Sport

Ianis Hagi, cel mai bun număr 7 din UEFA Europa League! Este peste eroul Macedoniei, Elmas

Prestațiile lui Ianis Hagi la Rangers FC sunt apreciate de fanii campioanei Scoției. Românul este lider detașat în sondajul organizat pe contul de Twitter al UEFA Europa League pentru cel mai bun număr 7.
19.11.2021 | 23:35
Ianis Hagi cel mai bun numar 7 din UEFA Europa League Este peste eroul Macedoniei Elmas
Ianis Hagi este pe primul loc în sondajul realizat pe contul de twitter UEFA Europa League pentru desemnarea celui mai bun număr 7 al competiției. Sursa foto: twitter
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are trei goluri și trei pase decisive pentru Rangers FC în acest sezon. Între reușite, probabil, cea mai importantă este cea din meciul cu Brondby. Românul a adus un punct campioanei Scoției și i-a permis să spere în continuare la calificarea în primăvara Europa League.

Reușita amintită nu a rămas fără ecou în inima fanilor. Care și-au probat recunoștința propulsându-l, fie și provizoriu, pe prima poziție a unui top realizat de UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, peste stelele lui Napoli, Lazio și Lyon

Joi dimineață, pe contul de Twitter al UEFA Europa League, care are peste 8,7 milioane de urmăritori, a fost postat un sondaj pentru desemnarea celui mai bun număr 7 al competiției. Propunerile au fost, alături de Ianis Hagi, starul lui Napoli Elif Elmas, Felipe Anderson de la Lazio și Karl Toko Ekambi de la Lyon.

La momentul în care scriem aceste rânduri, la sondaj au participat 17.200 de persoane. Iar Ianis Hagi este lider detașat, el reușind să primească 49,4% dintre voturi. Ceea ce înseamnă aproape 8.500 dintre participanți.

ADVERTISEMENT

Pe locul secund este Elif Elmas, vedeta lui Napoli. Și jucătorul care a izbutit cele două goluri cu care Macedonia de Nord s-a desprins în ultimul meci din preliminariile Cupei Mondiale.

Astfel că, dacă Elmas și-a dus echipa în barajul pentru competiția din Qatar, Ianis își ia acum o revanșă. Și, poate primește și un plus de încredere pentru viitoarele acțiuni ale naționalei.

ADVERTISEMENT

În sondajul care se va încheia peste cinci zile Felipe Anderson, de la Lazio, ocupă locul 3, cu 15,6% din voturi. În timp ce pe locul 4 este jucătorul lui Lyon, Karl Toko Ekambi, chiar dacă formația franceză este lider în grupa din care face parte și Rangers FC.

Iubit de fani și de Gerrard. Și de van Bonckhorst?

Pe Ibrox Park este extrem de iubit. Este între favoriții fanilor încă de la momentul în care a venit, în ianuarie 2020, sub formă de împrumut, de la Genk. Legătura s-a strâns după ce a semnat definitiv. Și continuă să rămână puternică.

ADVERTISEMENT

Dovada cea mai bună este și reacția fanilor după declarațiile sale la finele meciului cu Brondby. Atunci când le-a cerut colegilor să aibă mai multă atitudine. Ca și acum, pentru că, probabil, bună parte dintre voturi au venit de la suporterii de pe Ibrox. Iar altele, poate, și de la fanii români, dar nu numai. Pentru că reușita sa contra Germaniei, din preliminariile Cupei Mondiale, după o superbă acțiune personală, a fost extrem de mediatizată.

Acum însă, Ianis trebuie să confirme. A avut o relație foarte bună cu Steven Gerrard. Dar acesta a plecat la Aston Villa. Iar în locul său a venit Giovanni van Bronckhorst.

Prima idee despre modul în care vede olandezul lucrurile legate de echipă o vom avea duminică. Atunci când Rangers FC va întâlni Hibernians în semifinalele Cupei Ligii. Meci în care Ianis este anunțat titular. Iar apoi, joi, cu echipa lui Niță, Sparta Praga. Care poate decide dacă Rangers FC merge mai departe în primăvara UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT
Tags: