Fotbal intern

Ianis Hagi, făcut praf de comentatorul meciului România – Irlanda de Nord: “Să nu ajungă să fie un fel de Mihail câine de circ!”

05.09.2020 | 10:47
Ianis Hagi facut praf de comentatorul meciului Romania  Irlanda de Nord Sa nu ajunga sa fie un fel de Mihail caine de circ
ADVERTISEMENT

România a avut toate condiţiile pentru a începe cu dreptul campania din divizia B a Ligii Naţiunilor în meciul de debut ca selecţioner la echipa mare a lui Mirel Rădoi. Dar nu a izbutit în final decât o remiză, 1-1, cu Irlanda de Nord, un rezultat care este nedrept, în raport cu cele petrecute pe teren.

Promovat pe banca naţionalei de seniori ca urmare a excelentelor rezultate avute cu naţionala U21 pe care a dus-o până în semifinalele precedentului Euro la acest nivel, Mirel Rădoi a alcătuit un prim unsprezece mai ofensiv ca niciodată, cu patru mijlocaşi creativi, dintre care Ianis Hagi a fost distribuit în rolul play-maker-ului din spatele vârfurilor.

ADVERTISEMENT

O asemenea abordare nu a mai avut naţionala României de foarte multă vreme şi evident curajul noului selecţioner a entuziasmat la început şi suporterii şi pe comentatorii partidei de la postul PRO TV, care au lăudat imediat iniţiativa lui Rădoi.

Ianis Hagi pus la zid pentru prestaţia ştearsă din rol de decar

Numai că planurile acestuia au fost date peste cap în principal chiar de către cel repartizat a fi omul cu pasa decisivă, cu sclipirea care să ofere baloane utile lui Puşcaş şi Alibec în faţă sau să finalizeze printr-o acţiune personală.

ADVERTISEMENT

Aportul lui Ianis Hagi pe rolul încredinţat a fost foarte redus, fiul Regelui remarcându-se doar prin câteva artificii tehnice în zona neutră şi prin faptul că a scăpat cu bine să nu fie eliminat după un al doilea fault de galben, după ce îl luase deja pe primul. Prestaţia sa a fost aspru judecată în studiourile PRO TV după meci.

Are o singură pasă de gol în ultimele 11 meciuri la naţională, cornerul din Malta

Mihai Mironică, unul dintre cei doi comentatori ai jocului şi care în timpul transmisiei nu mai contenea cu laudele la jocul încântător, văzut numai de el, al naţionalei, s-a dezlănţuit la adresa lui Ianis Hagi. „Ar trebui să discutăm și despre această titularizare a lui Ianis Hagi. Are o singură pasă de gol în ultimele 11 meciuri la națională, dintr-un corner! În poziția lui, de decar, ar trebui să facă ceva mai concret. Când e pus în spatele atacanților, trebuie să livreze mai mult.

ADVERTISEMENT

Uitați-vă la Stanciu, e mai concret. Ianis a ajuns să ne ia ochii, dar să nu fie un fel de «Mihail, câine de circ». Știe să o întoarcă, dar nu face lucruri concrete. Face niște giumbușlucuri pe la mijloc, dar nu în față. 

Aveam nevoie ca aerul de cele trei puncte

Toți mijlocașii noștri au fost mai buni ca Ianis. Au dat mai multe pase verticale. Ianis a reușit niște devieri, dar decarul trebuie să fie bun în fața porții, nu în linie cu Alexandru Crețu sau Cicâldău sau cine o mai juca în fața apărării”.

ADVERTISEMENT

România a ratat o mare oportunitate în acest meciîn care a avut om în plus mai bine de o oră şi acest lucru poate conta foarte mult, pentru că într-o grupă cu Austria, Norvegia şi Irlanda de Nord e greu de crezut că avem acum forţa să ne batem pentru locul 1. Mai degrabă obiectivul e de a evita locul 4, ultimul şi pericolul de a retrograda în divizia C.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru ,,1 solist” la meciul Austria-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT