Fotbal intern

Gest superb făcut de Jose Mourinho pentru un jurnalist. Video / Rostov a cerut amânarea meciului cu CSM București

Gest superb facut de Jose Mourinho pentru un jurnalist Video  Rostov a cerut amanarea meciului cu CSM Bucuresti
ADVERTISEMENT
FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.
Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Mourinho, gest de campion față de un jurnalist macedonean

UPDATE, 24 septembrie, ora 00:02 / Antrenorul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, a făcut un gest superb pentru un jurnalist macedonean la conferința de presă dinaintea meciului cu Shkendija, din turul trei preliminar al Europa League.

Ziaristul i-a povestit că tatăl său care a decedat a fost un mare fan al stilului de joc al echipelor antrenate de portughez și i-a cerut acestuia să facă o fotografie împreună. Mourinho a mulțumit pentru cuvintele frumoase și a acceptat pe loc să facă o poză.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho's touching moment with reporter

"The photo is done." ?✅Jose Mourinho had a touching moment with a Macedonian journalist – whose late father idolised him – during his Zoom press conference on Wednesday…❤️

Geplaatst door Sky Sports op Woensdag 23 september 2020


Rostov vrea amânarea meciului cu CSM București

UPDATE, 23 septembrie, ora 22:25 / Oficialii echipei ruse de handbal feminin Rostov au cerut la EHF amânarea meciului cu CSM București, din Liga Campionilor.

Partida este programată să aibă loc duminică, 27 septembrie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă Ioan Kunst Ghermănescu, în etapa a treia din Liga Campionilor.

Cererea rușilor ar putea avea legături cu coronavirusul, după ce o jucătoare de la Krim Ljubljana s-a infectat în deplasarea făcută în Rusia pentru partida din weekend cu Rostov.


S-a terminat coșmarul pentru Răzvan Lucescu

UPDATE, 23 septembrie, ora 21:11 / Observatorul meciului Al Hilal – Al Ahli Dubai, din ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor Asiei, a decis anularea jocului din cauza cazurilor de Covid-19 de la echipa antrenată de Răzvan Lucescu.

Nu mai puțin de 30 de cazuri de Covid-19 au fost depistate la Al Hilal, iar tehnicianul român, care este negativ, nu avea la dispoziție pentru jocul din această seară decât 11 jucători, dintre care trei portari. Dacă meciul se juca, doi dintre portari ar fi trebuit să evolueze ca jucători de câmp.


Mai mulți judoka de la loturile naționale, infectați cu Covid-19

UPDATE, 23 septembrie, ora 21:00 / Loturile naţionale de judo ale României se confruntă cu un focar de coronavirus, nu mai puţin de 17 sportivi, 16 băieţi şi o fată, fiind depistaţi pozitiv.

”Din loturile masculine care se pregătesc la Poiana Braşov, seniori şi tineret, 16 sportivi au fost depistaţi pozitiv şi trei membri ai staff-ului tehnic. În plus, la Cluj-Napoca, unde se pregăteşte lotul feminin, a fost depistată o sportivă, Elena Stere, care se află în izolare.

Nu ştim de unde a apărut, pentru că şi eu sunt confirmat cu Covid, deşi nu am luat legătura cu ei, am lucrat doar de acasă. În plus, la testele de acum două săptămâni, toţi au ieşit negativ”, a declarat directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo, Eduard Zgorcea, pentru Agerpres.

Toţi membrii loturilor masculine şi feminine au repetat testele la o clinică privată şi se aşteaptă rezultatele.


Dinamo i-a găsit echipă în Liga 1 lui Mihai Neicuțescu

UPDATE, 23 septembrie, ora 18:45 / Dinamo l-a împrumutat din nou pe Mihai Neicuțescu la Chindia Târgoviște. Atacantul în vârstă de 21 de ani va juca pentru Chindia până la finalul sezonului. Tot la Târgoviște a fost anunțat oficial și transferul lui Bourama Fomba, un fundaș de 21 de ani din Mali.


Situație incredibilă pentru Răzvan Lucescu la Al Hilal

UPDATE, 23 septembrie, ora 18:11 / Antrenorul Răzvan Lucescu trece printr-o situație incredibilă pentru meciul pe care Al Hilal îl va disputa cu Al Ahli Dubai, în ultima etapă a fazei grupelor Ligii Campionilor Asiei.

Nu mai puțin de 30 de cazuri de Covid-19 au fost depistate la Al Hilal, iar tehnicianul român, care este negativ, nu are la dispoziție pentru jocul din această seară decât 11 jucători, dintre care trei portari.

Forul continental din Asia a refuzat cererea celor de la Al Hilal de a amâna partida și astfel, Lucescu va fi nevoit să abordeze partida cu doi portari ca jucători de câmp. În plus, el nu va putea efectua nicio schimbare.


Benoit Paire a jucat cu coronavirus la Hamburg

UPDATE, 23 septembrie, ora 16:54 / Tenismenul francez Benoit Paire, locul 25 ATP, a abandonat în primul tur al turneului de la Hamburg. El a jucat deşi spune că înaintea competiţiei a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Conform L’Equipe, Paire a abandonat în setul doi al confruntării cu norvegianul Casper Ruud, numărul 30 mondial, la scorul de 6-4, 2-0 pentru adversarul său.

Francezul a mai fost testat pozitiv cu coronavirus înainte de US Open şi a stat atunci mai mult de o săptămână în izolare. Apoi, săptămâna trecută, el a jucat la turneul de la Roma, la care a fost eliminat în primul tur.

La Hamburg, Paire a sosit vineri şi de atunci a fost testat pozitiv de două ori. ”Când am sosit, am fost testat pozitiv din nou. Sunt obosit, nu mai pot. Mi-am spus: ‘Mă rup’.

Şi acolo mi s-a spus: ‘Aici, în Germania, dacă ai fost testat pozitiv şi deja ai fost în carantină, în mod normal jucătorii nu mai sunt testaţi, pentru că şi dacă eşti din nou contaminat, nu mai eşti contagios’. ATP m-a lăsat să joc aici, deşi sunt pozitiv”, a afirmat francezul.


Lewandowski, De Bruyne şi Neuer, nominalizaţi pentru titlul de jucătorul anului

UPDATE, 23 septembrie, ora 16:18 / UEFA a anunţat că Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Kevin De Bruyne (Manchester City) şi Manuel Neuer (Bayern Munchen) se află pe lista scurtă a nominalizaţilor pentru titlul de jucătorul sezonului 2019/2020.

Câştigătorul va fi anunţat, alături de cei care vor primi premiile pentru jucătoarea anului şi pentru cei mai buni jucători pe posturi, dar şi de cei care vor primi premiile pentru antrenorii anului, la 1 octombrie, în cadrul ceremoniei de tragere la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, care se va desfăşura la Nyon.

Locurile 4-10 în topul pentru jucătorul anului au fost ocupate de următorii:

  • 4.Lionel Messi (Barcelona) – 53 voturi
  • 4. Neymar (Paris Saint-Germain) – 53 voturi
  • 6. Thomas Muller (Bayern) – 41 voturi
  • 7. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain) – 39 voturi
  • 8. Thiago Alcantara (Bayern) – 27 voturi
  • 9. Joshua Kimmich (Bayern) – 26 voturi
  • 10. Cristiano Ronaldo (Juventus) – 25 voturi

Pentru jucătoarea anului sunt nominalizate Lucy Bronze ( Olympique Lyon), Pernille Harder (VfL Wolfsburg/Chelsea FC) şi Wendie Renard (Olympique Lyon).

Sunt nominalizaţi pentru premiul de antrenorul anului în fotbalul masculin germanii Hans-Dieter Flick (Bayern Munchen), Jurgen Klopp (FC Liverpool) şi Julian Nagelsmann (RB Leipzig).

Pentru cel mai bun antrenor în fotbalul feminin sunt nominalizaţi spaniolul Lluis Cortes (FC Barcelona), germanul Stephan Lerch (VfL Wolfsburg) şi francezul Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyon).


Frank de Boer va fi numit selecționer al Olandei

UPDATE, 23 septembrie, ora 15:30 / Frank de Boer va fi numit la conducerea tehnică a echipei naţionale a Olandei, el urmând a semna un contract valabil până în vara anului 2022.

Conform L’Equipe, care citează presa olandeză, tehnicianul în vârstă de 50 de ani este alegerea șefilor federației batave pentru înlocuirea lui Ronald Koeman, plecat la FC Barcelona.

Frank de Boer, care a mai antrenat formaţiile Ajax Amsterdam, Inter Milano, Crystal Palace şi, ultima dată, Atlanta United, va conduce naţionala olandeză în Liga Naţiunilor, la Euro 2020 şi în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.


Mama lui Pavel Badea a decedat

UPDATE, 23 septembrie, ora 15:08 / Fostul jucător al Universității Craiova, Pavel Badea, este în doliu după ce mama sa a murit.

”Fii tare, Bădiță! Suntem alături de tine. #Condoleanțe #Sezione”, este mesajul postat pe Facebook de fanii de la Sezione Ultra’ 2000.


Un arbitru român va conduce un joc din Europa League

UPDATE, 23 septembrie, ora 14:41 / Radu Petrescu va arbitra meciul dintre FC Basel și Anorthosis Famagusta din cel de-al treilea tur preliminar al Europa League, conform frf.ro.

Partida se va juca mâine, de la 21:30 pe terenul lui Basel. Câștigătoarea jocului se va califica în play-off-ul competiției. Alături de Radu Petrescu vor fi asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, dar și al patrulea oficial Marcel Bîrsan.


Viitorul l-a transferat pe Ion Gaztanaga

Viitorul l-a transferat pe Ion Antanagoga, fost jucător al lui AEL Limassol. În vârstă de 29 de ani, jucătorul iberic a semnat un contract valabil doi ani cu echipa lui Ruben de la Barrera. El a mai evoluat în carieră la Real Sociedad, Ponferradina, Numancia și Gimnastic de Tarragona.


FC Barcelona a oficializat vânzarea unui fundaș

UPDATE, 23 septembrie, ora 12:15 / Fundașul dreapta portughez Nelson Semedo a fost vândut de FC Barcelona la Wolverhampton Wonderers. Gruparea din Premier League a achitat 30 de milioane de euro în schimbul fundașului de 26 de ani și mai poate achita 10 milioane, în funcție de performanțele fotbalistului. Datele financiare ale transferului au fost confirmate pe site-ul oficial al Barcelonei. Site-ul oficial al celor de la Wolves a anunțat că fundașul a semnat până în 2023, cu opțiune de prelungire până în vara lui 2025.

Alte cazuri de coronavirus la FCSB

UPDATE, 22 septembrie, ora 23:38 / Alte șase persoane din staff-ul celor de la FCSB au fost depistate pozitiv la testele de coronavirus efectuate marți.

Conform gsp.ro, printre aceste persoane se află medicul Flavian Arămitu și un maseur.


Un arbitru din Italia a fost găsit mort

UPDATE, 22 septembrie, ora 23:25 / Arbitrul italian Daniele De Santis a fost găsit mort în apartamentul său din Lecce, împreună cu iubita sa, Eleonora Manta.

În vârstă de 33 de ani, De Santis a fost găsit înjunghiat pe scările imobilului, iar poliţiştii nu cunosc cauzele crimei, dar aceştia au fost alertaţi de vecinii cuplului.


EHF a amânat două meciuri din Champions League

UPDATE, 22 septembrie, ora 22:39 / EHF a anunțat amânarea a două meciuri din Champions League, ambele din grupa din care face parte și CSM București, în urma unor cazuri de Covid-19.

Partida FTC Budapesta şi Metz a fost amânată după ce mai multe jucătoare ungare au primit teste pozitive. FTC Budapesta trebuia să joace şi în urmă cu câteva zile, cu Vipers, dar în Norvegia două handbaliste au fost testate pozitiv. Toată echipa ungară este în carantină în ţară.

Al doilea meci amânat este cel dintre Krim Ljubljana şi Team Esbjerg, la gazde fiind de asemenea un caz pozitiv.


România a umilit Croația la fotbal feminin

UPDATE, 22 septembrie, ora 22:20 / Echipa națională de fotbal feminin a României a învins, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, reprezentativa Croației, într-un meci din preliminariile Euro-2022.

Golurile ”tricolorelor” au fost marcate de Landeka (16, autogol), Bâtea (39), Herczeg (45+3) și Rus (67), în timp ce pentru croate a înscris Rudelic (9).

În celălalt meci din Grupa H, Elveția a învins Belgia, scor 2-1. România sse află pe locul trei în clasament, cu șase puncte, și mai are doar șanse teoretice de a prinde locul secund care duce la baraj și care este ocupat acum de Belgia (15 puncte).


Tecău, calificare după abandonul principalilor favoriți

UPDATE, 22 septembrie, ora 19:24 / Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Hamburg.

Cei doi au beneficiat, în primul tur, de abandonul principalilor favoriți ai competiției, Juan Sebastian Cabal și Robert Farah. Columbienii au abandonat întânirea la scorul de 6-0 pentru Tecău și Rojer în tie-break-ul primului set.

În sferturi, perechea româno-olandeză va întâlni învingătorii partidei Frederik Nielsen/Tim Puetz (Danemarca/Germania) – Nicolas Mahut/Fabrice Martin (Franța).


Caz șocant în Championshp

UPDATE, 22 septembrie, ora 19:09 / Imagini incredibile la un meci din Championship, între Swansea și Birmingham. Antrenorul lui Swansea, Alan Tate i-a băgat mâna în gât la pauză  mijlocașului lui Birmingham, Jon Toral, iar imaginile au devenit virale și aduc aminte de gestul lui Ionel Ganea care i-a băgat mâna în gât tușierului Dorin Mudura:


Echipa de handbal Steaua l-a achiziţionat pe internaţionalul egiptean Ahmed Khairy

UPDATE, 22 septembrie, ora 18:08 / CSA Steaua Bucureşti a realizat încă un transfer la echipa de handbal masculin, internaţionalul egiptean Ahmed Khairy, în vârstă de 24 ani.

Khairy a fost transferat de la Al Ahly şi a semnat cu gruparea roş-albastră un contract valabil pe două sezoane.

Khairy a participat la precedentele două Campionate Mondiale alături de naţionala Egiptului, la ultima ediţie din 2019 reuşind să prindă Top 8. Conducătorul de joc este calificat cu naţionala Egiptului şi la Jocurile Olimpice din 2021.


Academica Clinceni l-a luat pe Petrișor Petrescu

UPDATE, 22 septembrie, ora 16:23 / Academica Clinceni continuă campania de achiziţii, iar cel mai nou jucător sosit este mijlocaşul Petrişor Petrescu.

Mijlocaşul în vârstă de 27 de ani a evoluat pentru FC Hermannstadt în sezonul precedent, iar în acest debut de an competiţional a reuşit două pase decisive, una chiar la meciul cu Academica Clinceni.

Petrişor Petrescu a și înscris împotriva echipei din Clinceni în meciul retur din sezonul regulat, ediţia precedentă de campionat, când a punctat în minutul 59.


Chelsea i-a adus înlocuitor lui Kepa!

UPDATE, 22 septembrie, ora 15:55 / Edouard Mendy de la Rennes a fost transferat de Chelsea. Portarul face vizita medicală.


Doi jucători de snooker, depistați pozitiv la Mastersul European

Doi jucători de snooker au fost depistați pozitiv la Mastersul European. Este vorba de Gary Wilson și Daniel Wells. Cei doi nu vor participa la eveniment. Alături de cei doi s-au retras și jucătorii Elliot Slessor și David Lilley. Cei doi au venit în contact cu Wilson, în cursul zilei de luni.

Rezultatele pozitive au venit în cursul zilei de marți. În afară de cei doi, toți ceilalți jucători au avut teste negative. Adversarii celor patru vor trece automat în turul secund al competiției de la Milton Keynes. Daniel Wells trebuia să joace împotriva lui Ronnie O’Sullivan, proaspătul campion mondial.


Viitorul îl aduce împrumut de la Lecce pe Romario Benzar

UPDATE, 21 septembrie, ora 22:12 / Fundașul dreapta Romario Benzar va fi cedat sub formă de împrumut cu drept de cumpărare definitivă de Lecce la FC Viitorul.

Conform Salento Sport, Benzar va efectua marți vizita medicală și apoi se va face anunțul oficial. Fundașul de 28 dde ani a mai jucat la Viitorul între 2010 și 2017, atunci când a plecat la FCSB.


Ivan Rakitic şi-a anunţat retragerea din naţionala Croaţiei

UPDATE, 21 septembrie, ora 21:08 / Mijlocaşul Ivan Rakitic, finalist al Campionatului Mondial din 2018, și-a anunţat retragerea din echipa naţională a Croaţiei.

”Să renunţ la echipa naţională a fost cea mai dificilă decizie din cariera mea, dar am simţit că acum este momentul. Am iubit fiecare meci, am jucat pentru patria mea, dar acum sunt convins că avem o echipă bună, cu un mare viitor în faţă”, a declarat Rakitic.

Ivan Rakitic a marcat 15 goluri în 106 meciuri pentru naţionala Croaţiei, unde a evoluat timp de 13 ani.


Plecare de ultimă oră de la Universitatea Craiova

UPDATE, 21 septembrie, ora 18:10 / Clubul Universitatea Craiova a anunțat că a ajuns la un acord cu Alexandru Mățel pentru încheierea raporturilor contractuale. Fundașul dreapta a fost adus la club în toamna lui 2019 și a apucat să joace doar de șase ori pentru gruparea din Bănie.


Olăroiu, egal care îl duce în play-off

UPDATE, 21 septembrie, ora 16:51 / Formaţia Jiangsu Suning, antrenată de Cosmin Olăroiu, a remizat cu echipa Shanghai Shenhua, scor 0-0, într-un meci din etapa a 12-a a campionatului Chinei și s-a calificat în play-off.

Jiangsu Suning se află pe locul secund în Grupa A, cu 20 de puncte, la 11 puncte în urma liderului Guangzhou Evergrande.


Spectatori în tribune la cursa de F1 de la Nurburgring

UPDATE, 21 septembrie, ora 16:15 / La cursa de Formula 1 de la Nurburgring, din 11 octombrie, vor putea asista 20.000 de spectatori, au anunţat autorităţile sanitare din districtul Ahrweiler.

Conform motorsport.com, oficialii locali sunt bucuroşi că măsurile de siguranţă adecvate, inclusiv procesul de vânzare contactless a biletelor şi distanţarea fizică vor permite evenimentului să se desfăşoare cu o asistenţă destul de importantă.

Vânzările de bilete pentru Grand Prix-ul din 9-11 octombrie sunt lansate pe rând, tribunele urmând a fi deschise în diferite etape ale procesului de comercializare. Prima fază va începe cu oferirea de bilete pentru tribunele din virajul 3, 4a şi 5b.

Atât timp cât nivelul local de infectare cu noul coronavirus nu va creşte în următoarele săptămâni, vor fi puse în vânzare bilete suplimentare, mai aproape de data cursei. Un bilet de trei zile pentru Eifel Grand Prix va fi disponibil începând de la 199 de euro.

O serie de măsuri sunt puse în aplicare la circuit pentru cursă. Tribunele utilizate sunt împărţite în secţiuni şi vor exista grupuri de locuri desemnate. Fiecare grup va avea patru locuri disponibile şi va exista o distanţă adecvată între fiecare grup. Măştile trebuie purtate tot timpul, iar fiecărei tribune i se va aloca o zonă de parcare, pentru a minimiza riscul amestecării fanilor din diferite zone ale circuitului.


FC Barcelona l-a împrumutat pe Moussa Wague la PAOK Salonic

UPDATE, 21 septembrie, ora 15:37 / FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial împrumutul fundașului dreapta Moussa Wague la PAOK Salonic până la finalul sezonului.

Senegalezul în vârstă de 21 de ani a fost achiziționat pentru echipa a doua a clubului în vara lui 2018, iar un an mai târziu a fost promovat la prima echipă. În returul sezonului precedent a fost împrumutat la OGC Nice.

Moussa Wague are doar șase prezențe la prima echipă a catalanilor, patru în La Liga și două în Champions League.


Încă un caz de coronavirus la Manchester City

UPDATE, 21 septembrie, ora 14:55/ După ce Riyad Mahrez și Aymeric Laporte au fost testați pozitiv cu coronavirus și au stat în izolare, la Manchester City a fost depistat pozitiv încă un jucător. Este vorba despre mijlocașul german Ilkay Gundogan. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului din Manchester chiar în ziua în care trupa lui Guardiola debutează în noul sezon al Premier League. City joacă de la 22:15 la Wolverhampton. Tot astăzi ar fi trebuit să iasă din izolare Mahrez și Laporte.


Leo Messi, mesaj emoţionant pentru Vidal

Arthuro Vidal va semna cu Inter Milano, iar Leo Messi rămâne cu din ce în ce mai puţini prieteni în vestiarul Barcelonei. Superstarul catalanilor i-a scris un mesaj pe Facebook lui Vidal. Au fost coechipieri timp de doi ani:

“Te-am cunoscut ca adversar și mereu mi s-a părut că eşti un fenomen, dar am avut norocul să te cunosc personal și m-ai surprins și mai mult. Au fost doi ani în care am împărțit multe lucruri , vestiarul îți va lipsi lipsa. Îți doresc toate cele bune în această nouă etapă la noul tău club. Cu siguranţă ne vom revedea”, a spus Messi.

Alin Toșca și Alexandru Maxim trimiși din primul minut în meciul lui Gaziantep cu Karagumruk 

UPDATE, 20 septembrie, ora 22:21 / Gaziantep – Karagumruk s-a încheiat 2-2, după ce echipa lui Șumudică a fost egalată la ultima fază, iar gazdele  mai rataseră ocazii mari, dintre care una cu poarta goală.

Transferul lui Wijnaldum la Barcelona este blocat

Transferul lui Wijnaldum la Barcelona este blocat, în condițiile în care oficialii La Liga au introdus reguli stricte pentru transferuri, iar catalanii, care plătesc salarii în valoare de 510 milioane de euro pe an, trebuie să vândă jucători pentru a putea să mai transfere. Astfel, sunt șanse mari ca Wijnaldum să rămână pe Anfield Road.

Barcelona vinde în Premier League

UPDATE, 20 septembrie, ora 17:40 / Jurnalistul italian Fabrizio Romano anunță că FC Barcelona și Wolverhampton Wanderers au ajuns la o înțelegere pentru trecerea lui Nelson Semedo pe Molineux Stadium. Semedo va semna pe cinci ani cu formația din Premier League, iar catalanii plănuiesc să îl aducă în locul fundașului dreapta pe Sergino Dest, de la Ajax. Șansele Barcelonei pentru a realiza acest transfer sunt destul de mici, însă, pentru că Dest este aproape să semneze cu Bayern Munchen.


Ianis Hagi încă o pasă de gol pentru Rangers! Video

UPDATE, 20 septembrie, ora 17:15 / Ianis Hagi a fost titular în meciul lui Rangers cu Hibernian, iar mijlocașul roman a ratat o șansă importantă de gol în minutul 52, iar 5 minute mai târziu a oferit o pasă de gol perfectă. Ianis a intrat în careu, a făcut un schimb de pase cu Arfield, iar apoi i-a pus balonul perfect pentru ca jucătorul canadian sa înscrie.


Lindsay Davenport, laude la adresa Simonei Halep

Fostul lider mondial, Lindsay Davenport a lăudat jocul Simonei Halep după calificarea româncei în finala de la WTA Roma: „Simona Halep a devenit tot mai consistentă, găsește unghiurile din ce în ce mai bine. Nu mai am niciun dubiu, Simona Halep este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură!

Este favorită cu oricine ar juca. S-a antrenat bine, se mișcă foarte bine. E jucătoarea cu cea mai bună deplasare. Are o șansă uriașă, a revenit cu dreptul la Praga, acum câștigă meci după meci la Roma”, a declarat Lindsay Davenport, conform Tennis Channel.


Jurgen Klopp, fermecat de noul jucător adus de echipa sa

UPDATE, 20 septembrie, ora 15:35 / Liverpool l-a transferat ieri pe fotbalistul portughez Diogo Jota (23 de ani), de la Wolverhampton, iar antrenorul german al echipei este foarte bucuros că-l are pe acest jucător.

Campioana Angliei a achitat 41 de milioane de lire sterline pentru a-l aduce pe Jota, dar suma ar putea ajunge până la 45 de milioane de lire sterline, ținând cont de bonusurile din contract.

16 goluri și șase pase decisive a reușit Jota și a ajuns și la naționala Portugaliei, astfel l-a impresionat pe antrenorul lui Liverpool.


Bianca Andreescu nu va juca la Roland Garros

UPDATE, 20 septembrie, ora 14:15/ Francezii de la L’Equipe informează că jucătoarea canadiancă Bianca Andreescu nu va participa la turneul de la Roland Garros. Sportiva care are origini românești s-a accidentat în primăvară și nu a reușit să își revină, astfel că va rata turneul de Grand Slam de la Paris. De asemenea, publicația franceză anunță că Andreescu are șanse mici să mai joace în 2020. Pe lângă sportiva din Canada, la Roland Garros nu va participa nici Naomi Osaka, învingătoarea de la US Open. Și Serena Williams ar putea rata turneul din Franța.


Dinamo ratează transferul unui atacant

UPDATE, 20 septembrie, ora 12:20 / Dorit de Cosmin Contra la Dinamo, vârful Guillermo Fernandez Hierro s-a transferat la clubul din liga a treia spaniolă, Burgos CF. Anunțul a fost făcut ieri, pe site-ul oficial al grupării spaniole, care informează că fotbalistul va purta tricoul cu numărul 9 și se va prezenta la antrenamentele echipei începând cu săptămâna viitoare. Despre Guillermo Fernandez Hierro (27 de ani), care a mai jucat și pentru Racing Santander, Numancia sau Bilbao, s-a spus că ar fi dorit de Cosmin Contra pentru a întări atacul lui Dinamo. În prezent, clubul alb-roșu se bazează doar pe Adam Nemec, singurul vârf clasic din lot.


Rafa Nadal, învins la ATP Roma

UPDATE, 20 septembrie, ora 10:40.Rafael Nadal a suferit o înfrângere surpriză în turneul ATP de la Roma. Ibericul a fost învins în două seturi: 2-6, 5-7 de argentinianul Diego Schwartzman. În semifinale vor juca Novak Djokovic împotriva lui Casper Ruud și Denis Shapoalov cu Diego Schwartzman.

Mircea Lucescu, victorie cu două goluri marcate în ultimele 5 minute

UPDATE, 19 septembrie, ora 23:21 / Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, pe FC Lvov, într-un meci din etapa a treia a campionatului Ucrainei, după două goluri marcate pe final de meci. Pentru echipa lui Mircea Lucescu au marcat Tsyhankov ’48, Şaparenko ’87 şi Supriaha ‘90+5. Pentru Lvov a înscris Celic, în minutul 62, iar din minutul 84, oaspeții au rămas în 10 oameni, după eliminarea lui Mihoubi.

Ionuț Radu a apărat o repriză pentru Inter

UPDATE, 19 septembrie, ora 21:22 / Portarul naționalei, Ionuț Radu a apărat o repriză în amicalul lui Inter cu Pisa, câștigat cu 7-0:


Djokovic este în penultimul act al turneului de la Roma

UPDATE, 19 septembrie, ora 19:53 / Numărul 1 mondial a ajuns pentru a 11-a oară în istorie în semifinalele competiției din capitala Italiei după ce a câștigat meciul contra germanului Dominik Koepfer cu 6-3, 4-6, 6-4.

Patru titluri la Roma are sârbul în palmares. El l-a învins pe neamț după două ore și zece minute. Koepfer este pe poziția cu numărul 97 în lume.

Pentru a ajunge în finală, Djokovic trebuie să-l bată pe norvegianul Casper Ruud care a trecut cu 4-6, 6-3, 7-6 (7-5) de italianul Matteo Berrettini (favoritul patru).


O jucătoare importantă de tenis și-a dat afară antrenorul care a lucrat și cu Simona Halep

UPDATE, 19 septembrie, ora 17:19 / Johanna Konta (29 de ani, 13 WTA) s-a despărțit de tehnicianul său după numai două luni de colaborare. Sportiva născută în Australia a început colaborarea cu suedezul Thomas Hogstedt în urmă cu câteva luni după ce s-au reluat competițiile după pandemia de covid-19.

Atunci, Laura Robson, colega sa de la echipa de Fed Cup i-a spus că a luat o hotărâre ciudată, dar britanica nu a ținut cont de avertismentul acesteia.

Tehnicianul suedez le-a mai antrenat până acum pe Maria Sharapova, Caroline Wozniacki, Eugenie Bouchard sau Na Li.


Campioana Angliei face un nou transfer

UPDATE, 19 septembrie, ora 15:03 / Liverpool vrea să îl aducă pe Diogo Jota, de la Wolverhampton. Jucătorul de 23 de ani își dorește să vină la echipa antrenată de Jurgen Klopp, iar cele două formații au dar startul negocierilor, conform jurnaliștilor englezi.

43 de milioane de euro oferă campioana Angliei pentru fotbalistul din Portugalia. Acesta ar urma să-și pună semnătura pe un contract pe cinci ani cu Liverpool.

În 2017 a venit jucătorul la echipa din Anglia, după ce Atletico Madrid l-a împrumutat. Un an mai târziu, a fost transferat definitiv în schimbul a 14 milioane de euro.


Diego Godin, aproape de un transfer la Cagliari

UPDATE, 18 septembrie, ora 21:00 / Fundașul central uruguayan Diego Godin este aproape de un transfer la Cagliari. Sursele susțin că  s-a ajuns la un acord între Inter și Cagliari în privința mutării, iar anunțul oficial urmează în scurt timp.

 


Gonzalo Higuain a semnat cu o echipă din MLS

UPDATE, 18 septembrie, ora 20:10 Atacantul argentinian în vârstă de 32 de ani, Gonzalo Higuain, a semnat un contract  cu echipa nord-americană a lui David Beckham, Inter Miami. Higuain va purta la noul club numărul 9 însă perioada contractului nu a fost dezvăluită.

“În primul rând, vreau să vă mulţumesc pentru efortul pe care l-a făcut să mă transfere. Cred că va fi o experienţă bună în viaţa mea. Este exact ceea ce căutam, o nouă experienţă, un nou campionat, un oraş frumos. Sunt foarte fericit să fiu aici şi că s-a oficializat transferul”, a declarat Higuain după semnarea contractului.

Patinoar de 1.500 de locuri în Sectorul 4

UPDATE, 18 septembrie, ora 18:22 / Un patinoar olimpic modern, acoperit, cu peste 1.500 de locuri, va fi construit în Sectorul 4, de către Primărie şi Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, în urma unei investiţii de peste două milioane de euro.

”În colaborare cu Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, Primăria Sectorului 4 va construi un patinoar acoperit, unde se vor putea desfăşura atât competiţii sportive naţionale şi internaţionale, campionate europene şi mondiale de hochei, inclusiv spectacole de divertisment pentru public”, se arată într-un comunicat de presă.

Construcţia va fi realizată în curtea Liceului Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, pe un teren de 2,5 hectare. Fiind singurul patinoar olimpic din sudul ţării, acesta va avea o capacitate de 1.500 de locuri şi va fi destinat tuturor activităţilor care se pot desfăşura pe gheaţă.

Noul complex în care se vor investi două milioane de euro va avea tribune, vestiare, cabinete medicale, spaţii administrative, locuri de parcare şi spaţii de relaxare amenajate în aşa fel încât părinţii care îşi înscriu copiii la anumite activităţi sportive să îi poată urmări când se antrenează.


Manchester City l-a transferat de la FC Barcelona pe „noul Jordi Alba”

UPDATE, 18 septembrie, ora 17:36 / Manchester City l-a transferat pe Juan Larios, apărător stânga, de la Academia Barcelonei. Jucătorul este supranumit ”noul Jordi Alba” de către jurnaliștii din Anglia. City i-a oferit un salariu mai mare decât cel pe care îl avea la Barca.

Larios (16 ani) a debutat în fotbal la Sevilla, iar în 2016 a ajuns la echipa catalană. La 15 ani a jucat la Barca Youth. Juan nu este singurul fotbalist care ajunge de la Barcelona la Manchester City. Același lucru s-a întâmplat cu Eric Garcia, Adria Bernabe sau Pablo Moreno.

Noul jucător al lui City a postat și un mesaj după transferul la echipa engleză: “În sfârșit sunt aici, sunt gata”. Asta arată că fotbalistul a vrut foarte mult să ajungă la City, unde va fi antrenat de Pep Guardiola.


Mutu, convocări de principiu  la naționala de tineret

UPDATE, 18 septembrie, ora 16:49 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a anunțat convocarea de principiu a șapte jucători care evoluează în străinătate.

Cei șapte sunt următorii: Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina), Alexandru Dobre (Dijon), Vlad Dragomir (Perugia), Radu Drăgușin (Juventus), Denis Drăguș (Crotone), Marius Marin (Pisa), Andrei Rațiu (Den Haag).

Pe 9 octombrie, naționala Under 21 va întâlni Ucraina, în deplasare, la Kiev, iar pe 13 octombrie va evolua la Giurgiu, împotriva Maltei, în preliminariile Euro 2021.


Transfer important făcut de Sepsi

UPDATE, 18 septembrie, ora 14:49 / Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul austriac Aleksa Markovic, în vârstă de 19 ani.

Fotbalistul, care a fost legitimat ultima dată la Oberhausen, a semnat un contract pe un an de zile, cu opţiune de prelungire pe încă doi ani cu Sepsi OSK.

#csakazosk?⚪️Ifjú tehetséget igazoltunk!Újabb tehetséges fiatal labdarúgóval kötött szerződést a Sepsi OSK, Aleksa…

Geplaatst door Sepsi OSK op Vrijdag 18 september 2020


Jiangsu Suning s-a calificat în turul doi al Cupei Chinei

UPDATE, 18 septembrie, ora 12:47 / Echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, Jiangsu Suning, s-a calificat în turul doi al Cupei Chinei, după ce a învins, cu scorul de 2-0, formația Shenzhen FC.

Golurile echipe pregătite de tehnicianul român au fost marcate de Ivan Santini (31) și Li Ang (74).


Un fotbalist libanez a murit la 32 de ani

UPDATE, 18 septembrie, ora 10:52 / Fotbalistul libanez Mohammad Atwe a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 32 de ani, după ce luna trecută a fost rănit grav la cap de un glonţ rătăcit.

La 21 august, Atwe a fost rănit de un glonţ rătăcit, în cartierul Cola din sudul Beirutului, în timpul înmormântării uneia dintre victimele dublei explozii devastatoare din 4 august.

Gruparea Ansar i-a adus un omagiu jucătorului, printr-un mesaj postat în social media, în care deplânge ”pierderea suferită nu doar de familie, ci şi de club”. ”Suporterii îl considerau un adevărat lider pe teren”, se menţionează în mesajul clubului.

Mohammad Atwe a jucat de-a lungul carierei la cluburi din Liban: Ansar, Tadamon Sour, Akhaa’ Aley. El a fost şi selecţionat în naţionala ţării sale de trei ori.


Armand Duplantis a bătut recordul lui Serghei Bubka

Săritorul Armand Duplantis a bătut recordul la săritura cu prăjina în aer liber, deținut de Serghei Bubka. În competiția de pe Stadio Olimpico din Roma, suedezul a sărit 6,15 metri, corectând cu un centimetru recordul în aer liber deținut până acum de sportivul ucrainian. Duplantis deține și recordul mondial indoor, sărind în februarie 6,18 metri.

VEZI VIDEO: 

Houssem Aouar este de acord cu un transfer la Arsenal

UPDATE, 17 septembrie, ora 21:24 / Mijlocașul lui Olympique Lyon, Houssem Aouar, este principala țintă pe piață transferurilor în această perioadă de mercato pentru Arsenal Londra. Francezul în vârstă de 22 de ani este dispus să facă pasul către gruparea londoneză conform site-ului Goal.com. Conform surselor, în zilele următoare urmează și o ofertă finală din partea clubului Arsenal pe adresa lui OL pentru transferul acestuia.


Eduard Grosu conduce clasamentul general în Turul Luxemburgului

UPDATE, 17 septembrie, ora 18:19 / Ciclistul român Eduard Grosu (Nippo Delko One Provence) a trecut pe primul loc în clasamentul general în Turul Luxemburgului după etapa a treia, câştigată de germanul John Degenkolb (Lotto-Soudal).

Pe distanţa de 164,3 km, între Rosport şi Schifflange, Degenkolb s-a impus la sprint, în fața lui Eduard Grosu și a belgianului Pieter Vanspeybrouck (Circus-Wanty Gobert).

În clasamentul general, Grosu are un avans de cinci secunde față de italianul Diego Ulissi (UAE Emirates).


AS Roma l-a transferat pe fundaşul albanez Kumbulla

UPDATE, 17 septembrie, ora 17:36 / AS Roma a ajuns la un acord cu Hellas Verona pentru transferul lui Marash Kumbulla, un fundaş central de 20 de ani cotat la 25 de milioane de euro. Acesta va fi împrumutat timp de doi ani, până la 30 iunie 2022, cu obligativitate de cumpărare, dacă sunt întrunite clauzele contractuale. În schimbul tânărului albanez, Roma i-a lăsat la Verona pe Mert Cetin, fundaş central turc de 23 de ani, cotat la 2 milioane de euro, dar şi doi fotbalişti ofensivi de la echipa secundă: Matteo Cacenllieri (aripă dreapta, 18 ani) şi Aboudramane Diaby (fundaş stânga, 16 ani). Cei trei vor fi transferaţi definitiv, dacă sunt întrunite condiţiile convenite de cluburi pe perioada împrumuturilor.


FC Voluntari l-a transferat pe portughezul Marcelo Lopes

UPDATE, 17 septembrie, ora 17:02 / FC Voluntari a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul stânga portughez Marcelo Lopes, acesta semnând un contract pe doi ani.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani care va purta tricoul cu numărul 14 este un produs al clubului Benfica Lisabona, pentru care a jucat la U15, U17 și U19.

După o experință la Casa Pia U19, Lopes a făcut saltul la seniori și a evoluat pentru Real Sport Club și FC Eindhoven. În divizia secundă olandeză, portughezul a reușit nouă goluri și zece pase decisive.

#FCV #transfer #new #playerBINE AI VENIT, MARCELO LOPES ! ✍?FC Voluntari anunță că a semnat un contract,pe o…

Geplaatst door FC Voluntari op Donderdag 17 september 2020


Fed Cup se va numi de acum Billie Jean King Cup

UPDATE, 17 septembrie, ora 16:18 / Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat că Fed Cup a primit numele Billie Jean King Cup. Pentru prima dată o competiţie majoră globală pe echipe primeşte numele unei femei.

”Este o onoare faptul că îmi poartă numele cupa mondială feminină de tenis şi este o responsabilitate pe care nu o tratez cu uşurinţă”, a declarat fosta sportivă.


Barcelona ar putea transfera un jucător de la Ajax

UPDATE, 17 septembrie, ora 14:59 / Sergino Dest (19 ani), fundaș dreapta la echipa olandeză, este dorit de formația lui Messi, potrivit Mundo Deportivo.  Bayern Munchen vrea și ea să-l transfere pe fotbalist.

Dest ar putea ajunge la Barcelona în locul lui Nelson Semedo. Hector Bellerin este și el în vizorul catalanilor, dar fundașul lui Ajax este în pole position pentru un transfer.

Bayern Munchen a oferit 10 milioane de euro în schimbul fotbalistului echipei olandeze, însă Ajax vrea 15 milioane de euro. Ronald Koeman este cel care vrea să-l aducă la Barcelona pe fundașul lui Ajax.


Mihai Popescu a semnat pe doi ani cu Heart of Midlothian

UPDATE, 17 septembrie, ora 13:19 / Fundaşul dinamovist Mihai Popescu a semnat un contract valabil doi ani cu Heart of Midlothian.

”Conform protocolului guvernului pentru Covid-19, Mihai va trebui să stea în carantină timp de două săptămâni la sosirea în Scoţia, înainte de a putea începe antrenamentele cu noii săi coechipieri”, se arată într-un comunicat al clubului.

Antrenorul formaţiei Heart of Midlothian, Robbie Neilson, s-a declarat mulţumit de transferul fundaşului dinamovist Mihai Popescu: ”Cred că se va descurca bine aici. Îl cunosc de când a jucat la St. Mirren şi are experienţă în Premiership.

Era foarte nerăbdător să ni se alăture pentru că i-a plăcut timpul petrecut acolo şi Scoţia şi căuta să se întoarcă. Se va descurca bine în Championship. El poate scoate mingea din spate, ceea ce este esenţial pentru noi, deoarece ne aşteptăm să avem multă posesie.

Zboară în seara asta şi apoi va face o carantină timp de două săptămâni. S-a antrenat în timpul verii, aşa că va avea deja un bun nivel fizic şi i-am pregătit echipament de sală pentru adaptare, astfel încât să poată continua până când se va alătura echipei”.


Turcii au vândut 40.000 de bilete pentru Marele Premiu de Formula 1

UPDATE, 17 septembrie, ora 11:19 / Marele Premiu al Turciei se întoarce în acest sezon de Formula 1 după o absență îndelungată, iar organizatorii vor să aibă în tribune nu mai puțin de 100.000 de spectatori.

Deși evenimentul care va avea loc pe 15 noiembrie la Istanbul a fost anunțat de puțin timp, fanii au cumpărat 40.000 de bilete doar în prima zi în care au fost puse în vânzare.


Costel Enache este noul antrenor al Universității Cluj

UPDATE, 16 septembrie, ora 20:50 / Universitatea Cluj și-a găsit un nou antrenor, după despărțirea de Adrian Falub. Alesul clujenilor este Costel Enache, fostul tehnician al celor de la Petrolul Ploiești. În vârstă de 45 de ani, acesta le-a mai pregătit în trecut și pe Astra Giurgiu și FC Botoșani, cluburi de Liga 1, dar și pe Ceahlăul Piatra Neamț, pe care a promovat-o la finalul sezonului 2010-2011 din Liga 2. Enache a oferit declarații pentru site-ul oficial al clujenilor, însă nu a anunțat și ce obiectiv are pe Cluj Arena. Secundul lui Enache va fi Cătălin Munteanu, iar antrenor cu portarii va deveni Mihai Ștețca. La Cluj vine și Alessandro Cittadino, noul preparator fizic al echipei.

„Am fost determinat să vin aici de spiritul creat de această echipă. Noi, cei implicați în fotbal, trăim mult prin emoția spectatorilor. Să sperăm că lucrurile se vor corecta în curând din punctul acesta de vedere și vom avea suporterii alături de noi. Apoi, cred că profesional este o oportunitate de a ieși în evidență. ”U” Cluj a transmis mereu un mesaj și unul destul de puternic. Văd o provocare pentru antrenorul Costel Enache, dar și pentru omul Costel Enache. Cred în potențialul clubului foarte mult și vreau să fiu cel care profită de acest potențial. Faptul că sunt într-o continuitate sportivă mă poate dezvolta personal și uman, iar lucrul acesta a apărut ca o șansă nesperată pentru mine, cu atât mai mult cu cât cel care mă provoacă este un brand precum ”U” Cluj”, a spus antrenorul pentru site-ul fcucluj.ro.

? Conducerea clubului FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu Costel Enache, care este noul antrenor al echipei…

Geplaatst door FC Universitatea Cluj op Woensdag 16 september 2020


10 cazuri de COVID la Sporting Lisabona

UPDATE, 16 septembrie, ora 20:05 / Cu două zile înainte de startul noului sezon în campionatul Portugaliei, Sporting Lisabona a devenit focar de COVID-19. Zece persoane din club, printre care opt fotbalişti şi antrenorul Ruben Amorim, au primit rezultate pozitive la testele pentru coronavirus, scrie AFP.

Primul meci al lui Sporting este programat sâmbătă, 19 septembrie, de la 20:30, pe teren propriu, contra lui Gil Vicente, formaţie care a raportat şi ea cazuri de COVID-19.


Două transferuri într-o zi pentru Academica Clinceni

UPDATE, 16 septembrie, ora 18:35 / Academica Clinceni a reușit să bifeze două transferuri. Ilfovenii i-au adus pe Lucian Dumitriu, mijlocașul pus pe liber de FC Hermannstadt după ce antrenorul Ruben Albes a decis să nu se mai bazeze pe el. De asemenea, Academica l-a adus și pe Andrei Cordea, un alt mijlocaș care a evoluat pentru Hermannstadt în sezonul trecut. Cordea a fost împrumutat la Sibiu de către italienii de la Novara Calcio, însă acum a fost achiziționat definitiv de gruparea din Ilfov. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani este eligibil pentru naționala U21.


Eșec clar pentru Horia Tecău la Roma

UPDATE, 16 septembrie, ora 17:24 / Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a ratat calificarea în optimile de finală ale turneului Masters 1.000 de la Roma.

Ei au fost învinşi, miercuri, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul Wesley Koolhof/Nikola Mektic (Olanda/Croaţia), cap de serie numărul 8, în primul tur al probei de dublu.

Prezenţa pe tabloul principal la Foro Italico este recompensată cu un premiu total de 11.140 de euro.


Fostul preşedinte al IAAF a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

UPDATE 16 septembrie, ora 15:42 / Lamine Diack, fost preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Atletism între 1999 şi 2015, a fost judecat pentru fapte de corupţie activă şi pasivă, abuz de încredere şi spălare de bani în formă organizată. El a primit o pedeapsă de 4 ani, dintre care 2 ani în spatele gratiilor, anunţă L’Equipe.

Senegalezul de 87 de ani a fost plasat sub arest la domiciliu încă din noiembrie 2015, iar ultimul proces, în care a fost acuzat că a primit mită pentru favorizarea atleţilor ruşi care s-au dopat, s-a încheiat chiar astăzi.


Mihai Popescu a plecat de la Dinamo în Scoţia

UPDATE 16 septembrie, ora 15:30 / Dinamo s-a mai despărţit de un jucător român. Este vorba de Mihai Popescu, fundaş central de 27 de ani, care va juca pentru Heart of Midlothian, în Scoţia. Clubul din Ştefan cel Mare a anunţat oficial transferul definitiv al jucătorului său, care a mai evoluat, în trecut, pentru St. Mirren, tot în Scoţia, în 2019.

OFICIAL. Mihai Popescu la Heart of Midlothian FCDinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial,…

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Woensdag 16 september 2020

Petrolul a transferat un fundaş columbian cu meciuri în La Liga

UPDATE 16 septembrie, ora 14:10 / Petrolul Ploieşti l-a transferat pe Jhon Steven Mondragon, fundaş central de 25 de ani. Fotbalist cu dublă cetăţenie, columbiană şi spaniolă, Mondragon este evaluat la 350 de mii de euro şi a evoluat ultima dată în Peru, la Sport Boys. Anterior el a mai jucat pentru Leones (Columbia), Puebla (Mexic) şi Osasuna (Spania). A prins 5 meciuri în La Liga, la finalul sezonului 2016-2017, marcând şi două goluri.

