Sport

Ianis Hagi, sincer în privința comparației cu tatăl său: „Presiunea numelui mă motivează!”

Ianis Hagi a vorbit despre ce comparația cu tatăl său și spune că numele pe care îl poartă îl motivează și mai mult.
24.05.2021 | 21:52
Ianis Hagi sincer in privinta comparatiei cu tatal sau Presiunea numelui ma motiveaza
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a vorbit despre ce înseamnă să porți un nume cu greutate pe spate, dar spune că toată presiunea pusă pe umerii lui îl motivează mult mai mult în carieră.

Mijlocașul român e recunoscător pentru tot ce a primit de la familia sa, care l-a ajutat mult în momentele dificile din carieră, dar și în luare unor decizii importante.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, sincer în privința comparației cu tatăl său

Ianis Hagi a vorbit sincer despre comparațiile care se fac cu tatăl lui, dar spune că pe el îl motivează mult mai mult să ajungă cât mai sus în cariera de fotbalist:

„E frumos, e superb, mai ales când faci ce iubești. Sunt tânăr, am toată cariera în față, am avut parte și de oameni din fotbal care să fie alături de mine, ce ar putea dori un jucător mai mult decât atât? Ai și succese și iubesc și zilele mai puțin bune, pentu că progresezi și înveți multe din ele.

ADVERTISEMENT

Sincer, nu am pus accent pe numele meu, sunt mândru că port numele Hagi și e incredibil că fac parte din familia pe care o am, dar țelul meu a fost să fiu un jucător mai bun, să ajung mai sus. Scopul meu e să devin mai bun ca persoană, că e în teren sau în afara terenului, indiferent că sunt în Scoția sau America sau cine știe pe unde.

De mic mi-a plăcut să dau, posibil și de-asta am fost ales căpitan la echipele de club sau naționale încă de când eram mic. Dădeam totul ca să fie bine tuturo și dacă mie mi-era bine, tuturor le era bine, la asta mă gândeam mereu”.

ADVERTISEMENT

„De mic mi-a plăcut fotbalul, de când m-am născut, dar momentul cheie a fost la 14 ani. Tata m-a chemat pe mine și pe Kira și ne-a întrebat ce vrem să facem. Eu am spus că vreau să fiu fotbalist, Kira i-a spus că vrea 2 săptămâni în plus să dea un răspuns. La mine totul era axat pe fotbal, acasă, la școală, la zile onomastice, peste tot mă jucam fotbal.

Nu mai știu ce vârstă avea tata când a cerut o minge de fotbal și a primit-o. Eu am avut tot ce aveam nevoie încă de când eram mic, eu îmi doream tot ce era despre fotbal. Am profitat și m-am bucurat”, a mai spus Ianis Hagi la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT
  • 22 de ani este vârsta lui Ianis Hagi

„M-am născut cu presiunea asta! În Italia m-am maturizat mult”

Ianis Hagi a continuat și a vorbit despre ce își dorea încă de mic, dar și despre perioada petrecută în Italia, la Fiorentina, unde nu a reușit să se impună.

„M-am născut cu presiunea asta, la început, clar că îți e greu, dar datorită familiei am ajuns să folosesc avantajul, gestionez situația bine, mă motivează numele. Presiunea și comparația cu tata știam că va fi și mă motivează să devin mai bun în fiecare zi și să-mi descopăr limitele în fiecare zi.

Știam că voi ajunge la echipa națională și voiam să fiu în campionate din străinătate și să mă bat la titluri. Putea fi mai bine, dar se putea să fie și mai rău”.

„În Italia m-am maturizat cel mai mult, plecasem de acasă, luam contact cu altă lume și m-am maturizat mult. Pe lângă mental, fizic m-am dezvoltat mult. Am avut 1 an și jumătate când făceam sală de șase ori pe săptămână. Jucam cu febră musculară când mergeam la Primavera.

Dau din casă puțin, tata mai voia să mă țină încă un an, dar eu am insistat să plec. Mauro Zarate, Josip Ilicic și cei care mai erau pe-acolo m-au învățat multe.

Mi-a fost greu pentru că eram obișnuit să joc meci de meci. Știam că am 17 ani și încercam la antrenament să mă pregătesc ca și cum aș fi fost ales să joc.

Cred că am fost unul dintre motivele pentru care s-a făcut o sală de forță de la Viitorul. M-a văzut tata după transformarea de la Viitorul și mi-a spus că arăt foarte bine și să-i dau programul pe care îl aveam acolo, ca să poată să facă la fel.”,  a mai vorbit Ianis Hagi despre perioada petrecută la Fiorentina.

  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT