Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ianis Hagi, declarație plină de speranță înaintea meciului cu Belgia: „Suntem făcuți să avem performanțe, așa am fost crescuți”. Ce sfat i-a dat tatăl său

Ianis Hagi, „decarul” tricolorilor, a oferit o declarație plină de speranță înaintea meciului cu Belgia, meci care poate să o trimită pe România în „optimile” de finală la EURO.
21.06.2024 | 14:38
Ianis Hagi declaratie plina de speranta inaintea meciului cu Belgia Suntem facuti sa avem performante asa am fost crescuti Ce sfat ia dat tatal sau
Ianis Hagi, declarație plină de speranță înaintea meciului cu Belgia: „Suntem făcuți să avem performanțe, așa am fost crescuți”. Ce sfat i-a dat tatăl său. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va disputa sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00, al doilea meci de la Campionatul European din Germania, împotriva Belgiei, meci la finalul căruia tricolorii își pot asigura calificarea în faza „optimilor” de finală.

Ianis Hagi, declarație plină de speranță înaintea meciului cu Belgia: „Suntem făcuți să avem performanțe, așa am fost crescuți”

Înaintea celui mai greu meci din grupă, Ianis Hagi, decarul naționalei, a vorbit despre naționala Belgiei, dar și despre șansele României de-a ajunge în „optimile” de finală încă din al doilea meci.

ADVERTISEMENT

„Este o partidă dificilă, total diferită față de cea din prima etapă a Campionatului European, însă avem curaj, avem încredere, ne ştim capacitățile. Sper ca Mister să fie din nou inspirat şi noi să ascultăm ce avem de făcut la nivel tactic.

Apoi calitățile individuale vor ieşi de la sine. În ultimul an şi jumătate când cineva a trebuit să iasă la rampă, a ieşit, iar acum cu siguranță vor veni din nou momentele individuale bune.

ADVERTISEMENT

Mie mi se pare că respectul este întotdeauna în fotbal, noi aşa am fost crescuţi. Mereu vom avea respect faţă de adversar, însă când intrăm pe teren noi ştim cât de buni suntem.

Suntem făcuţi să avem performanţe, pentru că aşa am fost crescuţi. Şi avem şi foamea, motivaţia, ambiţia, să continuăm la fel. Victoria cu Ucraina a fost o surpriză pentru o ţară întreagă, dar pentru noi, nu.

ADVERTISEMENT

Pentru că ne cunoşteam puterile, ştiau capacitatea de a juca la acest nivel, iar eu cred că va fi doar începutul”, a spus Ianis Hagi

“Să port numărul 10 este o mândrie”

Înaintea turneul final din Germania, Nicușor Stanciu, căpitanul echipei naționale, a ales să renunțe la numărul 10 pentru a purta numărul lui Olimpiu Moruțan, 21, aducându-i un omagiu jucătorului care nu poate să fie prezent la EURO din cauza unei accidentări suferite chiar înainte de startul Campionatului Mondial.

ADVERTISEMENT

În același interviu acordat pentru FRF, Ianis Hagi a vorbit despre onoarea de-a purta numărul 10 la un turneu final, număr purtat în trecut de nimeni altul decât Gică Hagi, tatăl sau, care a făcut istorie pentru România.

„Să port numărul 10 este o mândrie, o responsabilitate imensă, ținând cont de cine a purtat acest număr la turneele finale, şi este încă un motiv să dau totul pe teren, aşa cum am făcut o întotdeauna pentru echipa națională.

A fost o decizie a lui Nicolae Stanciu, pentru că Olimpiu Moruțan înseamnă foarte foarte mult pentru noi. Aşa cum ştie toată lumea, suntem deja o familie aici şi acum facem performanța la echipa mare.

L-am felicitat pentru gest şi i-am spus că voi purta cu mândrie acest număr şi că voi da totul pentru echipa națională. Obiectivele mele personale la aceste europene este să fiu un coechipier de nota 10 pentru colegii mei, să îmi respect rolul şi să fac o țară întreagă mândră. Şi cel mai mare vis al meu ar fi să câştig un trofeu”, a adăugat Hagi.

“Când ai un tată al cărui nume se strigă încă pe stadioane responsabilitatea este imensă”

Chiar înaintea turneului final, tatăl său, Gică Hagi, i-a transmis fiului său că trebuie să aibă încredere în forțele proprii și că totul va fi bine: „Nu am văzut mesajul transmis de tatăl meu la meciul cu Ucraina. Când ai un tată al cărui nume se strigă încă pe stadioane responsabilitatea este imensă.

Generațiile precedente ne-au arătat calea şi noi încercăm la rândul nostru să facem performanță pentru România şi să inspirăm generațiile care vor urma.

Tata mi-a spus doar să mă gândesc unde eram acum doi ani şi unde sunt acum, să am încredere în mine, să îmi aştept momentul, pentru că toate vin la rândul lor.

Datoria noastră este să facem performanță pentru echipa națională, prin performanțele noastre lumea îşi va da seama ce fel de generație suntem.

Deocamdată avem o calificare la Campionatul European, nu am realizat încă nimic, toată lumea este conştientă. Vrem să avem mai multe calificări, să realizăm performanțe şi apoi să ne numim o generație”, a mai adăugat mijlocaşul român.

Vezi mai jos interviul complet cu Ianis Hagi:

ADVERTISEMENT
6,90 este cota oferită de BETANO pentru „2 solist” în partida Belgia - România de la EURO 2024