Fotbal international

Ianis Hagi l-a impresionat pe Steven Gerrard după ultima victorie a lui Rangers: „A fost incredibil”

24.12.2020 | 09:21
Ianis Hagi la impresionat pe Steven Gerrard dupa ultima victorie a lui Rangers A fost incredibil
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi încheie anul cu stil. Românul a făcut cel mai bun meci al său din acest sezon la Rangers și a primit laude din partea managerului Steven Gerrard.

Liderul din Scottish Premiership a învins-o cu 3-0 pe St. Johnstone, meci în care Hagi a marcat ultimul gol și în care a pasat decisiv la reușita de 1-0. În urma acestui rezultat, Rangers conduce ierarhia cu 53 de puncte, 16 mai multe decât rivala Celtic.

ADVERTISEMENT

Gruparea de pe Ibrox Stadium mai are de disputat două partide în 2020, cu Hibernian (26 decembrie) și cu St. Mirren (30 decembrie), ambele în campionat.

Ianis Hagi a primit laude din partea lui Steven Gerrard: „Asta îmi place la el”

În partida cu St. Johnstone, Ianis Hagi a fost titular și a evoluat până în minutul 82, atunci când Steven Gerrard l-a înlocuit cu Itten.

ADVERTISEMENT

„Ca să fiu corect faţă de Ianis, lucrul pe care îl face pentru noi este că îşi face ocazii, nu se teme să fie îndrăzneţ cu pasele pe care le da şi şuturile sale, îmi place asta. Ne-am luat punctele, însă atacantul nostru trebuie să înceapă să vadă ocaziile pe care le creează el. Trebuie să reacţioneze mai repede”, a declarat Steven Gerrard, conform Daily Record.

Ianis Hagi, două prestații excelente pentru Rangers

Finalul de an îl găsește în mare formă pe Ianis Hagi. Înainte de partida cu St. Johnstone, cu Motherwell, playmaker-ul român a intrat pe teren și s-a dovedit a fi decisiv. Ianis a fost introdus de Gerrard la scorul de 0-1, dar Rangers a revenit și a câștigat cu 3-1.

ADVERTISEMENT

„A fost incredibil cu Motherwell. A intrat şi a schimbat complet jocul, a arătat calitate şi multă inteligenţă în joc. Din nou, a fost o prestaţie solida pentru el. Am observat că a obosit puţin, trebuie să monitorizăm asta zilele următoare deoarece”, a adăugat managerul lui Rangers.

  • 23 de meciuri, 3 goluri și 9 pase decisive are Ianis Hagi pentru Rangers în acest sezon.

Cifrele lui Ianis Hagi din meciul cu St. Johnstone

Ianis Hagi a atins mingea de 47 de ori în cele 82 de minute în care a evoluat contra lui St. Johnstone. Cel mai activ fotbalist al oaspeților a fost James Tavernier, care a atins mingea de 105 ori. În ceea ce privește pasele, românul a încercat 21, din care 17 i-au ieșit și patru le-a greșit. Cel mai bun pasator al lui Rangers a fost Connor Goldson, cel care a reușit 64 de pase din 81 de încercări.

ADVERTISEMENT

La capitolul șuturi, Ianis Hagi a tras de două ori spre poarta lui St. Johnstone. Unul a fost blocat, iar celălalt a consemnat golul din minutul 47. Mijlocașul român în vârstă de 22 de ani s-a implicat în 20 de dueluri, dintre care a câștigat nouă.

Per total, Ianis Hagi a primit nota 7,4 din partea site-ului Sofa Score pentru evoluția din meciul cu St. Johnstone. La această partidă, cel mai bun jucător al lui Rangers a fost Glen Kamara, autorului golului de 2-0 fiind notat cu 7,9.

ADVERTISEMENT