Sport

Ianis Hagi, la un pas să-i calce pe urme tatălui său! Fotbalistul lui Rangers e dorit cu insistență la Galatasaray

Ianis Hagi este aproape să-i calce pe urme tatălui său. Fotbalistul lui Rangers este dorit de antrenorul liderului din Turcia, Galatasaray.
25.01.2023 | 12:29
Ianis Hagi la un pas sai calce pe urme tatalui sau Fotbalistul lui Rangers e dorit cu insistenta la Galatasaray
Galatasaray este interesată de transferul lui Ianis Hagi. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, care a revenit cu un gol și o pasă de gol în tricoul lui Rangers, este dorit cu insistență de antrenorul Okan Buruk la Galatasaray. Astfel, fotbalistul în vârstă de 24 de ani este aproape să-i calce pe urme lui Gheorghe Hagi care a scris istorie în echipamentul turcilor.

Ianis Hagi, aproape de Galatasaray. Antrenorul liderului din Turcia îl dorește cu insistență pe internaționalul român

Galatasaray se descurcă foarte bine în prima ligă din Turcia. Formația antrenată de Okan Buruk ocupă prima poziție în clasament, cu 45 de puncte în 19 meciuri. Totuși, antrenorul care odată cu venirea sa i-a scos din calcule pe Cicâldău și Moruțan la Galatasaray, și-a îndreptat atenția spre Ianis Hagi, pe care îl vede jucătorul potrivit.

ADVERTISEMENT

Antrenorul turc vrea să facă anumite modificări în zona ofensivă a echipei, acolo unde Juan Mata și Haris Seferovic sunt pe picior de plecare. „Galatasaray a urmărit cu mare atenție starea de sănătate a starului român și se pregătește să îl transfere pe Ianis, fiul legendei Gheorghe Hagi.

Antrenorul Okan Buruk este cel care insistă pentru transferul fiului fostului său coechipier”, au scris turcii de la karar.com. Ianis Hagi s-a accidentat pe 21 ianuarie 2022 și nu a mai jucat niciun meci oficial până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi ar putea reveni la sfârșitul săptămânii într-un meci oficial

Michael Beale, antrenor venit la sfârșitul anului trecut pe banca lui Rangers, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă care va fi primul meci oficial după accidentare al lui Ianis Hagi. „Dacă totul decurge conform planului, îl veți vedea pe Ianis Hagi în meciul de pe teren propriu cu St. Johnstone”, a fost anunțul lui Michael Beale.

Antrenorul scoțienilor face referire la partida Rangers – St. Johnstone, care este programată sâmbătă, 28 ianuarie, ora 17:00. Internaționalul român și-a prelungit contractul cu Rangers până în 2026, însă va avea concurență după revenirea pe gazon.

ADVERTISEMENT

Vicecampioana Scoției l-a transferat pe Todd Cantwell, fost jucător la Norwich, care de-a lungul carierei a adunat 45 de meciuri în Premier League. Rangers va plăti lui Norwich pentru mijlocașul ofensiv opt milioane de euro.

Ianis Hagi a revenit cu gol la Rangers într-un meci școală

Înaintea primului meci oficial după accidentare, Ianis Hagi a jucat într-un meci școală la Rangers. Internaționalul român a reușit să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă. „Nu știu să se vorbească de Ianis la Galatasaray, dar ar fi un lucru senzațional să meargă Ianis la echipa unde tatăl lui a făcut istorie.

ADVERTISEMENT

Eu cred că pe Ianis îl interesează acum să revină pe teren”, a declarat Gică Popescu, despre interesul celor de la Galatasaray la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

„A jucat 40 de minute într-un meci școală, a dat gol și pasă de gol, era foarte bucuros. Trebuie să reintre la Rangers, să-l prindă vara jucând, iar după aceea, vom vedea”, a mai spus fostul component al „Generației de Aur” despre revenirea cu gol a lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT