Sport

Ianis Hagi, între ciocan și nicovală privind participarea la Jocurile Olimpice: „Vreau să merg, dar nu depinde de mine”

Ianis Hagi a vorbit despre posibila sa participare la Jocurile Olimpice, însă nu a putut da un răspuns clar.
24.05.2021 | 22:49
Ianis Hagi intre ciocan si nicovala privind participarea la Jocurile Olimpice Vreau sa merg dar nu depinde de mine
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a explicat situația privind participarea sa la Jocurile Olimpice pentru România, susținând că Rangers nu s-a opus dorinței lui, însă nici nu i-a dat un răspuns în care să-l lase să plece la acțiunile naționalei.

Totuși, mijlocașul român a explicat că în acea perioadă, Rangers va juca tururile preliminare pentru accederea în grupele Champions League, iar el vrea ca echipa sa să fie în cea mai bună competiție intercluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, între ciocan și nicovală privind participarea la Jocurile Olimpice

Ianis Hagi a vorbit despre posibila sa participare la Jocurile Olimpice, iar mijlocașul român a lămurit toate zvonurile care s-au creat în jurul său:

„Nu știu să dau un răspuns sigur, cum am spus, eu vreau. La un turneu ca Jocurile Olimpice, mai ales din punct de vedere istoric. E ceva unic, ceva cu ce nu te mai întâlnești în viață a doua oară.

ADVERTISEMENT

Vreau să-mi reprezint țara, vreau să fiu acolo, dar din păcate, pentru noi jucătorii, nu depinde totul de noi. Personal, vreau să joc acolo. Rangers nu mi-a dat un răspuns clar, cred că se așteaptă meciurile naționalei și apoi se ia o decizie”.

  • 16 selecții și 1 gol are Ianis Hagi pentru naționala mare a României
  • 22 de ani este vârsta lui Ianis Hagi
ADVERTISEMENT

„La Genk eram nefericit în teren, dar și în afara lui!”

Ianis Hagi a vorbit și despre perioada petrecută la Genk, care nu a fost așa cum și-a dorit el, fiind nefericit și în teren, dar și în afara lui, după cum a relatat mijlocașul român:

„La Genk am crezut că e pasul perfect pentru mine. Noi discutasem și clubul discutase încă din martie, ei insistau extrem de mult.

ADVERTISEMENT

Am crezut și am avut oportunitatea să merg unde mi-am dorit, dar s-a văzut după 6 luni că nu a fost decizia cea mai bună, poate am gândit-o mult prea mult și de-aia nu a fost cum am vrut.

Am ajuns acolo, mă așteptam la foarte multe lucruri de la foarte bine în sus și n-a fost așa. Nu eram fericit nici pe teren, nici în afara lui, după care am luat contact cu impresarii mei”.

„După ce am făcut un cantonament bun, nu am prins lotul la primul meci din campionat și cu 10 zile înainte de finalul perioadei de mercato am vorbit cu impresarii să-mi găsească opțiuni.

A contat o discuție cu Steven Gerrard, eu mai eram dorit și de o echipă din Spania. Știam de Rangers, știam că e mare, dar nu știam că e atât de mare din punct de vedere al performanței, deși când am intrat acolo, pe pereți scria mare ’Clubul cu cele mai multe trofee din istorie’”, a recunoscut Ianis Hagi la TV DigiSport.

„Mereu am încercat să fiu cât mai sincer la interviuri, dar să nu ofer prea multe detalii despre toate discuțiile pe care le port. Fanii mi-au lipsit foarte mult în această perioadă. Eu pentru asta joc, pentru fani, să joc pe stadioane pline și e clar că mi-au lipsit.

Dacă vrei, dacă îți dorești să înveți, eu cred că fotbaliștilor români li s-ar potrivi echipe din Anglia, dar depinde de proiectul fiecărei echipe, atât timp cât ești înțeles și ca jucător”, a mai spus Ianis.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT