Fotbal international

FANATIK.RO a avut din nou dreptate! Ianis Hagi, convocat la echipa naţională de Contra!

09.11.2018 | 16:18
FANATIKRO a avut din nou dreptate Ianis Hagi convocat la echipa nationala de Contra

Aşa cum FANATIK.RO a anunţat încă de săptămâna trecută, Ianis Hagi a fost convocat de selecţionerul Cosmin Contra pentru meciurile cu Lituania şi Muntenegru, ultimele două confruntări din Liga Naţiunilor. Este pentru prima dată când Ianis este în lotul echipei de seniori a României.

Echipa naţională va disputa fără spectatori meciul cu Lituania de pe teren propriu, programat sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 21:45. Ultima confruntarea a grupei va fi în Muntenegru, pe data de 20 noiembrie, de la ora 21:45, la Podgorica.

Ianis Hagi, convocat la echipa naţională de Contra!
Bucurie a fotbalistilor romani Mihai Butean,Dennis Man si Ianis Hagi dupa meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018.

Ianis Hagi şi Ciprian Deac, noutăţile lui Contra

Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat lotul pentru cele două confruntări, noutăţile faţă de precedenta convocare fiind Ianis Hagi şi Ciprian Deac, revenit de curând după o accidentare:

Portari: Ciprian Tătăruşanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niţă (Sparta Praga, 2/0)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj, 6/1), Romario Benzar (FCSB, 13/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moţi (Ludogorets, 12/0), Alexandru Paşcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toşca (PAOK Salonic, 14/0), Nicuşor Bancu (U Craiova 1948 CS, 6/0

Mijlocaşi: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1), Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Tudor Băluţă (FC Viitorul, 2/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 2/0), Alexandru Mitriţă (U Craiova 1948 CS, 6/0), Ianis Hagi (FC Viitorul, 0/0), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3), Ciprian Deac (CFR Cluj, 16/3)

Atacanţi: Claudiu Keşerü (Ludogorets, 27/6), George Puşcaş (US Palermo, 2/0), George Ţucudean (CFR Cluj, 8/2), Andrei Ivan (Rapid Viena, 6/0)

A fost scandal între Gică Hagi şi Cosmin Contra

Gică Hagi a fost foc şi pară în momentul în care a văzut că Ianis nu este pe lista convocaţilor pentru meciurile amicale dintre Finlanda şi Chile: “Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă. Am văzut convocările la lotul naţional şi un jucător al Viitorului (n.r. Alex Cicâldău) la lotul naţional mi se pare, cu tot respectul faţă de selecţioner, foarte, foarte, foarte puţin. E dreptul lui Contra, el face, el răspunde, dar asta nu înseamnă că ceea ce face, face bine.

Chiar dacă e băiatul meu, Ianis e căpitanul Viitorul, echipa e pe locul 3, a fost cel mai bun jucător în pregătire, cel mai decisiv jucător în 2018, el cu Mitriţă, în toată Liga 1 şi nu e convocat. Şi zice că vrea să întinerească echipa. Dar de ce? Pentru că e băiatul lui Hagi, nu? Aceeaşi poveste ca acum trei ani. Înţeleg că asta e România, dar nu suntem pe drumul cel bun”, spunea Gică Hagi.

Răspunsul lui Contra nu s-a lăsat aşteptat: “Am văzut ce a spus Gică Hagi la conferinţa de presă. E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia.

Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi .El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la Viitorul, dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător”

Se pare că acest conflict este acum de domeniul trecutului, Cosmin Contra fiind convins de evoluţiile bune ale lui Ianis Hagi din campionat şi din meciurile naţionalei de tineret.