Fotbal international

Ianis Hagi, starul UEFA pentru Europa League! E pe aceeași listă cu omul care a eliminat-o pe CFR Cluj

03.03.2020 | 15:21
Ianis Hagi starul UEFA pentru Europa League E pe aceeasi lista cu omul care a eliminato pe CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Mijlocașul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, este starul UEFA pentru actuala ediție din Europa League, alături de alți trei fotbaliști pentru care s-au plătit sume importante de bani.

Ianis Hagi, starul UEFA pentru Europa League

UEFA face un sondaj prin care îi întreabă pe iubitorii de fotbal cine cred că va fi starul din Europa League care va străluci cel mai tare în acest sezon, dintre jucătorii transferați în această iarnă, iar pe listă se află și Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român a fost luat sub formă de împrumut de Glasgow Rangers de la RC Genk, iar scoțienii vor trebui să plătească cinci milioane de euro la vară dacă vor să-l păstreze definitiv.

Hagi se bate cu jucători transferați pe 20 de milioane de euro

Pe aceeași listă cu Ianis Hagi se mai află omul care a eliminat-o pe CFR Cluj în 16-imile de finală ale Europa League, Youssef En-Nesyri. Sevilla l-a transferat pe atacantul marocan de la Leganes pentru 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ceilalți doi jucători nominalizați de UEFA sunt portughezul Daniel Podence, adus de Wolverhampton Wanderers de la Olympiacos pentru 19,6 milioane de euro și bukinabezul Edmond Tapsoba, pentru care Bayer Leverkusen le-a plătit celor de la Vitoria Guimaraes suma de 18 milioane de euro.

Ianis, pasă decisivă în victoria de la Braga

Glasgow Rangers și Ianis Hagi s-au calificat în optimile de finală ale Europa League. După ce au câștigat acasă cu 3-2, cu două goluri ale românului, scoțienii s-au impus și în deplasare cu Sporting Braga, scor 1-0, prin golul marcat de Ryan Kent, în minutul 61, după o  pasă minunată a lui Hagi jr.

ADVERTISEMENT

În optimile de finală ale Europa League,  Glasgow Rangers va întâlni Bayer Leverkusen. Trupa lui Steven Gerrard pornește cu un  avantaj moral, primit în urma unei coincidențe inedite. Ultima confruntare directă dintre cele două s-a jucat pe 22 octombrie 1998, exact în ziua în care Ianis Hagi s-a născut.

Gerrard a vorbit despre transferul definitiv al lui Ianis

Antrenorul echipei Glasgow Rangers, Steven Gerrard, s-a declarat  uimit de penalty-ul ratat de Ianis Hagi în meciul cu Sporting Braga, din manșa secundă a 16-imilor de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

În Scoția, fiul ”Regelui” joacă meci de meci și contribuie la rezultatele trupei de pe ”Ibrox Park”. Antrenorul său, legendarul Steven Gerrard, a vorbit în premieră de  posibilitatea unui transfer definitiv al românului.

ADVERTISEMENT
Tags: