ADVERTISEMENT
Sporturi

Ianis Hagi, sprijin pentru un recordman mondial: „Performanțele lui sunt uriașe!”. Și Simona Halep îl susține

Autor: Eduard Dimiean | 11.01.2021 | 21:49
Ianis Hagi, sprijin pentru un recordman mondial: „Performanțele lui sunt uriașe!”. Și Simona Halep îl susține

Ianis Hagi, fotbalistul lui Glasgow Rangers, vine în sprijinul sportului românesc aducând în lumina reflectoarelor performanța senzațională realizată de către Paul Eugen Dorin Georgescu, care a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun înotător în ape deschise de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Paul Eugen Dorin Georgescu este un adevărat fenomen al sportului, nu degeaba a fost nominalizat pentru acest premiu, având multiple recorduri mondiale în palmares.

Acesta a stabilit recordurile în condiții inumane, atât în ape rapid curgătoare, dar și în zone ale lumii în care abia se poate resipra din cauza frigului, precum Antarctica.

UPDATE, 11 ianuarie, ora 21:55 / Și Simona Halep și-a arătat sprijinul pentru Paul Georgescu și a publicat pe Facebook un mesaj de susținere pentru sportivul căruia i-a făcut „campanie” Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

E minunat ce a reusit Paul Georgescu Haideti sa-l sustinem cu totii! Voi ati votat?

Very happy to lend my support to Paul. Have you voted too? 🇷🇴

Publicată de Simona Halep pe Luni, 11 ianuarie 2021


Știre inițială 8 ianuarie, ora 22:08

Ianis Hagi vine în sprijinul sportului românesc: “Sunt mulți români ale căror nume poate nu vă spun nimic”

Ianis Hagi a ridicat în ochii publicului performanța reușită de fostul său profesor de sport, Paul Georgescu, multiplul recordman mondial la înot: Sunt mulți români ale căror nume poate nu vă spun nimic, însă performanțele lor sunt uriașe.

Paul Georgescu este unul dintre ei și tocmai a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun înotător din lume în ape deschise. Paul Georgescu mi-a fost profesor de sport în școala generală; e un om extraordinar de ambițios și un adevărat profesionist.

S-ar bucura mult dacă l-ați putea suțtine cu un vot aici: https://bit.ly/3pYaAbh, a publicat Ianis Hagi pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Sunt multi romani ale caror nume poate nu va spun nimic, insa performantele lor sunt uriase. Paul Georgescu este unul…

Publicată de Ianis Hagi pe Vineri, 8 ianuarie 2021

Paul Georgescu, un adevărat titan al sportului din România

Paul Georgescu este un nume de care nu mulți au auzit în sportul românesc, însă performanțele sale sunt cu adevărat incredibile. Campion mondial de ice swimming la proba de 500 metri, unde a dat dovadă de o ambiție ieșită din comun, parcurgând traseul în 6 minute și 7 secunde, depășindu-i pe ceilalți 53 de rivali aflați la start.

Apa avea 0 grade celsius, iar gheața formată pe lacul Semenoskvoe l-a tăiat pe sportivul român, care nu a cedat o clipă până la finish. Paul a cucerit medalia de aur, locurile pe podium fiind completate de un sportiv spaniol și unul italian.

ADVERTISEMENT

Paul Georgescu a fost poloist de performanță, fiind de 5 ori campion național la juniori cu echipa CSS1 Steaua, două titluri au venit la seniori și o cupă a României cu echipa Steaua București. Înotul este pasiunea sa din copilărie, iar la doar 7 ani traversa Lacul Buftea cu ușurință.

Recordurile mondiale ale lui Paul Georgescu

Paul Georgescu a fost primul înotător din istorie care a reușit să înoate o milă la Cercul Polar, devenind astfel și cel mai rapid înotător prin performanța sa unică. Românul a parcurs distanța fără a face vreo pauză, în condițiile în care temperatura apei a avut 0,5 grade Celsius, fiind echipat doar cu ochelari de înot și slip. A înregistrat un timp de 22 minute și 44 secunde.

ADVERTISEMENT

Celelalte două recorduri reușite dintr-un foc sunt acelea că a devenit înotătorul cu cea mai rapidă milă înotată în Antarctica și care a înotat cea mai rapidă milă în condiții extreme, temperatura apei având între 0 și 1 grad Celsius.

Pentru Paul mai există doar motivația că acest sport ar putea intra în familia sporturilor olimpice de iarnă, iar românul ar ținti direct medalia olimpică de aur la următoarea ediție.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!