Fotbal international

Ianis Hagi, campion în Scoția! Acum 21 de ani, Gică Hagi lua ultimul titlu cu Galatasaray

07.03.2021 | 18:00
Ianis Hagi campion in Scotia Acum 21 de ani Gica Hagi lua ultimul titlu cu Galatasaray
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a reușit să devină campion al Scoției. Fiul lui Gică Hagi își trece în palmares primul titlu de campion din carieră, la 21 de ani după ce tatăl său cucerea ultimul astfel de trofeu intern, cu Galatasaray. 

Tânărul mijlocaș al lui Rangers avea doar un an atunci când tatăl său cucerea cel de-al patrulea și ultimul său titlu cu Galata, sub conducerea lui Fatih Terim, legendarul tehnician al turcilor.

ADVERTISEMENT

Pentru Ianis Hagi, titlul istoric cucerit cu Rangers este cel de-al patrulea trofeu al carierei, dar totodată și cel mai important. Ianis nu a fost parte din echipa care cucerea titlul pentru Viitorul Constanța în 2017.

Ianis Hagi, campion în Scoția! Al patrulea trofeu al carierei

Ianis Hagi a reușit să devină matematic campion în prima ligă din Scoția, după ce Rangers a învins-o cu 3-0 pe St. Mirren, iar rivala și principala urmăritoare, Celtic, a remizat cu scorul de 0-0 în deplasare, cu Dundee United. Pentru fiul lui Gică Hagi, succesul reprezintă o premieră.

ADVERTISEMENT

Ianis a mai câștigat, de-a lungul carierei pe care și-a început-o în 2014, alte trei trofee, însă niciunul de anvergura celui pe care tocmai l-a cucerit în tricoul legendarului club din capitala Scoției. Hagi a mai ridicat deasupra capului Cupa României, în 2019, Supercupa, în același an, dar și Supercupa Belgiei, în 2020.

În sezonul 2016-2017, când Viitorul Constanța cucerea în mod total neașteptat titlul în Liga 1, Ianis era împrumutat de clubul care l-a format și care este patronat de tatăl său, Gică Hagi, la Fiorentina, în Serie A. Astfel, el nu a făcut parte din lotul care i-a adus „Regelui” singurul titlu de campion al Ligii 1.

ADVERTISEMENT
  • 1 titlu de campion are fiul lui Gică Hagi, cel cucerit cu Rangers;
  • 4 trofee alcătuiesc palmaresul lui Ianis Hagi.

După 21 de ani… În 2000, jucătorul Gică Hagi devenea pentru ultima oară campion

Pentru Ianis Hagi, numele de familie pe care îl poartă s-a dovedit de multe ori a fi o adevărată povară. Cu certitudine, nu este ușor să fii fiul celui considerat a fi cel mai mare fotbalist din istoria fotbalului românesc, dar și unul dintre cei mai buni mijlocași de creație din istoria fotbalului european. Nu doar calitățile individuale ale lui Gică Hagi au fost impresionante, ci și palmaresul său.

ADVERTISEMENT

Ca jucător, Gică Hagi a realizat performanțe excelente cu Steaua, Real Madrid, FC Barcelona, dar și Galatasaray. Pentru clubul din Turcia, Hagi a fost decisiv în perioada 1996-2000. Turcii au fost ultimul club pentru care a jucat „Regele”, iar în tricoul formației Combom, el a reușit să pună mâna pe nu mai puțin de 10 trofee.

Ultimele, chiar în urmă cu 21 de ani. Anul 2000 este, poate, cel mai bun din istoria clubului de pe Ali Sami Yen. În 2000, turcii au câștigat titlul în Turcia, Cupa Turciei, Supercupa Turciei, Cupa UEFA și Supercupa Europei. Toate, cu Gică Hagi titular și om de bază! Toate, la doar puțin peste un an după ce se năștea Ianis Hagi.

Titlul din 2000 a fost ultimul al carierei pentru Gică Hagi, care s-a retras în 2001, punând capăt unei cariere formidabile, cu trofee europene, titluri în România și Turcia, dar destule cupe câștigate și în Spania. Rămâne de văzut dacă și Ianis va reuși succese atât de variate și de semnificative în carieră. Deocamdată, viitorul pare să sune tot mai bine pentru… „Prinț”.

  • 4 titluri de campion a strâns Gică Hagi cu Galatasaray;
  • 19 trofee sunt în palmaresul „Regelui”.
ADVERTISEMENT