Fotbal international

Ianis Hagi, interviu inedit! Cine este jucătorul său preferat și cu ce se ocupă în timpul liber

07.06.2019 | 08:37
Ianis Hagi interviu inedit Cine este jucatorul sau preferat si cu ce se ocupa in timpul liber
Ianis Hagi, interviu inedit! Cine este jucătorul său preferat și cu ce se ocupă în timpul liber. FOTO: Ianis Hagi în meciul România - Feroe

România joacă vineri seara, de la ora 21:45, un meci crucial pentru calificarea la Euro 2020 în Norvegia. Tricolorii au nevoie de cele trei puncte după ce au pierdut în startul preliminariilor împotriva Suediei și au gânduri mari la Oslo. Din lotul echipei mari face parte și Ianis Hagi. Mijlocașul Viitorului a dat un interviu inedit pentru FRF TV în care dezvăluie câteva aspecte mai puțin știute din viața și cariera lui.

Ianis Hagi, interviu inedit! Cum l-a convins pe tatăl său să fie antrenorul Viitorului

Ianis Hagi surprinde în momentul în care spune cine este jucătorul său preferat și dezvăluie cum l-a convins pe tatăl său să preia banca tehnică a Viitorului. Hagi jr. a recunoscut că este și el un pasionat al jocurilor Play Station, însă spre deosebire de ceilalți fotbaliști el preferă să joace baschet pe consolă și nu FIFA.

VEZI VIDEO: 

Dacă nu ai fi reușit în fotbal ce ți-ai fi dorit să faci, unde te-ai fi văzut?

– Tot în sport m-aș fi văzut și sportul practicat cred că ar fi fost baschetul. Sunt fan baschet, mă joc pe play-station. Când eram în școala îl practicam destul de des, dar de când am început fotbalul nu am mai avut timp.

Cât timp te antrenezi pe zi ca să lovești la fel de bine cu ambele picioare?

– De când m-am dus la fotbal știam să dau cu ambele picioare, dar nu m-am culcat pe o ureche și am încercat să-mi îmbunătățesc tehnica cât mai mult și să ajung la un nivel mult mai bun. Tehnica și lovirea mingii am încercat să o îmbunătățesc. Nu am ținut o socoteală câte goluri am dat cu stângul și câte cu dreptul.

Ai avut vreun moment în care să fie nevoie să-l încurajezi pe tatăl tău să aibă puterea să meargă mai departe?

– Nu, dar a fost un moment când Viitorul a început foarte prost un sezon, cred că în primele 5-6 meciuri a avut doar un egal. A schimbat antrenorul și voia să aducă pe altcineva la echipă. Atunci l-au refuzat vreo 4 sau 5 antrenori. Eu și toată familia i-am dat ideea să antreneze el. Am fost lângă el și uitați că am obținut rezultate incredibile în acești zece ani.

“Răzvan Marin este jucătorul meu preferat”

Care este jucătorul tău preferat român, care activează în prezent, și de ce?

– Răzvan Marin, pentru că a ajuns la cel mai înalt nivel. A ajuns la un club imens. Sezonul trecut a fost incredibil pentru el, cu numere și statistici de atacant, deși el joacă mai retras. El este jucătorul meu preferat.

Care este ultima carte citită și cine ți-a recomandat-o?

– Biografia lui Kevin Hart, nu mi-a recomandat-o nimeni, el este unul dintre modelele mele în viață. Nu am găsit-o în țară dar mi-a cumpărat-o sora mea din America. El povestește în carte că poți să faci orice atâta timp cât tu îți dorești. Cartea aceea te motivează, indiferent de situația financiară pe care o ai.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat din perioada petrecută în Italia?

– Cum să fii profesionist. Cum să te pregătești înainte de antrenament, pentru antrenament și cum să termini acel antrenament, să te refaci fizic și mental pentru a doua zi.

Ianis Hagi si Gica Hagi alaturi de trofeu dupa meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Astra Giurgiu, din cadrul finalei Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata 25 mai 2019. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ianis Hagi, interviu inedit! Cine este jucătorul său preferat și cu ce se ocupă în timpul liber. FOTO: Ianis Hagi si Gica Hagi alaturi de trofeu dupa meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Astra Giurgiu, din cadrul finalei Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana

“Îmi place să mă joc NBA pe Play Station”

Care este cel mai frumos gol pe care l-ai marcat?

– Cel din corner cu Bosnia, de la tineret. Mi-am dat seama că am vântul care mă avantajează și am zis să dau direct spre poartă cu gândul că poate o atinge un coleg și intră direct în poartă. Sunt fericit că a intrat direct și până acum este cel mai frumos gol din cariera mea.

Cum te motivezi înainte de a intra pe teren?

– Indiferent că este meci sau antrenament, de mic am avut mentalitatea că sunt cel mai bun de pe teren. Dacă gândesc altfel, din start pierd duelul cu adversarul direct. Trebuie să mă gândesc eu că sunt mai bun decât adversarul direct. Chestia asta mă motivează și îmi dă puterea necesară să intru pe teren și să dau totul.

Care este programul tău zilnic?

– Mă antrenez undeva între 5 și 6 ore, de obicei mă antrenez dimineața, după masa de prânz, odihnă, iar dacă nu fac sala de dimineață, fac după amiază, o oră de sală. Seara încerc să mă recreez, las toate gândurile de fotbal deoparte. Merg la un film, vreau să am timp pentru mine. Ies la un restaurant, la un film, după care odihnă, până-n ora 12, ca să fiu odihnit a doua zi.

Ianis Hagi, interviu inedit! Cine este jucătorul său preferat și cu ce se ocupă în timpul liber
Ianis Hagi, interviu inedit! Cine este jucătorul său preferat și cu ce se ocupă în timpul liber

 Care-i hobby-ul tău când nu ești pe terenul de fotbal?

– Baschetul. Îmi place să mă joc, să joc NBA pe play station.

România este pe locul trei în grupa F din preliminariile Euro 2020 cu 3 puncte după primele două meciuri. Grupa este condusă de Spania, cu 6 puncte, care este urmată de Suedia cu 4 puncte. Tricolorii trebuie să obțină 6 puncte din deplasările cu Norvegia și Malta pentru a mai recupera din punctele pierdute la Stockholm.

  • 20 de ani are Ianis Hagi 
  • 3,5 milioane de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi

 

Tags: