Fotbal intern

Ianis Hagi, la un pas de Standard! „Regele” în tribune la meciul belgienilor cu Sevilla din Europa League

30.11.2018 | 07:58
Ianis Hagi la un pas de Standard Regele in tribune la meciul belgienilor cu Sevilla din Europa League

Ianis Hagi ar putea ajunge în Belgia după experiența nefericită de la Fiorentina. Mijlocașul este la un pas de Standard acolo unde ar putea evolua alături de un fost coleg de la Viitorul, Răzvan Marin, fiul lui Petre Marin. Gheorghe Hagi a fost surprins în tribune la meciul din Europa League, Standard Liege – Sevilla, încheiat cu victoria belgienilor, scor 1-0, după golul marcat de Djenepo în minutul 62.

Un an și jumătate a stat Ianis Hagi în Italia, dar lucrurile nu au mers tocmai bine pentru componentul echipei naționale de tineret a României. Deși Fiorentina a plătit două milioane de euro în schimbul fotbalistului, gruparea din Serie A l-a folosit mai degrabă pentru echipa a doua a clubului și l-a trimis doar de două ori în teren, în meciuri cu adevărat importante.

Ianis Hagi, la un pas de Standard! Ianis Hagi in meciul de fotbal dintre Romania si Lituania, contand pentru Liga Natiunilor, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, sambata 17 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Ianis Hagi a debutat la naționala României într-un joc împotriva Lituaniei

Gheorghe Hagi nu a fost de acord cu stilul Fiorentinei și a mers special în iarnă să discute cu șefii echipei. A plătit înapoi 2 milioane de euro și l-a adus pe Ianis la Viitorul, formație pentru care a impresionat. Astfel, în a doua parte a stagiunii precedente, Ianis a înscris de șase ori în 14 partide în care și-a făcut apariția, pentru ca sezonul acesta să aibă 7 goluri în 19 meciuri. Nu se opresc aici performanțele bifate de mijlocașul Viitorului. Ianis Hagi a devenit om de bază pentru naționala sub 21 de ani alături de care a prins un loc la Campionatul European.

De remarcat că Standard Liege l-a dorit și în trecut pe Ianis Hagi. Mai mult de atât, Răzvan Marin, ajuns chiar la gruparea belgiană spunea că a fost întrebat de conducători despre calitățile fiului lui Gheorghe Hagi. “Dacă va veni o ofertă importantă pentru Ianis şi pentru club, vom analiza împreună. Noi suntem deschişi în cazul tuturor fotbaliştilor”, declara și Gheorghe Hagi, în urmă cu două luni de zile, atunci când a fost întrebat despre un posibil transfer al lui Ianis la Standard Liege.

  • 1 prezență are Ianis Hagi în tricoul echipei naționale a României