Sport

Ianis Hagi a aflat cine îl va antrena la Rangers! Reacția lui Giovanni van Bronckhorst, după ce a fost prezentat la campioana Scoției

Ianis Hagi va avea o surpriză când se va întoarce de la naţională la Rangers. Titratul club scoțian a recurs la o soluție surprinzătoare pentru interimat.
18.11.2021 | 20:17
Ianis Hagi a aflat cine il va antrena la Rangers Reactia lui Giovanni van Bronckhorst dupa ce a fost prezentat la campioana Scotiei
ADVERTISEMENT

Echipa la care evoluează internaționalul român Ianis Hagi a ales un colectiv tehnic alcătuit din patru membri, care să se preocupe de antrenamente și meciuri până la numirea unui nou antrenor principal. Veteranul Jermain Defoe, 39 de ani, care încă n-a agățat ghetele în cui, face parte dintr-un grup de patru specialiști, alături de David McCallum, antrenorul echipei secunde, Brian Gilmour, asistentul acestuia și Colin Stewart, antrenor cu portarii.

Acest cvartet se va ocupa de echipă până la semnarea unui angajament cu un antrenor care să îi ia locul lui Gerrard.

ADVERTISEMENT

Englezul Defoe a fost utilizat într-un singur meci în acest sezon, dar în stagiunea trecută a fost unul dintre titularii lui Glasgow, contribuind cu patru goluri la cucerirea titlului. El este la al patrulea campionat consecutiv în tricoul lui Glasgow Rangers.

Cine este favorit să îl înlocuiască pe Steven Gerrard

Plecarea lui Steven Gerrard de pe banca tehnică a celor de la Glasgow Rangers este un șoc important pentru echipă. Schimbarea survenită în plină desfășurare a campionatului îi forțează pe finanțatori să găsească rapid o soluție viabilă. Favorit să devină antrenorul lui Ianis Hagi este olandezul Giovanni van Bronckhorst.

ADVERTISEMENT

Presa britanică speculează că s-ar fi purtat deja tratative cu acesta la Londra, pentru înlocuirea lui Steven Gerrard. De asemenea, tot ziarele din Insulă afirmă că soluția Frank Lampard nu este luată în considerare de șefii de la Glasgow Rangers.

O sursă din interiorul Ibrox a declarat agenției de știri IPA că ”managerii lui Rangers dețin controlul situației și că se poartă tratative inclusiv cu antrenori ale căror nume nu au fost dezvăluite în spațiul public”.

ADVERTISEMENT

Giovanni van Bronckhorst este foarte popular printre fanii echipei lui Ianis Hagi. Mijlocașul olandez a venit pe Ibrox după câștigarea unui titlu istoric în țara natală, cu Feyenoord Rotterdam, cu care a mai cucerit și două Cupe ale Olandei. la finele anului trecut, după 12 luni petrecute în China, el a devenit liber de contract, negăsind o altă oportunitate profesională între timp.

Semifinală de Cupa Ligii pentru Ianis Hagi

Primul examen pentru Glasgow Rangers, sub comanda interimarilor, va fi chiar la finele acestei săptămâni. Glasgow Rangers va disputa duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00, semifinala Cupei Ligii contra celor de la Hibernian. Partida se va disputa pe Hampden Park din Glasgow și va fi precedată de cealaltă semifinală, între Celtic și St. Johnstone, deținătoarea en-titre a trofeului, care va începe pe 20 noiembrie, ora 19.15.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei Ligii din Scoția este programată înainte de Crăciun, pe 19 decembrie, fiind primul trofeu al sezonului care se va decerna.

Deoarece este și etapă de campionat, trei meciuri din aceasta vor fi reprogramate pentru mijlocul lunii decembrie.

Ianis Hagi vs Florin Niță în Europa League

În marja acestui interimat, Glasgow Rangers va susține și meciul crucial din grupele Europa League, contra cehilor de la Sparta Praga. Abia întorși din cantonamentul echipei naționale, Ianis Hagi și portarul Florin Niță vor fi acum adversari la echipele de club.

Cele două formații sunt în luptă directă pentru ocuparea locului secund și calificarea în primăvara europeană, având fiecare câte patru puncte după primele patru meciuri. În aceeași serie, Lyon este matematic calificată mai departe, cu maximum de puncte, în vreme ce danezii de la Brondby se agață de speranțe teoretice, după două remize până acum.

Jocul Glasgow Rangers – Sparta Praga este programat joi, 25 noiembrie, ora 22.00, pe Ibrox.

ADVERTISEMENT