Sport

Ianis Hagi, reacție după noul scandal de dopaj în care e implicată Simona Halep. A descris într-un singur cuvânt situația româncei

Ianis Hagi a sărit în apărarea Simonei Halep după noul scandal de dopaj. Fotbalistul a descris printr-un singur cuvânt calvarul prin care trece românca.
20.05.2023 | 10:53
Ianis Hagi reactie dupa noul scandal de dopaj in care e implicata Simona Halep A descris intrun singur cuvant situatia romancei
Ianis Hagi a sărit în apărarea Simonei Halep după noile acuzații de dopaj. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit vineri seară o nouă lovitură în procesul de dopaj. Agenția Internațională de Integritate în Tenis susține că au apărut nereguli în pașaportul biologic al româncei, deși „dubla” campioană de Grand Slam nu a apucat să fie audiată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Ianis Hagi sare în apărarea Simonei Halep după noile nereguli în scandalul de dopaj

Presa internațională a reacționat rapid după noile acuzații aduse de ITIA, iar jurnalistul Ben Rothenberg a precizat că sportiva născută la Constanța se confruntă cu cele mai grave acuzații aduse unui fost lider mondial. Lumea sportului din România a sărit în apărarea Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, fotbalist la Rangers, a sărit în apărarea Simonei Halep și a descris printr-un singur cuvânt „coșmarul” prin care trece campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. Fără meci oficial de aproape nouă luni, cariera Simonei Halep este pusă în pericol.

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Ianis Hagi și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de noile acuzații care se îndreaptă către Simona Halep. „Inacceptabil”, a fost singurul cuvânt postat de Ianis Hagi la InstaStory alături de declarația sportivei din România.

ADVERTISEMENT
Ianis Halep
Ianis Hagi a sărit în apărarea Simonei Halep. Foto: Instagram – @ianishagi.

Simona Halep, nouă acuzație de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat

Noua acuzație adusă Simonei Halep, cu privire la nereguli în pașaportul biologic, este a doua lovitură primită în procesul cu ITIA. În luna octombrie 2022, Simona Halep a precizat că a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Simonei Halep urmează să fie audiată după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat și suspendată provizoriu din tenis pe 28 mai. Românca a dezvăluit într-un interviu pentru Tennis Majors că ITIA a amânat în mai multe rânduri audierea. „Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute.

ADVERTISEMENT

De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună. Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri.

Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a declarat Nicole Sapstead, directorul anti-doping, cu privire la noile acuzații aduse lui Halep.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat la scurt timp după ce s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic, Simona Halep a precizat că se simte „hărțuită” de ITIA, mai ales că a reușit să demonstreze că a fost victima unei contaminări în cazul de dopaj cu roxadustat.

ADVERTISEMENT