Sport
notix pixel id

Fanii lui Rangers, editorial manifest: “Putem trăi fără Ianis Hagi. Trebuie vândut”

Ianis Hagi a avut, până acum, un sezon foarte bun la echipa scoțiană Rangers, atât pe plan intern, cât și în cupele europene. Cu toate acestea, sunt voci care susțin că el trebuie vândut.
02.12.2021 | 08:58
Fanii lui Rangers, editorial manifest:
Fanii lui Rangers vor ca Ianis Hagi să fie vândut
ADVERTISEMENT

Venit de la Genk, Ianis Hagi s-a impus relativ repede în structura de joc a scoțienilor, indiferent că antrenorul s-a numit Steven Gerrard sau, mai nou, Giovanni van Bronckhorst.

Fanii lui Rangers au tras concluzia: ”Ianis Hagi trebuie vândut”

Gavin Kelly, pe un site al suporterilor de la Rangers, afirmă că ”Rangers poate trăi și fără Ianis Hagi. Dacă aș avea o opțiune, ar fi printre primii pe care i-aș vinde”, conchide suporterul-jurnalist.

Mai departe, Gavin Kelly își argumentează decizia, însă nu uită să facă și precizarea că ”este îndrăgostit de Ianis Hagi, dar trebuie vândut”. 

ADVERTISEMENT

Motivele eventualei mutări a lui Ianis Hagi sunt, în opinia suporterului scoțian, mai degrabă de natură financiară. El deja sugerează și posibili înlocuitori pentru rolul lui Hagi din teren, fără ca vreo investiție din partea clubului să fie necesară.

În sistemul 4-2-3-1, impus de Giovanni van Bronckhorst, sunt jucători ca Fashion Sakala, Scott Wright, Scott Arfield și Joe Aribo care pot juca în partea dreaptă. Ryan Kent poate fi număr 10, la coordonare, iar Juninho Bacuna sau Kemar Roofe, în funcție de poziție, pot suplini lipsa lui Hagi”, scrie Gavin Kelly.

ADVERTISEMENT

În acest context, după părerea fanului menționat, Rangers nu trebuie să aducă un jucător în locul lui Ianis Hagi, pentru a cheltui sume importante din rezerva clubului.

Una dintre criticile la adresa lui Ianis Hagi este numărul mic de goluri marcate pentru Rangers. ”Hagi nu a fost niciodată un marcator prolific. Probabil că dacă ar înscrie mai mult, atunci ar fi de departe cel mai bun jucător al nostru”, menționază sursa citată.

ADVERTISEMENT

Același site încheie analiza cu următoarele cuvinte: ”Niciun jucător nu este mai important decât clubul și nimeni nu este de neînlocuit, indiferent care este numele tatălui tău”, referirea fiind la Gheorghe Hagi.

Ce echipe îl vor pe Ianis Hagi

Fanii scoțieni s-au interesat și de ceea ce scrie presa internațională, cu privire la o viitoare destinație în cariera fotbalistică pentru Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Ei au aflat de interesul a cel puțin trei echipe de top europene. De serviciile lui Ianis Hagi se interesează foarte atent Aston Villa, Galatasaray și AS Roma.

Fostul său antrenor de la Rangers, Steven Gerrard, acum în funcție la Aston Villa, ar vrea să transfere un pachet de jucători de la gruparea scoțiană. Între ei se află și Ianis Hagi, celelalte nume vehiculate fiind Borna Barisic, Connor Goldson, Glen Kamara și Ryan Kent.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik