Sport

Ianis Hagi, despre sezonul de vis în tricoul lui Rangers: ”Am fost acolo când echipa a avut nevoie de mine”

Ianis Hagi s-a întors în Scoția și a început pregătirea pentru viitorul sezon alături de Rangers. Românul a avut un sezon de vis cu echipa lui Steven Gerrard.
01.07.2021 | 09:27
Ianis Hagi despre sezonul de vis in tricoul lui Rangers Am fost acolo cand echipa a avut nevoie de mine
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are Scoția la picioare după un sezon în care a contribuit decisiv la câștigarea primului titlu de campioană a lui Rangers după un deceniu de așteptare.

Românul s-a prezentat la reunirea echipei și pregătește viitorul sezon în care legendara grupare de pe Ibrox Park va reveni în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

A fost cel mai bun servant din campionatul Scoției

Internaționalul român a fost unul dintre cei mai importanți oameni ai lui Rangers în sezonul în care echipa a triumfat în campionat pentru prima oară după falimentul din urmă cu 10 ani.

Ianis Hagi a înscris 7 goluri pentru Rangers și a oferit 12 pase decisive pentru coechipieri, fiind desemnat cel mai bun pasator din Scottish Premiership. Și în meciurile din campania europeană Hagi a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT

”Asta mă face fericit, faptul că am fost acolo când echipa a avut nevoie de mine. Deși am marcat 9 goluri, unele decisive, sunt mulțumit de pasele mele de gol. Cele mai multe au venit când scorul era egal, sau când Rangers avea avantaj minim.

Abia aștept și meciurile din Champions League, sunt mult diferite de cele din campionat, e o altă provocare, sunt adversari foarte buni”, a declarat Ianis Hagi, în presa din Scoția.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai mărturisit că momentul câștigării campionatului îl va savura peste ani, când va realiza importanța reușitei din ultimul sezon.

”Am încercat să realizez cât de important a fost acest moment pentru club, dar probabil îmi voi da seama abia când mă voi lăsa de fotbal şi voi sta pe o canapea, gândindu-mă la cariera mea.

ADVERTISEMENT

Cred că adevărata bucurie va veni peste 10, 15 sau 20 de ani, abia atunci voi simți ce mult a însemnat acest sezon”, a punctat Ianis Hagi.

Rămâne Ianis Hagi la Rangers?

După un sezon excelent, cu 12 pase decisive și 7 goluri reușite în cele 43 de meciuri bifate în tricoul lui Rangers, majoritatea din postura de titular, pare doar o chestiune de timp până când Ianis Hagi va face pasul spre o echipă cu nume din fotbalul european.

Lazio și Sevilla și-ar fi manifestat deja interesul pentru mijlocașul român, desemnat cel mai bun tânăr jucător al lui Rangers și cel mai bun pasator din prima ligă a Scoției.

Singurul impediment în calea unui transfer al lui Hagi ar putea fi clauza de reziliere stipulată în contractul cu Rangers. Peste 20 de milioane de euro ar trebui să achite orice echipă interesată de tânărul mijlocaș.

ADVERTISEMENT