Sport

Ianis Hagi, primele declarații în calitate de campion al Scoției: ”E doar începutul, acum am simțit gustul succesului”. Video

16.05.2021 | 14:55
Ianis Hagi primele declaratii in calitate de campion al Scotiei E doar inceputulacum am simtit gustul succesului Video
ADVERTISEMENT

Rangers a făcut spectacol în ultima etapă din campionatul Scoției, cu Ianis Hagi pe teren vreme de 61 de minute. Victoria cu Aberdeen, scor 4-0, a consfințit, oficial, titlul de campioană cucerit de Rangers după un deceniu de așteptare.

La finalul partidei de pe Ibrox Stadium, Ianis Hagi a vorbit pentru prima oară în calitate de campion al Scoției. Tânărul internațional român nu știe dacă va continua la Rangers, dar i-a cucerit încă o dată pe fanii ”albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Ianis le-a promis suporterilor că acest titlu este doar primul dintr-un lung șir ce va urma. Chiar dacă nu și-a câștigat poziția de titular în garnitura lui Steven Gerrard, Hagi a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lui Rangers în acest sezon.

Promisiunea lui Hagi pentru fanii lui Rangers

Ianis Hagi a bifat nu mai puțin de 45 de meciuri în tricoul lui Rangers în sezonul recent încheia, în toate competițiile. A marcat de opt ori și a furnizat și 15 pase decisive pentru coechipieri.

ADVERTISEMENT

”Este un sentiment incredibil să câștigi titlul așa devreme! Acum am pus mâna pe trofeu! Este greu să descriu în cuvinte. Suntem foarte mândri, suntem foarte fericiți că avem o asemenea realizare cu un club uriaș și că i-am făcut fericiți pe fani.

A fost o călătorie incredibilă. Din prima zi din presezon și până acum a fost uimitor! Am muncit foarte mult, toată lumea s-a pregătit pentru acest moment. Să sperăm că e doar începutul. Suntem înfometați, acum că am simțit gustul succesului. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să strângem cât mai multe trofee. Trebuie să mergem pe acest drum și câștigăm mai multe trofee”, a spus Ianis Hagi, pentru Rangers TV.

Lazio și Sevilla îi face marcaj strâns mijlocașului român

În ciuda sezonului excelent pe care l-a avut a Rangers, Ianis Hagi ar putea părăsi în această vară gruparea de pe Ibrox. Potrivit publicației Numero Diez, Lazio și Sevilla și-au manifestat deja interesul pentru mijlocașul lui Rangers.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Lazio, Simone Inzaghi, este încântat de jocul lui Ianis Hagi și și-ar dori să-l aibă în echipă din sezonul viitor, așa că oficialii clubului au și început să tatoneze terenul cu Rangers pentru a vedea condițiile unui transfer.

Prima aventură a lui Ianis Hagi în străinătate a fost chiar în Serie A, la Fiorentina, care l-a achiziționat în 2016 pe când fotbalistul avea doar 18 ani. Nu s-a adaptat la Florența. A fost împrumutat, în sezonul 2017/2018, la Viitorul Constanța care l-a răscumpărat pentru două milioane de euro.

Singurul impediment în calea unui transfer al lui Ianis ar putea fi clauza de reziliere stipulată în contractul cu Rangers. Peste 20 de milioane de euro ar trebui să achite orice echipă interesată de serviciile internaționalului român.

În vârstă de 22 de ani, Ianis Hagi are deja un palmares de invidiat. A câștigat titlul și Supercupa României cu Viitorul Constanța, Supercupa Belgiei cu Genk și titlul cu Rangers în Scoția.

ADVERTISEMENT