Fotbal international

Ianis Hagi, lăudat în presa din Belgia: „Pasatorul a devenit marcator!” și „Tânărul star român e perfect ambidextru”

Autor: Andrei Șchiopu | 29.09.2019 | 12:08
Ianis Hagi, lăudat în presa din Belgia: „Pasatorul a devenit marcator!” și „Tânărul star român e perfect ambidextru”
Ianis Hagi, lăudat în Belgia. Sursă foto: digisport.ro

Ianis Hagi a făcut un meci spectaculos în Belgia, chiar în derby-ul dintre Genk și St. Truiden. Presa din Belgia l-a lăudat pentru partida făcută și a apreciat execuțiile lui perfecte. Din păcate golurile și pasa de gol s-ar putea să nu mai conteze, pentru că meciul a fost întrerupt în minutul 88 de fanii oaspeților, care au creat mai multe probleme pe stadion.

Ianis Hagi, lăudat în presa din Belgia

„Pasatorul a devenit marcator”, au scris cei de la walfoot.be, care sunt încântați că Ianis Hagi reușește să înscrie și să dea pase decisive la Genk. Un fotbalist a fost deasupra tuturor. Ianis Hagi. Deseori lăsat pe banca de rezerve în debutul sezonului, tânărul star român a profitat de această șansă pentru a-și etala întreaga clasă”, au notat și cei de la RTBF.

Tot RTBF a amintit de faptul că de când este la Genk, Ianis Hagi încearcă să fie un fotbalist complet și să dea atât pase decisive cât și goluri: „Tânărul star român e perfect ambidextru”. Derby-ul cu St. Truiden a fost al doilea meci consecutiv, în care Ianis Hagi a fost titular. Golurile lui au fost speciale, pentru că a bătut penalty-urile cu ambele picioare. Primul gol l-a marcat cu piciorul drept, iar al doilea cu piciorul stâng!

  • 21 de ani va împlini Ianis Hagi pe 22 octombrie
Ianis Hagi a dat două goluri pentru Genk în meciul cu St. Truiden. Sursă foto: hepta.ro
Ianis Hagi a dat două goluri pentru Genk în meciul cu St. Truiden. Sursă foto: hepta.ro

Ce se poate întâmpla cu meciul întrerupt

Lawrence Visser, arbitrul partidei, a decis suspendarea definitivă a duelului în minutul 88. Fanii gazdelor au aruncat cu mai multe obiecte în portarul lui Genk, printre care: brichete, peturi pline cu apă și bețe de la steaguri. Un meci întrerupt din cauza ambelor tabere de suporteri trebuie rejucat cu porțile închise. Și ambele cluburi să fie penalizate cu câte două puncte. În acest caz, chiar dacă una dintre echipe ar câștiga, ar primi doar un punct”, a precizat Jarno Bertho, un jurnalist de la VTM Nieuws, pe Twitter.

Ianis Hagi are 3 goluri și două pase decisive în 9 etape pentru Genk și așteaptă să debuteze în grupele UEFA Champions League. Genk se află pe locul 6 în clasament cu 14 puncte.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!