Sport

Ianis Hagi, pus la zid chiar și atunci când marchează: „A fost jalnic!”

Chiar dacă și-a trecut numele pe lista marcatorilor, prestația lui Ianis Hagi a fost catalogată drept „absolut jalnică” de jurnaliștii din Scoția. Nici ceilalți colegi nu au scăpat de critici.
19.01.2022 | 10:46
Ianis Hagi pus la zid chiar si atunci cand marcheaza A fost jalnic
În ciuda golului marcat pentru Rangers, Ianis Hagi nu a scăpat „neșifonat”. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a înscris, în meciul cu Aberdeen, contând pentru etapa cu numărul 21 din prima ligă a Scoției, primul său gol după o pauză de două luni, dar reușita sa nu a fost de ajuns pentru a scăpa de criticile jurnaliștilor scoțieni. Stă mărturie articolul extrem de dur publicat chiar pe un site apropiat celor de la Rangers.

Ianis Hagi, criticat în presa de casă a campioanei Scoției

Hagi a fost marcatorul lui Rangers, dar în afară de gol, a fost absolut jalnic. Le-a oferit mingea adversarilor atât de ușor și a arătat fără calitate. Trebuie să se îmbunătățească.

ADVERTISEMENT

Golul înscris l-a făcut să nu ia o notă și mai mică”, au scris cei de la ibroxnews.com, oferindu-i internaționalului român doar nota 5 pentru prestația din disputa cu Aberdeen. Ceilalți colegi nu au scăpat nici ei „neșifonați”.

Acesta a marcat în minutul 21, după o centrare de manual a lui Ryan Kent, dar Rangers nu a reușit să mențină avantajul și s-a văzut egalată cu 18 minute înainte de final, dintr-un penalty transformat de Lewis Ferguson. Ultima reușită a fiului „Regelui” data din 4 noiembrie 2021, într-un meci încheiat la egalitate, tot 1-1, cu Brondby, în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Ianis rămâne la Rangers. Gheorghe Hagi: „Am auzit că doresc să prelungească contractul”

Deși se află în vizorul unor echipe mult mai importante din fotbalul european, Ianis Hagi va continua, cel mai probabil, la Rangers. Tatăl său a dezvăluit recent că i-a ajuns la urechi, „din surse sigure”, o informație conform căreia scoțienii și-au propus să-i prelungească înțelegerea scadentă în 2024.

A fost bine (n.r. de sărbători), ne-am simţit bine împreună, am vorbit, avea nevoie să stăm împreună în familie. Am stat puţin, foarte puţin chiar, o săptămână. Arată bine, e motivat.

ADVERTISEMENT

Apropo, aşa am auzit şi cred că e din sursă sigură, că doresc să-i prelungească contractul. Nu aşa cum se scrie prin presă pe la noi. A jucat foarte bine, a avut un an extraordinar, foarte bun, e apreciat acolo şi din surse bune cred că vor să prelungească”, a declarat Gheorghe Hagi.

Și Dorin Goian îl sfătuiește să rămână încă „un an sau doi” în campionatul Scoției

Fost jucător al lui Rangers, în perioada 2011-2013, Dorin Goian a lansat la rândul său un îndemn pentru Ianis Hagi: să nu-i stea gândul la plecare în viitorul apropiat.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre cei mai talentați fotbaliști din România în momentul de față. E urmărit la fiecare meci de oamenii de fotbal din România, sunt mulți ochi pe el. Sper că va câștiga din nou campionatul din nou și va continua să se îmbunătățească odată cu fiecare joc.

Are calitatea necesară și știm că poate face mult mai multe. Cred că se simte bine la Rangers pentru că, de fiecare dată când joacă pentru România, îl vâd vorbind de Rangers în interviuri, pot să-mi dau seama că e fericit acolo.

Este cel mai bun mediu pentru el pentru a juca un fotbal bun, pentru a crește și pentru a evolua de la zi la zi. Poate într-un an sau doi, când va avea o ofertă de la un club mare din Europa, va face mutarea, dar momentan este exact unde trebuie să fie, se află într-un mediu în care poate evolua. Sper, ca român și ca fan al echipei, că o iubește pe Rangers”, a spus fostul internațional român.

ADVERTISEMENT