Sport

Ianis Hagi, exuberant după calificarea lui Rangers FC în grupele Ligii Campionilor: ”Unde ne este locul!”

Rangers FC revine în Liga Campionilor pentru prima dată după falimentul din 2012, iar Ianis Hagi, jucătorul vicecampioanei Scoției, consideră că acolo este locul echipei sale.
25.08.2022 | 12:04
Ianis Hagi exuberant dupa calificarea lui Rangers FC in grupele Ligii Campionilor Unde ne este locul
Ianis Hagi este cu sufletul alături de colegii săi de la Rangers și, cu siguranță, le ține pumnii pentru o nouă minune, care să-i permită să joace iar în Liga Campionilor. Foto: instgram Ianis Hagi
ADVERTISEMENT

Rangers FC, echipa lui Ianis Hagi, a probat că, munca, perseveranța și sprijinul necondiționat al fanilor pot duce la minuni. După finala Europa League din primăvară, echipa de pe Ibrox revine în grupele Ligii Campionilor.

S-a impus cu 1-0 la Eindhoven, după 2-2 pe propria arenă, și este iar la masa bogaților. La numai 10 ani după falimentul care i-a dus în al patrulea eșalon scoțian.

ADVERTISEMENT

”Unde ne este locul”, a postat, Ianis Hagi, pe contul său de twitter

În urmă cu doar un deceniu, Rangers FC a intrat în faliment. Și a ajuns în Liga a 4-a. Suporterii nu i-au părăsit însă pe ”The Gers”, echipa jucând cu casa închisă inclusiv în eșaloanele inferioare.

Echipa lui Ianis Hagi a urcat treaptă cu treaptă pentru a reveni acolo unde îi este locul. Mai întâi pe prima scenă internă, pentru tradiționalele derby-uri cu Celtic.

ADVERTISEMENT

Apoi, sub comanda lui Steven Gerrard, sosit în 2018, a construit o echipă capabilă să obțină performanțe. Titlul acontat în 2021, la care a contribuit și Ianis Hagi, a fost primul semn că echipa își redobândește strălucirea.

A urmat o stagiune plină de evenimente. A ratat titlul, deși a fost vreme bună la conducere. Desigur, a contat și plecarea lui Gerrard, în Premier League, dar mai ales dorința grupării de a arăta că este capabilă să facă performanțe și-n competițiile continentale.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, a ratat, la loviturile de departajare, trofeul Europa League și prezența directă în Liga Campionilor. Însă băieții conduși din primăvară de Giovanni van Bronckhorst, nu au renunțat la visul de a reveni în cea mai importantă competiție continentală.

Au întors pe Ibrox, cu sprijinul fanilor, grație unui sec 3-0, acel 0-2 din Belgia, cu Royale Union Saint-Gilloise. Iar acum, după 2-2 acasă, au dat lovitura la Eindhoven, 1-0 cu vicecampioana Olandei, și au prins grupele.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, care și-a reluat antrenamentele, după operația la genunchi, a trăit cu sufletul la gură meciurile decisive ale echipei sale. Iar după câștigarea play-off-ului, internaţionalul român le-a transmis un mesaj colegilor săi.

”Unde ne e locul!”, a postat Ianis la miezul nopţii. Completând mesajul de pe contul oficial al clubului, care anunța: ”Ne-am întors!”

O stagiune atipică

Cu siguranță, dacă era apt, Ianis Hagi intra în calculele lui Giovanni van Bronckhorst pentru prima echipă. Însă, pentru moment, din pricina accidentării, sunt șanse destul de mici ca românul să revină în Liga Campionilor, acolo unde a mai jucat pentru Genk.

Și aceasta, desigur, pentru că este o stagiune atipică. Din pricina Campionatului Mondial, programat în mijlocul sezonului, jocurile din grupele Ligii Campionilor se vor încheia pe 2 noiembrie.

Cu siguranță, Ianis le va ține pumnii colegilor săi. Pentru o nouă minune. Calificarea în primăvara Champions League. Sau, dacă nu, pentru a prinde locul 3. Pentru a-și continua drumul în Europa League. De ce nu, pentru a obține trofeul și garanția revenirii în Liga Campionilor și-n stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT