Fotbal international

Ianis Hagi, dorit de un antrenor care a mai lucrat cu români

UPDATE: Pescara îl doreşte cu insistenţă sub formă de împrumut în iarnă pe Ianis Hagi. Dacă mutarea se va realiza, pentru că l-a vrut şi în vară, dar atunci fiul Regelui a refuzat să...
07.11.2017 | 20:25
Ianis Hagi dorit de un antrenor care a mai lucrat cu romani

UPDATE: Pescara îl doreşte cu insistenţă sub formă de împrumut în iarnă pe Ianis Hagi. Dacă mutarea se va realiza, pentru că l-a vrut şi în vară, dar atunci fiul Regelui a refuzat să plece de la Fiorentina, crezând că va prinde lotul echipei mari, atunci antrenorul Zdenek Zeman va lucra pentru a doua oară în carierea cu un jucător român. Primul a fost în 1992 Dan Petrescu, transferat de la Foggia de la Steaua.

Cagliari's Czech coach Zdenek Zeman looks on  before the Italian Serie A football match SSC Napoli vs Cagliari Calcio on November 23, 2014 at the San Paolo stadium in Naples. AFP PHOTO/CARLO HERMANN Cagliari’s Czech coach Zdenek Zeman looks on before the Italian Serie A football match SSC Napoli vs Cagliari Calcio on November 23, 2014 at the San Paolo stadium in Naples.
AFP PHOTO/CARLO HERMANN

Ianis Hagi se află într-un adevărat moment de răscruce al carierei sale. Sosit vara trecută de la Viitorul la Fiorentina, fiul Regelui are parte de o situaţie care poate deveni îngrijorătoare pentru întreaga sa carieră. Deşi multă vreme presa peninsulară l-a lăudat şi a scris că este foarte talentat, cu o tehnică deosebită, Ianis nu a jucat până în prezent decât o repriză adunată din două partide din sezonul trecut pentru echipa mare!

Cu portughezul Paulo Sousa pe bancă a intrat pe teren la Cagliari în tur, chiar în ziua în care împlinea 18 ani, preţ de o jumătate de oră şi a mai făcut-o în ultimul sfert de oră al meciului de adio al stagiunii trecute. În rest, a jucat doar la echipa de tineret, unde a marcat câteva goluri spectaculoase, iar în vară se părea că va veni soarele şi pe strada sa, pentru că noul antrenor, Stefano Pioli, l-a băgat titular în primele jocuri amicale şi Hagi Junior a înscris patru goluri.
Ianis Hagi a avut doar o bară şi atât

Însă acelea au fost singurele meciuri, excetând o altă jumătate de oră la Lisabona, cu Sporting, în alt amical, în toamnă, în care românul a fost băgat în seamă. O situaţie cu adevărat frustrantă pentru un copil care are visele sale şi care a generat multe reacţii împotriva clubului şi a lui Pioli pe siteurile legate de Fiorentina. Însă toate aceste neîmpliniri par a fi fost mult prea mult de dus şi în meciul echipelor Primavera dintre Fiorentina şi Juventus, terminat 0-2, nu a fost omul pe care se conta să crească valoarea echipei.

Dimpotrivă, a şutat din lovitură liberă în bară în minutul 13, după care nu a mai existat pe teren. Şi a fost taxat dur de presa toscană. “O bară şi cam atât. Ianis Hagi, trimis la Primavera pentru a prinde minute după ce pentru echipa mare n-a jucat deloc în acest an, a fost autorul unei prestaţii dezamăgitoare contra lui Juventus. A lovit bara în minutul 13, apoi a fost doar un punct colorat într-o mare de tricouri albe.Formaţia antrenata de Bigica a suferit cea de-a treia înfrângere consecutivă, iar omul chemat pentru a face diferenţa nu şi-a pus deloc amprenta pe joc.A încercat sa dribleze, dar a fost imediat blocat, a încercat să colaboreze cu coechipierii, dar n-a găsit pasele potrivite în cele 90 de minute. A terminat meciul obosit şi frustrat”.

Tags: