Fotbal intern

Ianis Hagi, la un pas de La Liga! Când au loc negocierile pentru plecarea jucătorului

19.03.2019 | 22:08
Ianis Hagi la un pas de La Liga Cand au loc negocierile pentru plecarea jucatorului

Ianis Hagi este la un pas de La Liga și ar putea pleca de la Viitorul imediat după finalul campionatului. Fiul lui Gheorghe Hagi a fost curtat în ultima perioadă de echipe importante din Europa, dar „Regele” nu a ajuns la niciun numitor comun. Astfel, după Anderlecht Bruxelles și Standard Liege, conform Sport.ro, pe filieră a intrat acum o formația din Spania. Un club din prima ligă este dispus să ofere o sumă substanțială pentru a-și asigura semnătura jucătorului.

Ianis Hagi, la un pas de La Liga!

Sunt șanse mari ca mutarea să fie rezolvată chiar săptămâna viitoare atunci când Gheorghe Hagi va negocia în Spania. Ianis va încheia totuși actuala stagiune în tricoul Viitorului. Dacă cele două părți nu ajung la un numitor comun, atunci transferul se va face după Campionatul European de tineret din Italia și San Marino. În trecut, de mijlocașul Viitorului s-a interesat și Sevilla, formație care se află pe locul 6 în Spania.

Gheorghe Hagi declara în urmă cu doar câteva zile că într-adevăr fiul său este la un pas să plece de la echipă. „Avem idei comune cu Anderlecht, vedem ce va fi pe viitor. Ianis dacă va juca bine, așa cum a făcut-o la ultimul meci, atunci cu siguranță va veni o altă oportunitate să joace acolo. Anderlecht decide dacă îl ia sau nu, nu eu. Ei colaborează cu noi și pentru echipa de seniori. Până la 1 mai vom analiza și vom vedea care e cea mai bună echipă pentru Ianis. Sunt propuneri și discuții din primele șase campionate ale Europei, dar nimic concret. Vedem la vară.
Ianis Hagi, la un pas de La Liga! Ianis Hagi se bucura dupa golul marcat din penalty in meciul de fotbal dintre FCSB si FC Viitorul, contand pentru playoff-ul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 11 martie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ianis Hagi a mai fost plecat la Fiorentina, dar nu a reuşit să prindă echipa mare a italienilor

Ianis, numărul 10

Crește de la meci la meci. Are libertate în teren să creeze. E numărul 10, are acest rol rol, trebuie să paseze către toată lumea, pasa decisivă. De aici a crescut și randamentul lui. Nu mai e izolat în bandă” , declara Gheorghe Hagi despre fiul său la puţine momente după ce FC Viitorul reuşea să o învingă pe FCSB chiar pe Naţional Arena, scor 1-2 şi să-i trimită pe roș albaștrii pe treapta a treia a podiumului.

Nouă goluri și șase pase decisive în 29 de meciuri oficiale are Ianis Hagi pentru FC Viitorul în actuala stagiune, acesta fiind, de departe, cel mai bun sezon al său. Mai mult de atât, Ianis Hagi a fost om de bază și în echipa națională de tineret a României calificată la Campionatul European.

  • 1 prezență are Ianis Hagi în echipa națională a României