Fotbal international

Ianis Hagi, primul interviu după transferul definitiv la Rangers! “Ştiam că trebuie să semnez după primele două zile petrecute aici” / “Sunt un număr 10, îmi ştiu rolul”

27.05.2020 | 20:56
Ianis Hagi primul interviu dupa transferul definitiv la Rangers Stiam ca trebuie sa semnez dupa primele doua zile petrecute aici  Sunt un numar 10 imi stiu rolul
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi s-a transferat definitiv la Glasgow Rangers, mutarea fiind anunţată oficial de formaţia scoţiană. La scurt timp după această mutare, site-ul The Athletic a postat un interviu cu internaţionalul român, realizat în timpul fazelor finale ale negocierilor dintre cele două cluburi. FANATIK îţi prezintă declaraţiile făcute de Ianis Hagi pentru jurnalistul Jordan Campbell.

Ianis Hagi, primul interviu după transferul definitiv la Rangers: “M-am simţit apreciat aici”

La jumătate de oră după ce Glasgow Rangers a anunţat transferul definitiv al lui Ianis Hagi, site-ul The Athletic a publicat interviul realizat cu Ianis Hagi, în care vorbeşte despre motivul pentru care a ales să rămână în Scoţia.

ADVERTISEMENT

“Mă simt foarte bine. Ştiam că trebuie să semnez după primele două zile petrecute aici. Când am văzut totul, baza de antrenament şi ce înseamnă Rangers, am ştiut imediat. Mi-am dorit acest lucru pentru că m-am simţit apreciat de toţi cei de la club, mai ales că m-au înţeles. Din prima zi aici, toţi mi-au dat de înţeles că îşi doresc ca eu să rămân la Rangers.

Atmosfera făcută de fani, mentalitatea de a câştiga fiecare meci, au fost factori care m-au făcut să-mi doresc să rămân aici. Pot creşte alături de club. Este un mix perfect pentru mine şi sunt foarte fericit că totul s-a rezolvat. Abia aştept să mă reîntâlnesc cu colegii mei şi să începem treaba”, a declarat Ianis Hagi pentru The Athletic.

ADVERTISEMENT

“Am vorbit cu agentul meu în fiecare zi”

Jordan Campbell a discutat cu Ianis Hagi şi despre pandemia de coronavirus, care a dus la “îngheţarea” sezonului în Scoţia. Fotbalistul român a susţinut că nu i-a fost teamă că mutarea ar putea să cadă din acest motiv.

“Nu m-am gândit prea mult la aşa ceva (n.r. că transferul ar putea să pice din cauza coronavirusului). Singura mea preocupare, când a început criza, a fost să rămân în formă şi să lucrez. Am vorbit cu agentul meu în fiecare zi şi am ştiut că viitorul meu este pe mâini bune”, a mai precizat Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să trăieşti cu presiunea de aici”

Ianis Hagi a vorbit despre rolul la Glasgow Rangers şi a preluat din discursul lui Gică Hagi, care a explicat în repetate rânduri care este rolul unui decar. În plus, fotbalistul de 21 de ani a făcut şi o scurtă caracterizare campionatului din Scoţia.

“Dacă vrei să joci la Rangers, trebuie să trăieşti cu presiunea de aici, Este un club uriaş, iar eu iubesc presiunea. Îmi dă adrenalina de care am nevoie înainte de fiecare meci. Dacă fac o greşeală, ceea ce se poate întâmpla oricui, mentalitatea mea este să urmăresc următoarea minge, următoarea fază. Să fiu pozitiv până în ultima secundă.

ADVERTISEMENT

Fotbalul este despre jocul în echipă, dar jucătorii pot face diferenţa, aşa cum s-a întâmplat în cazul meu în meciul cu Braga. Îmi cunosc rolul. Sunt un număr 10. Ştiu că atunci când ies pe teren trebuie să fac diferenţa printr-o pasă sau un gol.

Încerc acest lucru în fiecare meci. Chiar şi dacă am o zi mai proastă, cel mai important este ca echipa să câştige. Campionatul Scoţiei nu este unul de top, dar este o ligă dificilă. Nu joci trei sau patru meciuri pe an. E un campionat unde găseşti echipe care se apără foarte bine şi tu trebuie să marchezi. Aşa este săptămânal”, a încheiat Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT
Tags: