Fotbal intern

Ianis Hagi, lăudat de presa din Spania: ”Fiul tatălui, noua perlă a fotbalului rămânesc”

18.10.2018 | 17:05
Ianis Hagi laudat de presa din Spania Fiul tatalui noua perla a fotbalului ramanesc

Mijlocașul echipei FC Viitorul, Ianis Hagi, este lăudat de presa din Spania după calificarea echipei naționale de tineret a României la Campionatul European din 2019. Jurnaliștii au făcut o comparație între decarul ”tricolorilor” mici și tatăl său, Gheorghe Hagi, despre care și-au adus aminte că a jucat la cele mai mari formații din La Liga, Real Madrid și FC Barcelona.

”Numele de Hagi revine în forță în fotbalul românesc. Ianis Hagi, fiul miticului Gică, este noua speranță a fotbalului din țara sa. Golurile sale la naționala de tineret au dus România la Campionatul European din 2019. Câteva dintre reușitele sale au făcut înconjurul lumii, mai ales cea direct din corner în meciul cu Bosnia-Herțegovina”, a scris cotidianul As.

Ianis Hagi se bucură după golul marcat din lovitură liberă în meciul România U21 - Liechtenstein U21
Ianis Hagi se bucură după golul marcat din lovitură liberă în meciul România U21 – Liechtenstein U21

Ianis Hagi, lăudat de presa din Spania: ”Nu va dura mult până când va fi o vedetă mondială”

”Ianis joacă la Viitorul, club înființat și prezidat de tatăl său. După o aventură nereușită la Fiorentina, el s-a întors la gruparea care l-a format și este un jucător fundamental. A marcat multe goluri în campionat, dar golurile minunate le-a reușit la naționala de tineret. Golurile din partidele cu Bosnia și Liechtenstein ne arată calitatea loviturilor sale”

, au punctat jurnaliștii spanioli.

Presa din Spania îl laudă pe Ianis Hagi și îi prevede un viitor strălucit: ”Este dreptaci spre deosebire de tatăl său, șu puțin mai înalt. Dar comparațiile sunt posibile dacă te uiți la modul cum șutează la poartă. Deși încă nu a cunscut consacrarea, Ianis merge pe drumul cel bun. La 19 ani, dacă va continua ascensiunea, nu va dura mult până când va ajunge o vedetă mondială”.

Ianis Hagi a marcat cu Liechtenstein un gol genial direct din lovitură liberă. În urma acelui succes, naționala de tineret s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2019 după o pauză de 20 de ani. După reușitele din aceste preliminarii, fiul lui Gică Hagi a fost lăudat în presa internațională.

Tags: