Fotbal intern

Ianis Hagi, cifre horror în România – Irlanda de Nord 1-1! A fost invizibil pe Arena Naţională: 0 driblinguri, 0 şuturi

05.09.2020 | 13:58
Ianis Hagi cifre horror in Romania  Irlanda de Nord 11 A fost invizibil pe Arena Nationala 0 driblinguri 0 suturi
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a avut o nouă prestaţie mediocră la naţională, iar cifrele din meciul România – Irlanda de Nord 1-1 au fost horror pentru fotbalistul lui Glasgow Rangers. FANATIK îţi prezintă statisticile mijlocaşului ofensiv de 21 de ani în prima partidă a tricolorilor în Liga Naţiunilor 2020-2021.

După 55 de minute din România – Irlanda de Nord, când tricolorii conduceau cu 1-0, Mirel Rădoi a decis să-l scoată pe Ianis Hagi de pe teren. Cu un cartonaş galben şi intrări la limită, fotbalistul de 21 de ani a fost înlocuit cu Alexandru Creţu, debutant la naţională.

ADVERTISEMENT

În cele 55 de minute jucate, Ianis Hagi nu a avut prea multe reuşite şi a fost unul dintre cei mai slabi jucători ai naţionalei României. Conform fotmob.com, fiul lui Gică Hagi a fost notat cu 5,9, a doua cea mai mică notă în rândul tricolorilor.

Cifrele horror ale lui Ianis Hagi în România – Irlanda de Nord 1-1

Ianis Hagi a încercat o singură dată să dribleze, însă nu a reuşit să-şi depăşească adversarul. În plus, fotbalistul lui Glasgow Rangers a pierdut de şase ori mingea, fiind deposedat în trei ocazii. Cu două faulturi comise, mijlocaşul ofensiv a primit un cartonaş galben, motiv pentru care Mirel Rădoi nu a vrut să rişte ca jucătorul să fie eliminat.

ADVERTISEMENT

A reuşit 24 de pase precise, cu un procentaj de 80%, din 46 de atingeri ale balonului, însă nu a şutat deloc spre poarta lui Bailey Peacock-Farrell. Ianis Hagi a încercat o dată să-şi deposedeze adversarul, fără să aibă succes.

Alexandru Creţu, cel care a intrat pe teren în locul lui Ianis Hagi, a avut cifre mai bune, cu toate că joacă pe o altă poziţie şi a bifat 35 de minute în România – Irlanda de Nord 1-1. Mijlocaşul de 28 de ani a avut 22 de pase precise (85%), a şutat o dată pe lângă poarta nord-irlandezilor, a pierdut o dată mingea şi a reuşit un dribling.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, criticat de Mihai Mironică după România – Irlanda de Nord 1-1

La finalul meciului România – Irlanda de Nord 1-1, comentatorul partidei transmise de PRO TV, Mihai Mironică, l-a criticat în termeni duri pe Ianis Hagi. Acesta a reamintit că fotbalistul lui Glasgow Rangers are o singură realizare în cele 11 meciuri jucate la echipa naţională.

“Ar trebui să discutăm și despre această titularizare a lui Ianis Hagi. Are o singură pasă de gol în ultimele 11 meciuri la națională, dintr-un corner! În poziția lui, de decar, ar trebui să facă ceva mai concret. Când e pus în spatele atacanților, trebuie să livreze mai mult.

ADVERTISEMENT

Uitați-vă la Stanciu, e mai concret. Ianis a ajuns să ne ia ochii, dar să nu fie un fel de ‘Mihail, câine de circ’. Știe să o întoarcă, dar nu face lucruri concrete. Face niște giumbușlucuri pe la mijloc, dar nu în față”, a spus Mihai Mironică.

Vlad Chiricheş, procentaj perfect la pase precise

Vlad Chiricheş s-a evidenţiat în România – Irlanda de Nord 1-1 cu ajutorul procentajului perfect de pase precise, 91 din tot atâtea încercări. La polul opus, cel mai slab tricolor la acest capitol a fost Nicuşor Bancu, fundaşul Universităţii Craiova având un procentaj de 69% (41 din 59).

De altfel, Nicuşor Bancu a fost fotbalistul din naţionala României care a pierdut de cele mai multe mingea, de 8 ori, şi a fost notat cu 6,2, a treia cea mai slabă notă în rândul tricolorilor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,05 este cota pentru ”sub 1,5 goluri marcate” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT