Sporturi

Aşa bat Portugalia! Ianis Hagi şi colegii, antrenament cu doi campioni la box

Ianis Hagi, Puşcaş şi restul jucătorilor de la naţionala U21 au avut parte de o şedinţă de pregătire inedită. Vizită surpriză la Buftea în cantonamentul naţionalei de tineret înaintea marelui meci cu Portugalia.
10.11.2017 | 10:39
Asa bat Portugalia Ianis Hagi si colegii antrenament cu doi campioni la box

Doi campioni europeni de tineret la box, stelistul Robert Jitaru şi dinamovistul Andrei Arădoaie au venit să îi motiveze pe ”tricolori”. Pugiliştii le-au explicat colegilor de generaţie ce sacrificii trebuie să facă pentru a obţine o medalie la un Campionat European, competiţie la care naţionala de fotbal sub 21 ani are şanse să se califice după două decenii de absenţă.

Mai curajoşi, Ianis Hagi, de la Fiorentina, şi George Puşcaş, jucătorul lui Benevento,  s-au băgat chiar la o repriză de sparring cu cei doi boxeri. Fotbaliştii speră ca antrenamentul inedit să le inspire încredere şi forţă pentru dubla decisivă cu lusitanii, din această seară, şi galezii, meci programat marţi.

Ianis Hagi, ambiţionat de vizita boxerilor

“Ne-am dori să fim prezenţi la un Campionat European,  dar pentru asta trebuie să trecem de grupa în care suntem, pentru că este foarte grea. Nu s-a întâmplat de mult timp o astfel de calificare şi ne dorim să realizăm acum această performanţă”, a spus “vârful” tricolorilor mici, George Puşcaş.

Acesta a primit câteva sfaturi de “luptă pe teren” de la un pugilist pe măsura lui:  Andrei Arădoaie. “Sper ca  tot ceea ce le-am zis şi prezenţa noastră aici să-I fi motivat înaintea unui meci atât de important. Au alură de fotbalişti mari şi sunt convins că vor face o partidă pe măsură”,  a spus campionul european la tineret, Andrei Arădoaie.

“Portughezii au cam acelaşi fizic ca şi Andrei, astfel că ne-au prins bine mişcările pe care ni le-a arătat”, a completat Puşcaş. Şi Ianis Hagi a mărturisit că vizita celor doi boxeri, cei mai buni de pe continentul nostru, i-a ambiţionat în vederea duelului cu jucătorii portughezi.

“Eu nu prea mă descurc la box, dar mă bucur că avem astfel de sportivi, campioni, cu care putem să ne mândrim peste tot.  Am vorbit cu ei şi ne-au insuflat putere şi dorinţă de victorie şi mai mare”, a precizat Hagi jr. “Sunt convins că băieţii pot egala, în viitor, performanţa noastră. Sper să am reuşit să-I motivăm prin ideile noastre”, a punctat boxerul Robert Jitaru.

La finalul întâlnirii, Vlad Munteanu, manager operaţional FRF, şi Andrei Arădoaie le-au ţinut un speech motivaţional fotbaliştilor. Pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2019, naţionala României întâlneşte azi, ora 19.00, la Ovidiu puternica reprezentativă a Portugaliei, iar marţi se va duela în deplasare cu Ţara Galilor.

Campionii europeni de tineret la box fac show azi la Circul Globus din capitală în finalele Campionatului Naţional. În 2018, România va organiza pentru al doilea an consecutiv Campionatul European de Box sub 22 ani.