Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra să facă diferența

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în Echipa nationala
16/11/2019, 14:40
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra să facă diferența SPECIAL FANATIK
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale mingicarilor trimiși în teren de Contra să facă diferența FOTO: Ianis Hagi si Albin Ekdal in meciul de fotbal dintre Romania si Suedia, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

România a pierdut cu 0-2 meciul împotriva Suediei și odată cu acest meci s-a dus și șansa “tricolorilor” de a se califica la Euro 2020 din preliminariile clasice. A fost unul dintre cele mai modeste meciuri ale României din această campanie de calificare, în ciuda faptului că elevii lui Contra au avut o posesie superioară, însă acest fapt nu a fost confirmat și de numărul ocaziilor create.


(P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,48 este cota pentru “1 solist” la meciul Croația – Slovacia. Vezi aici toate cotele! 


România, posesie superioară Suediei! Am suferit mult în jumătatea adversă

Conform cifrelor InStat, România a avut o posesie mai bună (53,94%, față de 46,06%), însă nu trebuie să ne păcălească această statistică, în condițiile în care nordicii și-au asigurat un avantaj de două goluri încă din prima repriză, pe care au reușit să îl conserve fără mari probleme în partea secundă, “tricolorii” având puține șanse de a înscrie.

Jocul de atac al României a fost unul palid și a fost demonstrat și de cifrele InStat. Ianis Hagi, intrat la pauză, a fost cel mai bun om de atac al lui Contra, titularii care trebuiau să facă diferența în acest meci au avut prestații foarte modeste pe cifre. Dar, să îi luăm pe rând pe “mingicarii” naționalei noastre și să le analizăm prestația din meciul decisiv cu nordicii.

Ianis Hagi, cele mai bune cifre! George Pușcaș, atacantul fără niciun șut la poartă

Nicu Stanciu – 205 Index InStat (al doilea cel mai slab din echipă)

 • 68% precizia paselor (din 41 de pase, 28 au fost reușite)
 • 0 șuturi pe poartă (2 șuturi încercate)
 • 0 dueluri câștigate în defensivă (0 din 4 dueluri) 

Mijlocașul Slaviei Praga a vrut mult, însă a reușit puține. Nicu Stanciu a început bine meciul cu Suedia, fiind unul dintre cei mai activi “tricolori”, însă apoi a fost anihilat de suedezi. Mijlocașul a câștigat doar două dueluri directe: unul cu Ekdal și unul cu Larsson și a pierdut patru. De suferit a avut și la precizia paselor, doar 68% (41 de pase, din care 28 reușite), să nu uităm, multe dintre ele în lateral sau înapoi, pentru că la nivelul paselor decisive procentajul este de 0%. Stanciu a reușit o singură pasă lungă precisă din trei (33%) și nu a avut niciun șut pe cadrul porții din două încercări (0%).

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra

Alexandru Mitriță – 254 Index InStat

 • 85% procentajul paselor precise (35 din 41)
 • 9 dueluri câștigate din 22 cu fundașii adverși
 • 1 șut pe poartă din 3 (33%) 

Și de la Alexandru Mitriță erau așteptări mari după evoluția foarte bună din meciul cu Norvegia, în care a reușit să înscrie. “Americanul” a încercat de câteva ori să îi “ia la mână” pe suedezi, drept dovadă numărul mare de dueluri, 22. Din păcate pentru el, doar 9 dintre aceste dueluri au fost câștigate, Mitriță fiind foarte bine blocat de fundașii suedezi. Nu a ajuns niciodată într-o poziție clară de șut, dovadă și faptul că doar o dată a trimis pe spațiul porții din trei încercări. În ciuda procentajului bun la precizia paselor, Mitriță nu a avut nici măcar o încercare de pasă decisivă, iar singura pasă pe care a încercat-o în careul advers a fost interceptată.

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra FOTO: Cifrele lui Mitriță

Ianis Hagi – 275 Index InStat

 • 73% procentajul acțiunilor reușite (37 din 51)
 • 14% procentajul paselor reușite în careul advers (1 din 7)
 • 83% dueluri câștigate (5 din 6)

Intrat la pauză, Ianis a fost unul dintre cei mai buni jucători ai naționalei noastre. Mijlocașul a intrat cu tupeu în teren și a avut multe acțiuni reușite, dovadă procentajul bun (73%). Problema a fost în careul advers. Doar o pasă precisă din șapte încercări a avut Ianis în careul suedez, nordicii având o apărare foarte exactă. Totuși, Ianis stă foarte bine la numărul duelurilor câștigate, 5 din 6, iar pe final a creat cele mai multe acțiuni ale României, chiar dacă nu au reprezentat decât rareori un pericol la poarta lui Olsen.

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra

Florinel Coman – 215 Index InStat

 • 1 șut a avut Coman în cele 23 de minute jucate
 • 86% procentajul paselor precise (12 din 14)
 • 0% dueluri câștigate (0 din 4)

Florinel Coman nu a adus plusul pe care îl aștepta Contra în momentul în care a intrat pe teren. Deși a avut un procentaj bun al paselor (86%), niciuna nu a fost reușită în față. Coman a fost foarte bine blocat și nu a intrat în careul advers. A pierdut toate cele patru dueluri pe care le-a avut cu jucătorii adverși și nu a dat niciun șut pe cadrul porții.

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra

Claudiu Keșeru – 220 Index InStat

 • 27% dueluri câștigate (3 din 11)
 • 1 șut pe cadrul porții
 • 14 pase reușite din 16 date

Claudiu Keșeru trebuia să aducă un plus pe faza de atac în meciul pe care România trebuia neapărat să îl câștige. În ciuda eforturilor depuse, atacantul nu a reușit să se apropie prea mult de poarta nordicilor. A câștigat doar 27% dintre duelurile cu fotbaliștii adverși, a dat un șut pe poartă din două încercări. Deși are 14 din 16 pase reușite, cele mai multe au fost date înapoi.

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra FOTO: Claudiu Keșeru

George Pușcaș – 197 Index InStat

 • 2 dueluri câștigate din 18 (11%)
 • 0 șuturi în cele 95 de minute jucate
 • 1 pasă precisă în față 

Atacantul damnat al meciului cu Norvegia, în care a ratat un penalty, nu a reușit să se revanșeze în meciul cu Suedia. De fapt, conform cifrelor, George Pușcaș a fost cel mai slab de pe teren. A avut doar două dueluri câștigate cu fundașii adverși din 18, nu a dat nici măcar un șut spre poartă în cele 95 de minute jucate și o singură pasă dată a fost în față.

Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale
Ianis Hagi, cel mai bun om de atac al României! Cifrele InStat ale “mingicarilor” trimiși în teren de Contra FOTO: George Pușcaș

Ciprian Deac a avut și el o evoluție foarte modestă, fiind primul jucător schimbat de Contra. Cu un index InStat de 204, Deac nu a reușit să câștige decât două dueluri în prima repriză și nu a avut niciun șut pe cadrul porții. Denis Alibec a intrat pe teren în final de meci și a câștigt singurul duel pe care l-a avut în meci, a trimis și un șut, dar care a fost departe de poartă.

 • 237 a fost Indexul InStat al naționalei României
 • 53,94% a fost posesia mingii pentru “tricolori” 
 • 9,32% din acțiunile României la poarta adversă au fost reușite

 

Închide ×