Fotbal international

Ianis Hagi are zilele numărate la Rangers?! Anunțul presei din Scoția

25.01.2021 | 23:01
Ianis Hagi are zilele numarate la Rangers Anuntul presei din Scotia
ADVERTISEMENT

Rangers a transferat un scoțian, fost internațional de tineret, care joacă pe același post cu Ianis Hagi. Presa locală anunță că internaționalul român ar putea pleca de pe „Ibrox Park”.

Scott Wright, fotbalist trecut pe la toate naționalele de juniori ale Scoției, a bătut palma cu liderul din Scottish Premiership și se va alătura, din vară lotului pregătit de Steven Gerard.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Scoția au creionat și primul 11 al lui Rangers pentru sezonul viitor. Ianis Hagi nu se regăsește în opțiunile acestora, deși cifrele „șeptarului” văzut „decar” de celebrul său tată, Gică Hagi, sunt mai mult decât satisfăcătoare.

Rangers ar putea face profit, dacă l-ar vinde pe Ianis Hagi

Ianis Hagi a bifat 29 de meciuri în tricoul lui Rangers, 25 dintre acestea în Premiership, în 14 rânduri fiind chiar titular. În plus, românul a marcat 3 goluri în campionat și tot atâtea în cupele europene.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor cifre, Hagi junior nu pare să-l fi convins pe Steven Gerard că cele 3,5 milioane de euro plătite de Rangers au fost o investiție bună. Cota lui este însă, în creștere, a ajuns la 6 milioane de euro, iar clubul din capitala Scoției și-ar putea amortiza investiția în cazul unui transfer în această vară.

Ianis Hagi a ajuns la „Ibrox Park” la începutul anului trecut, de la Genk unde era preponderent rezervă. În Scoția a început perfect, cu gol marcat la primul meci ca titular, în victoria echipei sale, scor 2-1 cu Hibernian.

ADVERTISEMENT

Unde ar putea ajunge Ianis Hagi?

Ca de obicei, atunci când se speculează iminenta plecare a lui Ianis Hagi de la Rangers, apar imediat în presă, ca o justificare a veridicității „știrii”, și numele potențialelor destinații ale fiului patronului de la FC Viitorul, „Împăratul” Gică Hagi.

RB Leipzig (locul 2 în Bundesliga), FC Sevilla (locul 4 în La Liga) și Istanbul Bașakșehir, campioana în exercițiu a Turciei (locul 15 în actuala stagiune din Super Lig), sunt câteva dintre echipele despre care s-a spus că ar fi interesate de Hagi junior.

ADVERTISEMENT

Ianis are 22 de ani și a devenit, duminică, cel mai bun pasator din campionatul Scoției.

  • 3 goluri și 8 assist-uri are Ianis Hagi în actuala ediție de Premiership
  • 6.000.000 de euro este cota lui Ianis Hagi pe transfermarkt.com, cea mai mare din cariera sa
ADVERTISEMENT