Fotbal intern

Ianis Hagi, debut la națională la 25 de ani de la calificarea Generației de Aur la Mondialul din SUA

17.11.2018 | 23:34
Ianis Hagi debut la nationala la 25 de ani de la calificarea Generatiei de Aur la Mondialul din SUA

 La 35 de ani distanță de la debutul tatălui său la prima reprezentativă a României, Ianis Hagi a făcut și el marele pas în duelul România – Lituania, din Liga Națiunilor. Cosmin Contra l-a introdus pe teren în minutul 68 în locul lui Claudiu Keșeru, marcatorul celui de-al doilea gol al tricolorilor.

Hagi senior juca pentru prima dată la naționala mare într-o partidă cu Norvegia, disputată la Oslo pe 10 august 1983. Dacă tatăl său a debutat la vârsta de 18 ani, Ianis a făcut-o la 20 de ani, iar Cosmin Contra a fost decis să-i ofere minute după ce l-a văzut cât de implicat este la antrenamente.

Ianis Hagi, debut în naționala României

Interesant este că astăzi se împlinesc exact 25 de ani de când România se impunea cu 2-1 în Țara Galilor și obținea biletele de calificare la Mondialul din 1994, acolo unde avea să ajungă până în faza sferturilor de finală.

Ianis Hagi are parte de un sezon foarte bun la Viitorul, după doi ani de coșmar la Fiorentina, unde rareori a prins lotul primei echipe și a jucat numai pentru Primavera. În 16 meciuri oficiale pentru Viitorul, Ianis a marcat șase goluri și a oferit două assist-uri.

Jucătorul este evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 1,5 milioane de euro în acest moment, însă suma nu este una tocmai precisă, dacă ne gândim că Fiorentina a plătit pentru el două milioane de euro, iar Viitorul l-a răscumpărat pentru aceeași sumă.

Tags: