Fotbal international

Ianis Hagi n-a mai jucat la tineret de la semifinala Euro cu Germania! Ce s-a schimbat

04.11.2020 | 21:35
Ianis Hagi n-a mai jucat la tineret de la semifinala Euro cu Germania! Ce s-a schimbat
Mijlocașul Ianis Hagi a fost convocat la naționala de tineret a României de mai bine de un an, ultimul său meci la U21 fiind semifinala pierdută cu Germania la Euro, scor 2-4. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Ianis Hagi a fost convocat la naționala de tineret a României de mai bine de un an, ultimul său meci la U21 fiind semifinala pierdută cu Germania la Euro, scor 2-4.

După jocurile foarte bune realizate la turneul final din Italia, fiul ”Regelui” a făcut în mod normal pasul la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Însă, prestațiile de la seniori au fost mai mult decât dezamăgitoare, iar conflictul monit cu selecționerul Mirel Rădoi l-au retrogradat la naționala mică.

Semifinala de la Euro cu Germania, ultimul meci jucat la tineret de Ianis Hagi

Lăsat pe dinafară de Rădoi pentru partida amicală cu Belarus și meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, Ianis Hagi are șansa să califice naționala de tineret la un nou turneu final de Euro, după ce la precedenta ediție a jucat ultima sa întâlnire în tricoul U21 la semifinala cu Germania.

ADVERTISEMENT

Deși a făcut un turneu foarte bun în Italia și a fost decarul perfect pentru Mirel Rădoi, Ianis nu are amintiri prea plăcute de la partida împotriva nemților. După ce tricolorii au intrat la pauză cu 2-1, Hagi jr. a comis un penalty imprudent în startul reprizei secunde prin care nemții au reușit egalarea. Din acel moment pe teren a fost o singură echipă și România a ratat șansa unei finale de vis împotriva Spaniei.

La un an, patru luni și 21 de zile de jocul cu Germania, Ianis Hagi va îmbrăca din nou tricoul reprezentativei de tineret, în decisivul meci împotriva Danemarcei. O victorie a elevilor lui Adrian Mutu îi califică la turneul final care se va desfășura anul viitor în Ungaria și Slovenia.

La revenirea sa în lotul U21, Ianis Hagi găsește multe lucruri schimbate. În primul rând nu va mai fi Mirel Rădoi, ci Adrian Mutu, un antrenor care l-a lăudat cu orice ocazie. Dintre ceo 23 de ”magnifici” din Italia, jucătorul lui Glasgow Rangers nu-i va mai avea alături decât pe Andrei Vlad, Alexandru Pașcanu, Virgil Ghiță, Radu Boboc, Ricardo Grigore, Darius Olaru și Vlad Dragomir.

ADVERTISEMENT

Deși se va vorbi foarte mult pe această decizie de a-l trimite pe Ianis Hagi la tineret și se va marja pe ideea că selecționata lui Mutu are un meci decisiv, în timp ce seniorii au ratat parcursul în Liga Națiunilor, este clar că la mijloc este și o lecție pe care Mirel Rădoi vrea să i-o ofere tânărului mijlocaș.

Ianis și Rădoi, contre după umilința de la Oslo

La finalul eșecului umilitor în fața Norvegiei, Ianis Hagi a trimis câteva săgeți către selecționer, acuzând tactica aplicată de acesta în jocul de la Oslo. ”Trebuie să îl întrebați pe selecționer. De pe teren, când alergi trei-patru minute după minge, când îți vine la picior, ce să faci cu ea? Pierzi energia, suflul. Trebuie să tragi de timp să îți revii”, spunea atunci vizibil deranjat Ianis Hagi.

Rădoi a reacționat imediat și a spus că fiecare declarație a jucătorilor legată de ceea ce se întâmplă pe teren, ar trebui să fie dublată de argumente, ceea ce Ianis Hagi nu a făcut la finalul meciului de la Oslo. Antrenorul echipei naționale i-a transmis mijlocașului că a fost nevoit să alerge mai mult după balon deoarece nu face ceea ce a pregătit la antrenament.

ADVERTISEMENT

Totul a culminat cu faptul că Gică Hagi i-a cerut demisia lui Rădoi, lucru de neacceptat în viziunea selecționerului după doar câteva meciuri. FANATIK a pus cap la cap declarațiile apărute după meciul de la Oslo, a luat în calcul informațiile de culise și se pare că Gică Hagi este principalul candidat la postul selecționer în locul lui Mirel Rădoi.

În această situație, varianta cu trimiterea lui Ianis la naționala de tineret pentru un meci crucial de calificare pică. Pentru a demonta și mai mult această variantă, trebuie să ținem cont de faptul că Rădoi l-a adus la prima reprezentativă pe Dennis Man, unul dintre cei mai în formă jucători, care până acum a fost ignorat și lăsat la echipa lui Mutu.

Varianta corectă ar fi că nemulțumit de prestațiile lui Ianis, Mirel a decis să renunțe la el pentru meciurile din noiembrie și să-i arate astfel că nu are locul asigurat în loc și dacă nu se trezește nu va mai ajunge la lot. O altă ipoteză este că Rădoi a vrut să elimine orice posibilitate de a fi ”lucrat” din interior, mai ales că tot mai multe voci îl cer pe Gică Hagi selecționer.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,57 este cota pentru ”1x” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri