Sport

Cu cine s-ar lupta Ianis Hagi pentru un loc în primul “11” al lui Lyon! Dueluri tari pentru postul de titular

Francezii anunţă că Ianis Hagi se află pe lista lui Lyon, adversară a lui Rangers în Europa League. FANATIK a analizat lotul francezilor şi îţi prezintă cu cine s-ar lupta internaţionalul român pentru postul de titular.
27.11.2021 | 11:30
Cu cine sar lupta Ianis Hagi pentru un loc in primul 11 al lui Lyon Dueluri tari pentru postul de titular
ADVERTISEMENT

Ekrem Konur, cunoscut jurnalist francez, a anunţat că Ianis Hagi se află pe lista de transferuri a lui Lyon, iar o ofertă ar urma să fie făcută în perioada de mercato din iarnă. Dacă mutarea s-ar realiza, internaţionalul român ar urma să aibă dueluri tari pentru un loc în primul “11”.

Ianis Hagi, lupte grele pentru un loc în primul “11” al lui Lyon

O mutare de la Rangers la Lyon ar aduce şi o schimbare a sistemului de joc pentru Ianis Hagi. Obişnuit să joace în 4-3-3, din timpul mandatului lui Steven Gerrard, internaţionalul român ar trece la 4-2-3-1. De altfel, sistemul folosit de Peter Bosz, la Lyon, este preferat şi de Giovanni van Bronckhorst, noul antrenor al lui Rangers.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, Ianis Hagi s-a tot plimbat pe posturile din ofensivă, însă cel mai adesea a fost folosit în banda dreaptă. La Lyon, mijlocaşul de 23 de ani ar urma să se dueleze cu Xherdan Shaqiri, pentru postul de mijlocaş ofensiv dreapta.

Conform indexului InStat, duelul dintre cei doi ar fi unul echilibrat. Internaţionalul elveţian a ajuns la 265, în timp ce Ianis Hagi este la 262. Transferat în vară, de la Liverpool, Xherdan Shaqiri a marcat 1 gol şi a oferit 1 pasă decisivă în cele 11 meciuri jucate pentru Lyon în actualul sezon.

ADVERTISEMENT

În spatele vârfului, în linia de 3 mijlocaşi ofensivi, la Lyon, este locul lui Houssem Aouar, titular incontestabil în primul “11” al lui Peter Bosz. Mijlocaşul de 23 de ani este unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei franceze, cu 5 goluri în 17 meciuri.

Situaţia este la fel de dificilă şi în banda stângă, unde Karl Toko Ekambi are cifre senzaţionale în actualul sezon, cu 10 goluri în 18 meciuri. În plus, mijlocaşul de 29 de ani a mai oferit alte 4 pase decisive.

ADVERTISEMENT

Care este preţul corect pentru transferul lui Ianis Hagi

Ianis Hagi se află pe radarul mai multor echipe, iar Rangers nu vrea să se despartă prea uşor de unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Recent, Alan Hutton, fost internaţional scoţian, a susţinut că formaţia scoţiană ar accepta fără probleme o sumă de 20.000.000 de euro.

“Am mai spus-o, dacă prețul e corect, Rangers va vinde. Dacă suma care se vehiculează, 20 de milioane de euro, se materializează într-o ofertă, probabil că Rangers îl va vinde”, declara recent Alan Hutton.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Lyon, Ianis Hagi mai este urmărit de Sevilla şi Lazio, amănunt dezvăluit de Gică Hagi, în primăvară, când era vehiculat un transfer al internaţionalului român la formaţia din La Liga.

“Faptul că Sevilla îl urmărește nu este o noutate. A făcut-o dinainte să ajungă la Rangers. Știu însă că și Lazio îl observă”, susţinea Gică Hagi.

Ianis Hagi, al şaselea cel mai bine cotat fotbalist de la Rangers

Cota de piaţă a lui Ianis Hagi este în creştere, după ce în vara anului trecut era cotat la 4.500.000 de euro. În prezent, internaţionalul român este evaluat la 6.500.000 de euro, cea mai bună cotă din carieră, şi sunt şanse foarte mari ca suma să crească la următorul update făcut de cei Transfermarkt.

Din lotul lui Rangers, Ianis Hagi ocupă locul 6 în topul celor mai bine cotaţi jucători. Acesta a fost depăşit doar de Ryan Kent (14.000.000 euro), Alfredo Morelos (12.000.000 euro), James Tavernier (8.000.000 euro), Connor Goldson (7.500.000 euro) şi John Lundstram (7.000.000 euro).

Ianis Hagi a ajuns la Rangers, în ianuarie 2020, când a fost împrumutat de Genk. După câteva meciuri în Scoţia, fotbalul mondial a fost oprit de pandemia de coronavirus, însă oficialii clubului de pe “Ibrox” au fost impresionaţi de prestaţiile mijlocaşului de 23 de ani şi au decis să-l transfere definitiv. Pentru această afacere, scoţienii au plătit 3.500.000 de euro.

  • 14 goluri a marcat Ianis Hagi în cele 76 de meciuri jucate pentru Rangers
  • 21 de pase decisive are Ianis Hagi la Rangers
ADVERTISEMENT
Tags: