Stiri sportive

Ianis Hagi, interviu eveniment pentru FIFA despre națională, greutatea numelui său și calificarea la Olimpiadă

Autor: Adrian Baciu | 03.09.2019 | 13:58
Ianis Hagi, interviu eveniment pentru FIFA despre națională, greutatea numelui său și calificarea la Olimpiadă
Ianis Hagi, interviu eveniment pentru FIFA despre națională. Sursa foto: hepta.ro

Site-ul oficial al celor de la FIFA a publicat azi un material dedicat fiului lui Gică Hagi, Ianis. Noua speranță a fotbalului românesc vorbește despre noua generație de jucători români, care au calificat România la Jocurile Olimpice din 2020, despre greutatea numelui pe care îl poartă, dar și despre viitorul naționalei lui Cosmin Contra.

Ianis Hagi, interviu eveniment pentru FIFA despre națională

În deschiderea materialului, FIFA subliniază absența îndelungată a naționalei României de la un turneu cu acoperire globală: ”Ultima oară când am văzut România la un turneu final global a fost cu mai bine de două decenii în urmă, în Franța 1998. La Olimpiadă, absența s-a întins pe durata a 55 de ani”, notează FIFA.com.

Născut chiar la trei luni după Cupa Mondială din Franța 1998, Ianis Hagi a avut o contribuție esențială la revenirea României la un turneu final al Jocurilor Olimpice. Hagi Jr. a făcut parte din naționala U21 care a obținut, prin calificarea în semifinalele Europeanului de Tineret din Italia și San Marino, biletele pentru Tokyo 2020.

Ianis Hagi: ”Nimeni nu se aștepta să ajungem în semifinale la Euro U21”

Ianis Hagi a vorbit, pentru FIFA.com, despre turneul final din această vară: ”Nimeni nu se aștepta să ajungem în semifinale, nici măcar cei din țara noastră. Câștigarea grupei de la Euro U21 și calificarea la Olimpiadă a însemnat o emoție uriașă. Ne-am făcut țara mândră. Erau oameni din România care veneau în Italia să ne vadă jucând, iar acum toți ne spun că vor veni să ne vadă și la Jocurile Olimpice”, a spus Ianis.

    • 2 goluri a marcat Ianis Hagi pentru România la Euro U21

 

View this post on Instagram

 

?? Hagi to lead Romania to the ?❓⁣⁣ ⁣ ? Like father, like son ?⁣ ⁣⁣ #U21EURO #ENGROU

A post shared by UEFA.com (@uefacom) on

Ianis Hagi, despre naționala mare: ”România e pe drumul cel bun”

După performanța de excepție de la Europeanul de tineret, Ianis Hagi e convins că și naționala mare e pe drumul cel bun: ”Naționala României e pe drumul cel bun. Lucrurile se îndreaptă într-o direcție pozitivă. Va dura ceva timp până ne vom acomoda, însă noua generație și jucători din generația actuală pot crea un mix de calitate la lot. Cel mai important e să ne calificăm la Euro și apoi la Cupa Mondială”, a adăugat jucătorul lui Genk.

Ianis Hagi și Gică Hagi
Ianis Hagi și Gică Hagi

Ianis, despre cum e să crești alături de ”Regele” Hagi

Ianis Hagi a vorbit și despre anii în care a realizat ce personalitate a fost tatăl său, Gică: ”Odată ce am crescut, văzându-l pe tata oprit pe stradă, prin aeroporturi, cu oameni cerând poze și toate cele, am realizat de faimos este. Apoi am început să iubesc fotbalul pentru toată viața. Eram tot timpul pe internet, pentru a vedea imagini cu ceea ce tatăl meu a realizat în carieră”, a spus Ianis.

În ceea ce privește comparația Ianis Hagi – Gică Hagi, jucătorul celor de la Genk admite că cei doi sunt jucători cu stiluri diferite: ”Suntem două tipuri diferite de jucători, deși jucăm pe aceeași poziție de mijlocaș ofensiv. El a fost un jucător mult mai rapid, de picior stâng, în timp ce eu sunt alt tip de fotbalist, dar am aceeași mentalitate și ambiție. Încă învăț de la tatăl meu mișcările din teren și deplasarea din poziția de bază”.

  • 5 selecții are Ianis Hagi la naționala de seniori a României
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!