Sport

Ianis Hagi, pe picior de plecare? Rangers i-a stabilit un nou preț

Campioana Scoției ar fi dispusă să-și cedeze vedeta și în schimbul unei sume mai mici față de cea solicitată inițial. Totul, pe fondul parcursului dezamăgitor din cupele europene.
21.08.2021 | 14:12
Ianis Hagi pe picior de plecare Rangers ia stabilit un nou pret
ADVERTISEMENT

Dacă până mai ieri refuza pe loc ofertele venite din partea unor echipe precum Sevilla, Lazio sau Galatasaray, Rangers se arată dispusă acum să-și reducă pretențiile. Pentru că bugetul clubului are de suferit în urma ratării grupelor Champions League, oficialii sunt nevoiți să-i fixeze un nou preț lui Ianis Hagi.

Concret, potrivit britanicilor de la Football Insider, mijlocașul de 22 de ani poate fi cedat oricărei echipe care pune pe masă 8 milioane de lire sterline (n.r. 9,3 milioane de euro). O sumă ce ar putea face, mai ales în lumina evoluțiilor din startul noului sezon, ca transferul să devină realitate chiar în această vară.

ADVERTISEMENT

Până una-alta, pentru campioana Scoției urmează deplasarea de la Ros Country, precum și manșa retur a duelului din play-off-ul Europa League, programată joi, 26 august, la ora 18:00, pe terenul lui Alashkert (n.r. Armenia).

Ianis Hagi ar putea pleca de la Rangers. Clubul i-a scăzut prețul

„Rangers ar putea fi forțată să îl vândă pe Ianis Hagi pentru o sumă mai mică decât cea stabilită inițial. Asta pentru a-și echilibra bugetul după eliminarea din Champions League.

ADVERTISEMENT

Dacă vor ține la prețul de 9,3  milioane de lire (10.830.000 de euro), atunci o vor face cu un motiv. Poate o ofertă de 8 milioane de lire (9.310.000 de euro) ar fi prea bună pentru a fi refuzată”, notează sursa citată.

În plus, Paddy Kenny, fost internațional irlandez, i-a recomandat la rândul său campioanei Scoției să-și cedeze vedeta în schimbul unei sume mai mici, dată fiind ratarea prezenței în grupele celei mai importante competiții intercluburi.

ADVERTISEMENT

Probabil au creat bugetul pentru a parcurge o anumită distanță în Liga Campionilor. Dar, evident, au avut parte de această dezamăgire și acum vor fi nevoiți să facă reduceri și să echilibreze balanța.

Dacă mențin pretențiile pentru Ianis la 9.3 milioane de lire, trebuie să o facă cu un motiv. Poate ar trebui să meargă puțin mai jos, la 8 milioane de lire”, a declarat acesta.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, lăudat de Gerrard: „Este un profesionist desăvârșit”

În ciuda victoriei chinuite, scor 1-0, în fața armenilor de la Alashkert, Steven Gerrard a lăudat atitudinea arătată de Ianis Hagi pe tot parcursul partidei și chiar i-a prezis un viitor strălucit în fotbalul european.

Cred că Ianis a fost foarte bun în majoritatea momentelor meciului cu Alashkert. A avut o perioadă de pregătire intensă și traversează un moment fantastic. A suferit acea accidentare în meciul cu Livingston, iar asta l-a tras puțin înapoi, dar este într-o continuă creștere, de la an la an. 

Este un profesionist desăvârșit. Vrea să învețe, să se dezvolte, să devină tot mai bun. Toți suntem conștienți de moștenirea sa. Are un tată legendar, iar el vrea să îi calce pe urme.

Nu vrem să punem presiune pe el, dar avem multe dovezi ale profesionalismului său. Iubește fotbalul și vrea să ajungă în top! Este o plăcere să lucrezi cu el și să îi urmărești dezvoltarea, pas cu pas. Devine tot mai puternic, s-a adaptat complet ligii. Dacă rămâne sănătos îl va aștepta un sezon foarte bun”, a dezvăluit tehnicianul de 41 de ani.

ADVERTISEMENT