Sport

Ianis Hagi, prima reacţie despre perioada de izolare: „Sunt fericit că am revenit”

Mijlocașul român Ianis Hagi și-a pus amprenta în mecanismul celor de la Glasgow Rangers, în meciul de aseară cu Livingston, de pe teren propriu, câștigat cu 2-0, dând pasa decisivă la primul gol.
23.09.2021 | 14:19
Ianis Hagi prima reactie despre perioada de izolare Sunt fericit ca am revenit
ADVERTISEMENT

Românul s-a întors la echipă după o perioadă de două săptămâni de carantină, el fiind depistat pozitiv cu SARS-CoV-2 înaintea meciului pe care naționala României l-a jucat în deplasare, pe 8 septembrie, cu Macedonia, în Grupa J preliminară pentru CM 2022 din Qatar și încheiat 0-0.

Ianis Hagi a scăpat de izolare şi a revenit pe teren: „Ar fi bine dacă am marca în primele 10-15 minute”

Sunt fericit că am revenit pe teren teren. Au fost două săptămâni foarte grele pentru mine din punct de vedere psihic, departe de fotbal, departe de fani. Sunt bucuros că am jucat 45 de minute, mi-am ajutat echipa și ne-am calificat în semifinale.

ADVERTISEMENT

Jucăm aproape toate meciurile împotriva unor echipe care se apără jos, trebuie doar să găsim calea către primul gol. Ar fi bine dacă am marca în primele 10-15 minute. Jucăm în competiții diferite, niveluri de dificultate diferite, trebuie să ne adaptăm, de aia jucăm la Rangers.

Îmi doresc foarte mult un trofeu în startul sezonului, să ne dea un boost de moral. Avem ceva de demonstrat, știm ce s-a întâmplat sezonul trecut. Vrem să cucerim trofeul!”, a spus Ianis Hagi în interviul acordat imediat după meci pentru site-ul oficial al lui Rangers.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, pasă de gol la 2 minute de la intrarea pe teren

Miercuri seară, Ianis a fost rezervă, dar antrenorul Steven Gerrard l-a trimis în teren la pauză, în locul Scott Wright, iar mijlocașul român și-a făpcut simțită prezența imediat.

El a primit o minge de la Roofe la marginea careului mare, ușor lateral dreapta, a pătruns frontal, după care i-a pasat în fața porții goale aceluiași Roofe, care a îndeplinit o simplă formalitate. Era minutul 47.

ADVERTISEMENT

În minutul 60, românul a avut o incursiune pe partea dreaptă a terenului, dar a fost faultat dur de Penrice, acesta primind cartonaș galben pentru intrarea grosolană. Scorul final a fost stabilit de Morelos, în minutul 63, care a profitat de o pasă greșită a portarului advers și a înscris cu un șut puternic lângă bară.

Ianis Hagi a demonstrat că merită încrederea care i s-a acordat

La rândul lui, Ally McCoist (58 de ani), fostul mare atacant al lui Rangers, care deține recordul de goluri marcate pentru echipă, 355, l-a lăudat pe Hagi pentru prestația de aseară.

ADVERTISEMENT

Intrarea lui Ianis a făcut diferența. A intrat perfect, a știut tot timpul ce trebuie să facă. A ținut de minge, s-a simțit confortabil cu ea la picior. A oferit și o pasă ideală de gol.

Iese mereu în evidență când Rangers joacă acasă, în fața unei defensive aglomerate. Este perfect să desfacă astfel de apărări. Are o tehnică deosebită și este un fotbalist foarte inteligent. Am spus-o și repet asta”, a concluzionat Ally McCoist, potrivit Daily Record.

Gary McAllister a fost și el mulțumit de ceea ce a făcut Ianis pe teren. „A demonstrat că merită încrederea care i s-a acordat. A revenit de puțin timp la echipă, s-a pregătit la intensitate mare, dar a făcut o treabă excelentă pe teren. Avem mulți jucători buni, dar uneori lipsește ultima pasă. Iar Ianis s-a întors și exact asta a făcut cu Livingstone”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului asistentul lui Gerrard.

Chiar dacă a ajuns la echipa scoțiană la începutul sezonului trecut, Ianis Hagi și-a trecut, deja, în palmares, un trofeu, câștigând titlul în vară, al 55-lea din istoria lui Glasgow Rangers. Cele 32 de victorii și șase remize (rubrica înfrângerilor a rămas imaculată) au dus la un total istoric de 102 puncte.

ADVERTISEMENT
Tags: