Presa franceză elogiază duoul Ianis Hagi – Rivaldinho, după U Craiova – Viitorul

Eduard Nicolae Popa   
în Viitorul
05/04/2019, 16:14
Presa franceză elogiază duoul Ianis Hagi – Rivaldinho, după U Craiova – Viitorul
Rivaldinho a marcat din pasa decisivă a lui Ianis Hagi, în meciul U Craiova - Viitorul 1-2

Viitorul Constanța a reușit o surpriză importantă după ce a reușit să obțină victoria în deplasare în fața celor de la Universitatea Craiova, scor 2-1. Lovitura decisivă pentru trupa lui Gică Hagi a venit în urma golului înscris de Rivaldinho. Fiul fostului mare jucător al lui FC Barcelona a primit o pasă decisivă de la un alt fiu celebru, Ianis Hagi, iar francezii au decis să vorbească despre această coincidență fenomenală.

Ce scrie presa franceză despre golul lui Rivaldinho din pasa lui Ianis Hagi

Reușita lui Rivaldinho din meciul cu U Craiova a atras și atenția francezilor de la sofoot.com, care au scris despre coincidența din meciul de pe noul Ion Oblemenco: „Aflat în apropierea liniei de mijloc a terenului, Ianis Hagi l-a lansat în profunzime pe Rivaldinho, cel care l-a executat pe portarul advers. Pasa decisivă a venit de la nimeni altul decât fiul antrenorului său, Gheorghe Hagi. Născut la Istanbul și format de Viitorul, tânărul de 20 de ani a revenit la club după un exil la Fiorentina, unde a jucat alături de fiii lui Chiesa și Simeone.

De partea cealaltă este chiar fiul brazilianului Rivaldo. După ce a trecut pe la Boavista, Dinamo București și Levski Sofia, el a ajuns sub formă de împrumut la Constanța, unde a reușit acum să înscrie primul său gol. Și când te gândești că părinții celor doi aproape că s-au întâlnit la Barcelona”, notează francezii.

Rivaldinho se bucură după golul marcat din pasa lui Ianis Hagi
Rivaldinho se bucură după golul marcat din pasa lui Ianis Hagi

Gică Hagi și Rivaldo au jucat în perioade diferite pentru FC Barcelona

Gică Hagi a fost transferat de FC Barcelona după Mondialul din SUA. „Regele” a făcut trecerea de la Brescia pe Nou Camp, unde a jucat numai două sezoane, între 1994 și 1996. De partea cealaltă, Rivaldo a jucat la FC Barcelona între 1997 și 2002. El a venit de la Deportivo la Coruna și a plecat după Mondialul din Coreea de Sud și Japonia, câștigat alături de naționala Braziliei. La plecarea de la Barcelona, Rivaldo a jucat la AC Milan.

Închide ×