Fotbal intern

Ianis Hagi, la Standard Liege? ”M-au întrebat de el”

08.08.2018 | 18:06
Ianis Hagi la Standard Liege Mau intrebat de el

Căpitanul echipei FC Viitorul, Ianis Hagi, ar putea ajunge la formația Standard Liege, unde este legitimat și Răzvan Marin. Fostul jucător de la formația patronată de Gheorghe Hagi a confirmat interesul belgienilor pentru fiul ”Regelui”.

”Am fost întrebat de Ianis acum câteva luni bune, doar ce se întorsese din Italia, dar nu știu nimic acum”, a spus Răzvan Marin pentru un post de televiziune, după ce Standard Liege a încheiat la egalitate, marți, pe teren propriu, scor 2-2, cu formația olandeză Ajax Amsterdam, în prima manșă a turului trei preliminar al Champions League.

Gheorghe Hagi ar fi de acord cu plecarea lui Ianis la Standard Liege

Tânărul mijlocaș de la FC Viitorul a revenit la începutul anului în Liga 1 Betano, după ce nu a reușit să se impună în Italia la AC Fiorentina. Prestațiile avute de Ianis Hagi la fosta campioană a României au atras atenția oficialilor de la Standard Liege, care l-au urmărit la ”dubla” cu Vitesse Arnhem, din turul doi preliminar al Europa League.

Mijlocașul echipei Standard Liege, Răzvan Marin, a dezvăluit că oficialii clubului belgian l-au întrebat de căpitanul formației FC Viitorul, Ianis Hagi
Mijlocașul echipei Standard Liege, Răzvan Marin, a dezvăluit că oficialii clubului belgian l-au întrebat de căpitanul formației FC Viitorul, Ianis Hagi

Antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, a recunoscut că fiul său în vârstă de 19 ani poate pleca în orice moment de la echipă dacă pe adresa grupării vine oferta corectă atât pentru club, cât şi pentru Ianis. “Ianis e concentrat de la începutul pregătirilor, nu are nicio problemă. L-am ajutat să revină la forma fizică dinainte, vrea să joace fotbal. Dacă va fi cu noi încă un an, va fi foarte bine. Dacă va veni o ofertă importantă pentru el şi pentru club, o vom analiza. Politica noastră este să fim deschişi şi în cazul lui Ianis, şi al celorlalţi. Perioada de transferuri nu s-a încheiat”, a precizat Gheorghe Hagi.

Ianis Hagi este și în atenția Romei

Şi Cristian Bivolaru, directorul general al celor de la Viitorul, a susţinut în această vară că este foarte probabil ca Ianis Hagi să plece în această vară. Interes concret există dinspre mai multe cluburi, au existat și niște oferte. Până în momentul de față nu s-a finalizat nimic, așa că el va continua cu noi. Dar asta nu înseamnă că nu poate apărea ceva pe parcurs. Probabil că va conta prestația lui în meciurile din cupele europene. Să nu uităm că, după meciul cu Racing Luxemburg, vom juca mai mult ca sigur o “dublă” manșă cu Vitesse Arnhem și lumea se va concentra probabil pe aceste meciuri”, a declarat Cristian Bivolaru la mijlocul lunii iulie.

Pentru Ianis Hagi ar fi al doilea transfer în străinătate, după ce în perioada 2016-2018 a fost jucătorul Fiorentinei.  Fotbalistul de 19 ani se mai află şi pe lista lui AS Roma în această vară. Directorul sportiv, spaniolul Carlos Monchi, a accelerat deja tratativele cu Viitorul pentru transferului lui Ianis şi afacerea s-ar putea realiza până la închiderea perioadei de mercato. Dacă la Fiorentina transferul acum doi ani al fiului lui Gică Hagi a însemnat un câştig de două milioane de euro pentru echipa “Regelui”, de această dată lucrurile se anunţă a fi mult mai avantajoase, presa italiană scriind de o sumă între patru şi cinci milioane de euro.