Fotbal intern

Ianis Hagi și Tudor Băluță, marile vedete ale României la Euro! ”Reprezintă o amenințare datorită tehnicii sale”

20.06.2019 | 15:00
Ianis Hagi si Tudor Baluta marile vedete ale Romaniei la Euro Reprezinta o amenintare datorita tehnicii sale

Jucătorii Ianis Hagi și Tudor Băluță sunt considerați de presa internațională marile vedete ale echipei naționale de tineret a României la Euro 2019. Cei doi fotbaliști au avut prestații foarte bune la meciul de debut împotriva Croației, iar acum sunt văzuți ca principalele pericole pentru reprezentativa Angliei la meciul din etapa a doua a Grupei C, care se va disputa vineri la Cesena.

Ianis Hagi și Tudor Băluță, marile vedete ale României la Euro: ”Este un creator”

”Ianis Hagi și George Pușcaș au impresionat prin ingeniozitatea de care au dat dovadă în zonele din față porții în meciul împotriva Croației. Tentativa Angliei de a pune stăpânire pe mijlocul terenului se va lovi de rezistența dură a românilor, acolo unde jocul este dominat de Tudor Băluță. El și-a arătat jocul complet împotriva croaților, acolo unde a dat dovadă de combinativitate și creativitate”, a scris site-ul bleacherreport.com despre vedetele României la Euro, Ianis Hagi și Tudor Băluță.

”Mijlocașul de la Brighton nu este singura stea în devenire din rândurile României. Hagi este un creator și reprezintă o amenințare considerabilă datorită tehnicii sale. Lovește mingea cu ambele picioare, ceea ce este ceva cu totul special. Avându-i pe Hagi și Băluță în spatele său, lui George Pușcaș îi este mult mai ușor. Este un atacant puternic care știe să protejeze mingea, iar acest lucru sigur va provoca probleme Angliei”, a mai notat sursa citată.

Tudor Băluță sărbătorind golul marcat în meciul împotriva Croației

”Ianis Hagi nu este egalul tatălui său, dar este un număr 10 cu reale calități”

Materialul se încheie cu o previziune sumbră pentru naționala Angliei: ”Dacă Boothroyd nu-și poate motiva jucătorii după dezamăgirea eșecului cu Franța, România are calitatea de a trimite Anglia acasă mai devreme de cât se așteaptă. Speranța lui Boothroyd se leagă de Phil Foden, un jucător rapid și tehnic. Însă, Anglia are nevoie de mai mult, are nevoie ca și James Maddison, Ryan Sessegnon și Demarai Gray se fie la înălțime”.

Și jurnaliștii de la The Telegraph îl văd pe Ianis Hagi ca principalul pericol pentru reprezentativa Angliei: ”Există vreun jucător care să poarte un nume mai greu pentru o ţară decât Ianis Hagi, tânărul de 20 de ani din naţionala U21 a României? El este fiul lui Gheorhe Hagi, eroul de la Mondialul din 1994, când geniul său i-a adus supranumele de ‘Maradona din Carpaţi’. Ianis va da piept cu Anglia U21 vineri şi a jucat un rol cheie în victoria României contra Croaţiei. El nu este egalul tatălui său, însă este un număr 10 cu reale calităţi”.

Partida România – Anglia, din etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret, se va disputa vineri, 21 iunie, de la ora 19:30, la cesena, și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT de FANATIK. Până în acest moment, organizatorii au vândut 9.000 de bilete și estimează că peste 4.000 dintre acestea au fost achiziționate de fanii români. Partida de la Euro de tineret se va juca la 19 ani și o zi distanță de victoria naționalei de seniori a României împotriva Angliei la Euro 2000.