Fotbal international

Ianis Hagi, primul gol în campionat pentru Rangers după aproape patru luni. Video

23.12.2020 | 21:38
Ianis Hagi primul gol in campionat pentru Rangers dupa aproape patru luni Video
ADVERTISEMENT

Ianis  Hagi a înscris în minutul 47 al meciului Saint Johnstone – Glasgow Rangers, contând pentru etapa a 19-a din prima divizie scoţiană, în care după ani buni echipa lui Steven Gerrard mărşăşuieşte impresionant spre titlu în faţa rivalului etern Celtic.

Este primul gol marcat de fiul lui Gică Hagi după nu mai puţin de patru luni. Ultima reuşită fusese tocmai în august, la un alt meci câştigat în deplasare de alb-albaştri, la Hamilton. Însă este un gol de mare moral pentru tânărul internaţional român.

ADVERTISEMENT

După imensa surpriză din Cupă, unde Rangers a fost umilită de Saint Mirren, echipă din eşalonul secund, Steven Gerrard i-a acordat această şansă lui Ianis Hagi şi acesta a profitat din plin, fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

Suporterii lui Rangers, în extaz după evoluţia şi golul lui Ianis Hagi

Şi suporterii lui Rangers au reacţionat imediat după golul lui Hagi Junior. “Un gol meritat pentru jucătorul român, care a fost extraordinar în această seară”, “Meciul a fost decis de Ianis Hagi”, ceea ce spune totul despre o evoluţie care i-a entuziasmat pe fani.

ADVERTISEMENT

De altfel, Ianis Hagia fost nu doar autorul unui gol superb ci motorul echipei din Glasgow în această partidă. El a fost la originea majorităţii fazelor periculoase la poarta gazdelor, mulţi dintre suporterii care au urmărit meciul criticându-l pe Gerrard pentru faptul că nu a avut mai mult încredere în român.

Steven Gerrard i-a acordat foarte puţin credit

Fosta legendă a lui Liverpool şi a Angliei i-a acordat foarte puţin credit lui Ianis Hagiîn acest sezon şi nu puţine au fost zvonurile conform cărora Rangers nu ar fi mulumită de evoluţiie românului şi ar dori chiar despărţirea de el, deşi abia în vara lui 2020 l-a achiziţionat definitiv de la Genk.

ADVERTISEMENT

Nici în Europa League Ianis Hagi nu a găsit mai mult spaţiu din partea lui Gerrard, care l-a folosit pe bucăţi de meci, în special în a doua parte, deşi în această competiţie a acordat mai multă atenţie jucătorilor care nu evoluau meci de meci în campionat.

Răspunsul lui Hagi Junior a venit la Saint Johnstone

Ceea ce l-ar fi deranjat cel mai mult pe Gerrard ar fi fost faptul că Ianis nu dă nici acea limpezime jocului aşteptată şi nici nu s-ar implica după modelul britanic de angajament total în meci, deci latura fizică.

ADVERTISEMENT

La Saint Johnstone însă l-a trimis pe teren din primul minut şi Ianis a fost omul care a luminat jocul echipei sale şi evoluţia sa foarte bună a fost încununată şi cu un gol pe care îl aştepta de foarte mult timp.

ADVERTISEMENT
Tags: