Fotbal international

Ianis Hagi, la concurență cu alți trei atacanți în planurile lui Lazio. Cine sunt rivalii

03.05.2020 | 14:09
Ianis Hagi la concurenta cu alti trei atacanti in planurile lui Lazio Cine sunt rivalii
ADVERTISEMENT

Corriere dello Sport-Stadio, cotidianul care apare la Roma, alocă un spațiu amplu unui material despre cele patru posibilități pe care le are Lazio în vederea întăririi atacului pentru viitorul sezon, unul în care echipa pregătită de Simone Inzaghi ar putea reveni după ani buni și în grupele Champions League.

Ianis Hagi costă 10 milioane euro

Cei patru jucători care ar putea îmbrăca tricoul biancocelestilor sunt românul Ianis Hagi, rusul Artem Dzyuba de la Zenit Sankt Petersburg, kosovarul Vedat Muriqi de la Fenerbahce și columbianul Luis Suarez de la echipa din a doua ligă spaniolă Zaragoza.

ADVERTISEMENT
Ianis Hagi, la concurență cu încă alți trei atacanți în planurile lui Lazio. Cine sunt rivalii românului. Facsimil Corriere dello Sport-Stadio

Lazio îi va menține în lot pe cei trei atacanți pe care îi are acum, Ciro Immobile, Correa și Felipe Caicedo, dar mai are nevoie de un al patrulea, mai ales că acum va juca, foarte probabil, și în Champions League.

Prioritatea a fost francezul Olivier Giroud

Prioritatea a fost experimentatul atacant francez, campion mondial în 2018, Olivier Giroud, căruia îi expira contractul în această vară cu Chelsea. Însă Giroud a ajuns la un acord pentru o prelungire cu încă un an a contractului cu londonezii și acum Simone Inzaghi trebuie să se reorienteze.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, scrie publicația romană, costă 10 milioane de euro, dar nu este exact genul de jucător de care ar avea nevoie gruparea lazială pentru rolul de al patrulea atacant. El e mai degrabă fantezistul din spatele vârfurilor, cu potențialul său tehnic remarcabil.

Inzaghi are de ales între un vârf puternic și un jucător tehnic

Ceea ce are nevoie Inzaghi este un vârf puternic, unul care să se poată bate fizic și să câștige duelurile aeriene sau corp la corp cu adversarii.

ADVERTISEMENT

Astfel de caracteristici le au uriașii Artem Dzyuba și Vedat Muriqi, jucători de 1,98 și respectiv 1,94 m, care au o forță ieșită din comun și pot elibera spații importante pentru coechipieri.

Luis Suarez, numele surpriză din a doua divizie

Columbianul Luis Suarez are 22 de ani și e mai degrabă un atacant de explozie, ucigător cu mingea la picior pe spații mari, dar care are și o tehnicitate destul de bună în aglomerări.

ADVERTISEMENT

Financiar, Dzyuba și Muriqi nu ar fi posibil să fie transferați fără a se plăti între 15 și 20 de milioane euro, Ianis costă 10 milioane, la fel ca și Luis Suarez.

ADVERTISEMENT
Tags: