a confirmat că restricția ce vizează intrarea doar a 500 de spectatori la meciurile de fotbal din Scoția va rămâne în vigoare cel puțin până pe 17 ianuarie, dată la care se va juca primul meci din 2022 în prima ligă.

ADVERTISEMENT

”Sper foarte mult că nu va trebui să trecem dincolo de 17 ianuarie cu aceste restricții. Dar nu aș face bine nimănui dacă încerc să ofer certitudine înaintea capacității noastre de a face asta”, a declarat Sturgeon.

Cluburile din Scoția pun presiune pentru ca jocurile din prima ligă să poată fi mutate în Anglia dacă restricțiile actuale privind evenimentele sportive rămân în vigoare. Această mutare ar trebui aprobată de șefii Ligii Scoțiene, însă UEFA și FIFA se pot implica în acest caz.

ADVERTISEMENT

Și rugby-ul scoțian s-ar putea muta în Anglia

De asemenea, conducătorii Federației Scoțiene de Rugby iau în calcul ca meciul cu Anglia din Turneul celor 6 Națiuni să se desfășoare la Newcastle pentru a putea fi urmărit din tribune de un număr mai mare de spectatori. Întâlnirea este programată a avea loc la 5 februarie, pe Murrayfield Stadium din Edinburgh.

Primul care a vorbit deschis despre o astfel de posibilitate a fost legendarul rugbyst scoțian Ian McGeechan: ”Aș dori să văd Turneul celor 6 Națiuni epuizând toate posibilitățile pentru a permite cât mai multor fani să participe. Mulțimile sunt cele care dau energie jocurilor.

Posibilitatea de a muta meciurile în Anglia este cu siguranță intrigantă. Pentru Scoția, unde capacitatea maximă la jocurile în aer liber este de 500, posibilitatea de a juca la St James’ Park ar fi cu siguranță de preferată. Nimeni nu vrea să vadă Turneul celor 6 Națiuni jucându-se din nou cu porțile închise”.

ADVERTISEMENT
Tags: