Sport

„Old Firm” a fost amânat din cauza pandemiei! Ianis Hagi ia vacanță de Anul Nou

Pandemia de Covid-19 a dat peste cap total programele și calendarele competiționale în fotbalul internațional. Ultimul exemplu în acest sens ne vine din Scoția.
28.12.2021 | 17:44
Old Firm a fost amanat din cauza pandemiei Ianis Hagi ia vacanta de Anul Nou
ADVERTISEMENT

După ce autoritățile britanice au înăsprit regulile de securitate sanitară, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, Premier League a avut foarte mult de suferit.

„Old Firm”, amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Etapa din Boxing Day, în campionatul englez, nu s-a putut disputa integral, mai multe meciuri fiind amânate.

ADVERTISEMENT

Valul de infectări cu virusul pandemic a lovit și Scoția, așa că autoritățile au extins măsurile. Dacă inițial niciun meci nu fusese amânat în campionatul scoțian și în ligile inferioare, ulterior măsurile au fost drastice și aici.

Conform unui anunț făcut public de SPFL, liga profesionistă scoțiană, toate meciurile din vacanța de iarnă sunt amânate și vor fi replanificate la o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

La data de 2 ianuarie, ora 14.30, urma să se dispute, tradițional pentru etapa de Anul Nou, cel mai așteptat meci din fotbalul scoțian, între cele două mari rivale, Celtic Glasgow și Rangers FC.

Cu Ianis Hagi în mare formă, Rangers spera, îndreptățit, la o victorie în acest meci care este considerat de unii jurnaliști ca fiind cel mai vechi derby din lume.

ADVERTISEMENT

În noul context, Ianis Hagi și colegii săi de la Rangers FC vor trebui să se mulțumească numai cu câteva zile de vacanță neanunțată, în locul marelui derby.

Văduviți de acest meci, care urma să fie transmis la televiziune și în România, vor fi fanii celor două echipe.

ADVERTISEMENT

Când se reia campionatul scoțian

Competiția principală din Scoția se va relua pe 17 ianuarie, atunci când Celtic joacă acasă, în uvertura etapei, cu Hibernians.

În aceeași rundă, o zi mai târziu, Rangers FC are meci cu Aberdeen, în deplasare, acesta fiind un alt derby clasic în fotbalul din această țară britanică.

Întreaga etapă care urma să se dispute în 2 ianuarie, cea cu numărul 22, a fost reprogramată pentru 2 februarie.

Tradițional, de Anul Nou, se joacă în Scoția etapa care cuprinde meciul din turul al doilea al sezonului regulat, între Celtic și Rangers.

Pe 21 și 22 ianuarie este programată și o etapă de Cupa Scoției.

În clasament, Rangers FC este lider, cu 51 de puncte, secondată de Celtic, care a acumulat 45 de puncte până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: