Fotbal international

Ianis Hagi i-a cucerit pe englezi. Transferul definitiv, considerat o prioritate pentru Rangers. Principalele argumente

22.03.2020 | 18:54
Ianis Hagi ia cucerit pe englezi Transferul definitiv considerat o prioritate pentru Rangers Principalele argumente
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a avut o primă parte excelentă a „mandatului” de la Rangers, iar Jonathan Radcliffe, un cunoscut analist englez, consideră că echipa lui Steven Gerrard ar trebui să facă mutarea internaționalului român permanentă, oferind ca principale argumente creativitatea, polivalența și prețul mic de transfer ale lui Ianis.

Ianis Hagi, împrumutat de Genk la Rangers

Ianis Hagi a marcat trei goluri în cele 12 apariții la Rangers, dintre care două, cele cu Braga, au fost decisive pentru calificarea scoțienilor în optimile Europa League.

ADVERTISEMENT

Ianis a ajuns în Scoția sub formă de împrumut, de la Genk, iar Jonathan Radcliffe, reputat jurnalist englez, consideră că Rangers ar trebui să facă mutarea permanentă în următoarea fereastră de mercato, două dintre argumente fiind tehnica lui Ianis, care reușește să lovească balonul la fel de bine cu ambele picioare, eficiența și creativitatea internaționalului român.

Ianis Hagi a marcat deja trei goluri și a oferit două pase decisive de când a ajuns în Scoția. În comparație cu alți coechipieri, cifrele lui Hagi sunt extrem de interesante. În afara atacantului Alfredo Morelos, Ianis Hagi este singurul jucător care a marcat mai mult de un gol în Europa League pentru Rangers și are o medie de 1.3 pase cheie pe meci, al treilea din echipă.

ADVERTISEMENT

La acest capitol, este peste Ryan Kent, jucătorul adus de Rangers de la Liverpool pentru nouă milioane de euro.

A jucat pe postul de mijlocaș central ofensiv 57 de meciuri, a înscris 23 de goluri și a oferit 14 pase decisive. Chiar și așa, în scurta sa carieră, Ianis Hagi a mai evoluat pe diferite posturi.

ADVERTISEMENT

În plus, își folosește ambele picioare, ceea ce înseamnă că nu are un picior mai slab și unul mai puternic, de care să depindă. Este înzestrat din punct de vedere tehnic și nu poate fi pus sub presiune din pricina piciorului pe care îl folosește pentru a manevra balonul”, transmite Radcliffe.

Prețul de transfer, un alt plus pentru Ianis Hagi

În contractul încheiat între Genk și Rangers pentru Ianis Hagi este specificată și o opțiune de transfer definitiv, care se învârte sumei de 5.000.000 de euro, preț pe care Jonathan Radcliffe îl consideră mic pentru calitățile internaționalului român.

ADVERTISEMENT

Are deja 10 meciuri în echipa națională mare a României și a marcat de două ori la Campionatul European U21. Este un jucător cu pedigree și nu doar pentru că tatăl său este legendarul Gheorghe Hagi.

Toate acestea fac din zvonul opțiunii de cumpărare de 5 milioane de euro o afacere absolută. Pentru acest preț, Rangers nu iși permite să-l piardă”, susține britanicul.

ADVERTISEMENT