✔️ Petroliștii și-au întărit compartimentul defensiv, după ce au ajuns la un acord, valabil până la finalul acestui…

Geplaatst door FC Petrolul Ploiesti op Woensdag 16 september 2020


Un nou om de gol pentru Lazio, partener pentru Ciro Immobile

UPDATE 16 septembrie, ora 13:20 / Lazio şi-a întărit atacul în vederea atacării noului sezon de Serie A dar şi pentru o bună reprezentare în grupele Champions League. A plătit 20 de milioane euro pentru transferul unui jucător din naţionala statului Kosovo.

Cel pentru care conducerea romanilor a făcut acest efort financiar pe timp de pandemie este vârful lui Fenerbahce, Vedat Muriqi, 26 ani, care a semnat pe cinci sezoane. În ultima ediţie a Superligii Turciei Muriqi a jucat în 36 de partide şi a marcat 17 goluri.


Dinamo i-a prelungit contractul lui Măgureanu până în 2024

UPDATE 16 septembrie, ora 11:47 / Rufo Collado, directorul sportiv al lui Dinamo, a anunțat că s-a ajuns la un un acord cu tânărul jucător Cătălin Măgureanu (20 de ani) pentru prelungirea contractului până la 30 iunie 2024. Măgureanu a debutat pentru Dinamo în Liga 1 în partida pierdută în etapa a doua împotriva Chindiei, când l-a înlocuit în minutul 76 pe Daniel Popa, iar în runda a treia a fost titular cu FC Botoșani.

Cătălin Măgureanu, contract până în 2024București, 16 septembrie 2020. FC Dinamo București a ajuns la un acord cu…

Geplaatst door FC DINAMO BUCURESTI op Woensdag 16 september 2020


Aubameyang a decis să rămână tunar

UPDATE 16 septembrie, ora 10:20 / Atacantul gabonez Pierre Emerick Aubameyang a decis să continue la Arsenal, deşi pe adresa sa au existat mai multe oferte. În cele din urmă gabonezul a acceptat oferta tunarilor, care înseamnă cel mai mare salariu din lot, nedezvăluit de club presei britanice.

Noul contract se întinde pe durata a trei sezoane, cel vechi urmând a expira în vara anului viitor. Jucătorul spune că e mulţumit de alegerea făcută, care a adus multă bucurie şi în rândul fanilor. Aubameyang este golgeterul echipei, sezonul trecut marcând 22 de goluri, cu care s-a clasat pe locul secund în ierarhia eficacităţii în Premier League.


Gareth Bale, transfer spectaculos la Tottenham?

UPDATE 15 septembrie, ora 23:33 / Jurnalistul italian Fabrizio Romano anunță că Tottenham Hotspur negociază revenirea lui Gareth Bale la Londra. Fotbalistul căzut în dizgrația lui Zinedine Zidane nu mai joacă deloc la Real Madrid și este dorit de fosta sa formație. Daniel Levy, președintele celor de la Tottenham, negociază în aceste zile trecerea lui Sergio Reguilon sub comanda lui Jose Mourinho. Pe parcursul negocierilor, care se pare că au avut un deznodământ pozitiv pentru englezi, Levy i-a întrebat pe conducătorii Realului și despre posibilitatea transferului lui Bale, iar aceștia au oferit o reacție pozitivă. Inclusiv impresarul galezului, Jonathan Barnett, a confirmat pentru BBC negocierile: „Gareth este îndrăgostit de Tottenham. Discutăm. Lucrurile evoluează așa cum își dorește și el”. Sunt și alte zvonuri conform cărora în tranzacție ar putea intra și Dele Alli, mijlocașul celor de la Tottenham pe care Zidane îl apreciază.


FC Voluntari a adus un atacant crescut de Benfica Lisabona

UPDATE 15 septembrie, ora 20:57 / FC Voluntari l-a transferat pe Marcelo Andre Veiga Lopes, un atacant în vârstă de 26 de ani, anunța Telekom Sport. Format de Benfica Lisabona, Lopes a jucat ultima oară la FC Eindhoven. El a plecat de la Eindhoven în iulie și a ajuns la Voluntari din postura de fotbalist liber de contract. Lopes poate evolua și ca aripă dreapta și ar fi semnat cu ilfovenii un contract valabil timp de doi ani. Anunțul nu a fost confirmat oficial de gruparea antrenată de Mihai Teja.


Dayro Moreno s-a întors la Once Caldas

UPDATE 15 septembrie, ora 19:20 / Fostul jucător de la FCSB, columbianul Dayro Moreno, a revenit la Once Caldas. Atacantul ajuns la 34 de ani a mai evoluat de patru ori pentru formația care l-a format și a semnat acum un contract valabil până în decembrie. Moreno a fost prezentat împreună cu un alt transfer reușit de columbieni, fotbalistul Jown Cardona. De la Once Caldas l-a cumpărat și FCSB pe Dayro Moreno, în 2008. Perioada petrecută în România a fost prima experiență europeană pentru fotbalist, care a mai jucat apoi doar în Columbia și Mexic.


Meciul MOL-Pick Szeged – PSG din EHF Champions League a fost amânat

UPDATE 15 septembrie, ora 18:23 / Partida dintre MOL-Pick Szeged și PSG, care trebuia să aibă loc joi a fost amânată. Meciul care conta pentru prima etapă a fazei grupelor din noua stagiune a EHF Champions League nu se va putea disputa din cauza unui caz de coronavirus descoperit la clubul maghiar. EHF a anunțat că partida va fi reprogramată pentru o dată stabilită de comun acord cu cele două cluburi. Din grupa de Champions League mai fac parte Frensburg, Meshkov Brest, Elverum, Vive Kielce, Porto și Vardar 1961.


Boca Juniors va folosi în Copa Libertadores fotbaliști depistați pozitiv cu coronavirus

UPDATE 15 septembrie, ora 17:56 / În urmă cu 10 zile, argentinienii de la Boca Juniors au aflat că nu mai puțin de 22 dintre fotbaliștii echipei au fost depistați pozitiv cu coronavirus. Duminică, jucătorii au fost retestați și mai bine jumătate dintre aceștia încă erau pozitivi. Chiar și în aceste condiții, argentinienii au primit acordul forului CONMEBOL, care organizează Copa Libertadores, să dispute meciul pe care îl au de jucat împotriva paraguayenilor de la Libertad. Partida ar trebui să aibă loc în Paraguay, în noaptea de joi. În grupa H a Copei Libertadores, Boca este pe locul 2, la două puncte în spatele adversarilor de joi. Gazdele nu sunt deloc de acord cu decizia oficialilor, conform Daily Mail, și acuză că nu doar fotbaliștii lor vor fi expuși virusului, dacă partida se va juca, ci întreaga populație a țării! În Paraguay, s-au înregistrat până acum peste 28.000 de cazuri de coronavirus și 539 de decese. Nu doar CONMEBOL a fost de acord cu disputarea partidei, ci și autoritățile sanitare din Paraguay, care susțin că riscul de infectare al altor fotbaliști ar fi minim, pentru că cei de la Boca nu prezinta simptome.


FC Barcelona l-a prezentat oficial pe Miralem Pjanic

UPDATE 15 septembrie, ora 15:50 / FC Barcelona l-a prezentat oficial pe Miralem Pjanic, transferat de la Juventus la schimb cu brazilianul Arthur. Nu doar locul din echipă al lui Arthur va fi preluat de Pjanic, ci și numărul acestuia de pe tricou. Bosniacul va îmbrăca tricoul cu numărul 8, la fel cum au făcut-o în trecut fotbaliști imenși precum Bernd Schuster, Pep Guardiola, Hristo Stoichkov, Phillip Cocu, Ludovic Giuly sau Andres Iniesta.


CSA Steaua are un nou președinte

UPDATE 15 septembrie, ora 15:30 / Clubul Sportiv al Armatei Steaua a anuțat că are un nou președinte, în persoana colonelului dr. Mădălin Sorin Hîncu. Angajat al MApN încă din 1987 a devenit comandant al CSA Steaua în luna ianuarie 2020 și îl urmează la conducerea clubului pe Cristian Cîrlan, cel numit interimar odată cu expirarea detașării lui Bixi-Pompiliu Mocanu, în octombrie 2019. Cîrlan ar fi trebuit să conducă CSA până la organizarea unui nou concurs, însă a decedat în data de 20 ianuarie, la vârsta de doar 47 de ani. Mandatul lui Mădălin Sorin Hîncu a început oficial încă din data de 1 septembrie.


