Fotbal international

Ianis Hagi, printre mutările neinspirate de la Genk. Belgienii au stabilit cele mai slabe transferuri din 2019

12.12.2019 | 17:43
Ianis Hagi printre mutarile neinspirate de la Genk Belgienii au stabilit cele mai slabe transferuri din 2019
ADVERTISEMENT

Belgienii au alcătuit lista celor mai neinspirate tranferuri făcute de echipele din Jupiler League în vară. Printre mutările ratate de Genk, campioana ediției trecute, se numără și Ianis Hagi, de la care se aștepta mai mult după ce s-au plătit 4.000.000 de euro în iulie.

Ianis Hagi, printre cele mai neinspirate transferuri făcute de Genk în vară

Publicația belgiană Voetbalnieuws l-a inclus pe Ianis Hagi în topul dezamăgirilor de la Genk în acest sezon. Adus în iulie, după evoluții apreciabile la Campionatul European de tineret din Italia și San Marino, Ianis nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor induse și de cele 4.000.000 de euro plătite celor de la Viitorul.

ADVERTISEMENT

Theo Bongonda, jucător ce a fost adus de la Waregen în schimbul a 7.000.000 de euro, este cap de listă în topul dezamăgirilor din acest sezon, urmat de Ianis Hagi, Paul Onuachu, cumpărat de la Midtjylland pentru 6.000.000, și Patrick Hrosowski, mijlocaș central pentru care s-au plătit 5.000.000 de euro.

Includerea celor mai scumpi fotbaliști în vară pe această listă este firească având în vedere situația lui Genk din campionat și Champions League, spre deosebire de anul trecut, când a câștigat trofeul în competiția internă.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Ianis Hagi a obținut o singură remiză în grupa de Champions League, iar în Jupiler League, după 18 etape, este pe locul opt, la nu mai puțin de 17 puncte de liderul Brugge.

Topul jucătorilor tranferați în vară care au dezamăgit în acest sezon:

  • 1. Theo Bongonda (mijlocaș stânga) – 7.000.000 de euro de la Waregen – 18 meciuri, 1 gol, 2 pase decisive
  • 2. Ianis Hagi (mijlocaș ofensiv) – 4.000.000 de euro de la Viitorul – 17 meciuri, 3 goluri, 3 pase decisive
  • 3. Paul Onuachu (atacant) – 6.000.000 de euro de la Midtjylland – 19 meciuri, 6 goluri, 1 pasă decisivă
ADVERTISEMENT

Realizările lui Ianis Hagi

Ianis Hagi a jucat 17 meciuri pentru Genk în acest sezon, 12 în campionat și cinci în grupele Champions League, și a reușit trei goluri și trei pase decisive, toate în campionat.

Deși la început a fost o prezență constantă în echipa lui Genk, Ianis Hagi a jucat doar 19 minute în ultimele trei partide disputate de belgieni, toate cu Napoli în ultima rundă a fazei grupelor din Champions League.

ADVERTISEMENT
Tags: