Fotbal intern

Ianis Hagi, convocat de Cosmin Contra la echipa naţională a României! “Guriţă” a trecut peste scandalul cu “Regele”

01.11.2018 | 17:59
Ianis Hagi convocat de Cosmin Contra la echipa nationala a Romaniei Gurita a trecut peste scandalul cu Regele
Ianis Hagi la un meci jucat de U21 pe "Ilie Oană". Atacantul, convocat de Cosmin Contra la echipa naţională a României

FANATIK.RO a aflat că selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, şi-a plănuit să-l convoace în premieră pe Ianis Hagi sub “tricolor” pentru meciurile pe care prima reprezentativă le va juca împotriva Lituaniei şi Muntenegrului, în Grupa 4, Seria C, din Liga Naţiunilor.

Echipa naţională a României va dispuat în luna noiembrie ultimele două partide în grupa din Liga Naţiunilor, pe teren propriu contra Lituaniei, pe 17 noiembrie, de la ora 21.45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti, iar pe 20 noiembrie, de la ora 21.45, “tricolorii” se vor deplasa la Podgorica pentru duelul cu Muntenegru, ultimul din Grupa 4, Seria C.

Ianis Hagi, convocat de Cosmin Contra la echipa naţională a României pentru ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor

Cosmin Contra a anunţat lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru pe care se află starnierii, iar FANATIK.RO a aflat că Ianis Hagi va fi convocat de “Guriţă” pentru ultimele două partide din Liga Naţiunilor. Se pare că selecţionerul echipei naţionale a României a fost impresionat de evoluţiile căpitanului Viitorului la meciurile disputate de “tricolorii” U21 în preliminariile EURO 2019 şi a decis să se bazeze pe serviciile sale pe viitor.

Cosmin Contra a decis să îl cheme la echipa naţională a României pe Ianis Hagi, deşi selecţionerul a avut un conflict cu Gică Hagi, patronul şi antrenorul echipei FC Viitorul Constanţa. în urmă cu scurt timp. Totul a pornit în momentul în care “Guriţă” nu l-a luat la naţională pe Ianis Hagi pentru meciurile amicale cu Chile şi Finlanda, iar “Regele” l-a atacat pe selecţioner.

De unde a pornit scandalul dintre Gică Hagi şi Cosmin Contra

“Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă. Am văzut convocările la lotul naţional şi un jucător al Viitorului (n.r. Alex Cicâldău) la lotul naţional mi se pare, cu tot respectul faţă de selecţioner, foarte, foarte, foarte puţin. E dreptul lui Contra, el face, el răspunde, dar asta nu înseamnă că ceea ce face, face bine. Chiar dacă e băiatul meu, Ianis e căpitanul Viitorul, echipa e pe locul 3, a fost cel mai bun jucător în pregătire, cel mai decisiv jucător în 2018, el cu Mitriţă, în toată Liga 1 şi nu e convocat. Şi zice că vrea să întinerească echipa. Dar de ce? Pentru că e băiatul lui Hagi, nu? Aceeaşi poveste ca acum trei ani. Înţeleg că asta e România, dar nu suntem pe drumul cel bun”, spunea Gică Hagi.

Bucuria lui Ianis Hagi după un gol înscris pentru România U21
Ianis Hagi se bucură după un gol înscris pentru România U21

Răspunsul lui Cosmin Contra nu s-a lăsat aşteptat, iar selecţionerul a răspuns după atacul lui Gică Hagi. “Am văzut ce a spus Gică Hagi la conferinţa de presă. E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia. Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi .El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la Viitorul, dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător”.

Iată lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru:

Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0)
Fundași: Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Alexandru Pașcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 14/0)
Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Adrian Stoian (Crotone, 2/0), Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Dorin Rotariu (AZ Alkmaar, 9/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Băluță (Slavia Praga, 5/1), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3)
Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț, 27/6), George Pușcaș (Palermo, 2/0), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)