Ruben Albes a dat afară trei fotbaliști de la Hermannstadt

UPDATE, 15 septembrie, ora 15:10 / FC Hermannstadt s-a despărțit astăzi de trei fotbaliști, după ce aceștia nu au impresionat sub conducerea lui Ruben Albes. Este vorba despre mijlocașii Petrișor Petrescu (27 de ani) și Lucian Mihai Dumitriu (27 de ani), dar și atacantul Adrian Bălan (30 de ani). Conform Gazetei Sporturilor, aceștia au fost informați despre despărțire astăzi, la prânz. Sibienii s-au despărțit până acum de 11 fotbaliști, însă au și adus zece jucători. Dintre cele trei plecări anunțate de sursa citată, clubul a făcut publică până la această oră despărțirea de mijlocașul Mihai Dumitriu, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

?Mulțumim pentru tot, Dumi! Mulțumim pentru golurile spectaculoase, pentru ambiția din teren, pentru bunătatea ta și…

Geplaatst door FC Hermannstadt op Dinsdag 15 september 2020


Gaz Metan a transferat un atacant ceh

UPDATE, 15 septembrie, ora 14:12 / Gaz Metan Mediaș a anunțat, pe site-ul oficial, transferul atacantului ceh Tomas Smola.

În vârstă de 31 ani, acesta vine de la Banik Ostrava, formație din prima ligă a Cehiei, și a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane.


Ionel Ganea revine în fotbalul românesc

UPDATE, 15 septembrie, ora 13:31 / Fostul internațional Ionel Ganea revnine în fotnalul românesc după ce a ajuns la o înțelegere cu un club din Liga 2.

Conform digisport.ro, fostul atacant va ocupa funcția de director tehnic al formației Dunărea Călărași, acolo unde antrenor este Cristian Pustai.


Denis Drăguș a semnat cu Crotone

Denis Drăguș a fost împrumutat de Crotone de la Standard Liege cu opțiune de cumpărare la finalul stagiunii. Fotbalistul a fost transferat de belgieni de la Viitorul pentru 2 milioane de euro, însă nu a reușit să se impună la echipă. Jucătorul în vârstă de 21 de ani va avea șansa să își relanseze cariera în acest sezon din Serie A.


Brian Laudrup a învins cancerul

UPDATE, 15 septembrie, 11:35 / Fostul internațional danez Brian Laudrup a anunțat că după o luptă de zece ani a reușit să se vindece de cancer.

În vârstă de 51 de ani, fostul câștigător al Euro 1992 cu naționale Danemarcei a fost depistat cu cancer limfatic folicular.


Murray și Bouchard, invitați la Roland Garros

UPDATE, 15 septembrie, ora 10:12 / Britanicul Andy Murray a primit un wild card pentru Roland Garros, turneul de Grand Slam prevăzut în perioada 27 septembrie – 11 octombrie.

Fostul număr 1 mondial, în vârstă de 33 de ani, locul 110 ATP, a beneficiat de un wild card şi la US Open, unde a fost eliminat în turul doi.

La feminin, printre invitate figurează canadianca Eugenie Bouchard, 26 de ani, locul 167 mondial, care săptămâna trecută a fost învinsă în finala de la Istanbul de Patricia Țig, şi sportiva bulgară Ţvetana Pironkova, recent sfertfinalistă la US Open.


Look Plus transmite meciul Backa Topola – FCSB

Meciul dintre Backa Topola şi FCSB, din turul doi preliminar al Europa League va putea fi urmărit joi, de la ora 22:00, pe LookPlus. Meciul va avea loc la Senta.


Victorie în minutul 97 pentru Răzvan Lucescu și Al Hilal. Video

UPDATE 14 septembrie, ora 11:40 / Victorie uriașă pentru Răzvan Lucescu în  Liga Campionilor Asiei. Formația sa, Al Hilal, care este și deținătoarea trofeului, a câștigat cu 2-1 în fața echipei Pakhtakor, din Uzbekistan. Pentru echipa lui Lucescu a deschis scorul italianul Giovinco, în minutul 45, însă în minutul 70 a venit egalarea oaspeților, deși aceștia rămăseseră în zece oameni în minutul 64. În minutul 97, însă, Hattan Sultan Babhir a adus victoria lui Al Hilal și a menținut parcursul perfect al gazdelor în grupa B. Echipa lui Lucescu Jr. are nouă puncte din nouă și e urmată chiar de adversarea de astăzi, care a adunat șase puncte. Din grupă mai fac parte echipele Shabab Al-Ahli Dubai (3 puncte) și Shahr Khodrou (0 puncte).

Gabriel Tamaș, aproape de retragere

UPDATE, 14 septembrie, ora 19:40 / Gabriel Tamaș este pe cale să renunțe la fotbal. Accidentarea gravă pe care a suferit-o în timpul partidei dintre Universitatea Cluj și Aerostar Bacău ar putea să fie motivul pentru care fostul fundaș de la Dinamo și FCSB va pune punct carierei de fotbalist. Operat recent, după ce și-a rupt meniscul, Tamaș riscă să nu mai revină pe teren. „Atunci când suferi o rupturp de menisc la 25-27 de ani este una, dar când ți se întâmplă la 37 de ani este cu totul altceva. Corpul nu se regenerează la fel. După o astfel de accidentare, numai o minune ar mai putea face ca el să poată juca fotbal la capacitate 100%. El s-a accidentat singură, fără să îl atingă nimeni. Poate că este un semn, poate că organismul îi transmite un mesaj”, a declarat o persoană din anturajul fundașului potrivit Impact.


Lacina Traore și-a găsit echipă în Turcia

UPDATE, 14 septembrie, ora 18:25 / Lacina Traore a semnat cu Bandirmaspor, club din liga a doua turcă. Ivorianul care și-a încheiat la finalul sezonului precedent contractul cu CFR Cluj a fost prezentat astăzi la noua sa echipă, unde va purta numărul 90.

Real Madrid îl vrea pe Lautaro Martinez

UPDATE, 14 septembrie, ora 17:32 / Real Madrid îi fură Barcelonei cel mai dorit jucător. Se pare că Florentino Perez a ajuns la un acord cu Inter pentru Lautaro Martinez, pentru care va plăti 100 de milioane de euro.

Când se vor lupta Adegbuyi și Hari?

UPDATE, 14 septembrie, ora 15:24 / Benny Adegbuyi și Badr Hari se vor confrunta la gala Glory 76 din data de 7 noiembrie. Adegbuyi este cel mai valoros român din kickboxing și îl va înfrunta pe Badr Hari, unul dintre cei mai cunoscuți luptători din istoria acestui sport.

“In sfârșit avem o data stabilită, 7 noiembrie, mă bucur pentru asta. Tot antrenamentul pe care îl fac a căpătat un sens și mă voi antrena mult mai tare acum. Am așteptat foarte mult, cred ca este cel mai important meci al carierei mele.

Chiar dacă nu este campionul, cred ca este cel mai urmărit și cel mai faimos kickboxer. Pentru fanii sportului de contact din România cred ca este cel mai mare eveniment la care a luat parte un luptător roman. Sunt foarte fericit”, a declarat Benny Adegbuyi.


Duckadam s-ar putea întoarce în Liga 1

UPDATE, 14 septembrie, ora 15:14 /  Fostul portar a primit o ofertă de la Academica Clinceni. Conducerea echipei din prima ligă vrea să-l facă pe Duckadam președinte de imagine.

Adrian Budeanu, primarul din Clinceni a spus că fostul președinte de imagine al celor de la FCSB nu a zis deocamdată da ofertei, dar își dorește să o facă în scurt timp:

“Ne gândim, la un moment dat, să îi propunem domnului Duckadam să ocupe funcția de președinte de imagine al echipei de fotbal Academica Clinceni. Momentan nu a acceptat, dar în perioada imediat următoare îl vom convinge”, a declarat Adrian Budeanu.