Fotbal intern

Ianis Hagi ştie cum se poate califica România la EURO 2020: “Suntem războinici”

27.03.2019 | 00:30
Ianis Hagi stie cum se poate califica Romania la EURO 2020 Suntem razboinici

Ianis Hagi ştie cum se poate califica România la EURO 2020. Tricolorii au învins Insulele Feroe, scor 4-1, în etapa a 2-a din preliminariile pentru Campionatul European din vara anului viitor, iar selecţionata antrenată de Cosmin Contra ocupă locul trei, cu un punct în spatele Suediei.

Ianis Hagi ştie cum se poate califica România la EURO 2020. Ce a spus după victoria cu Insulele Feroe

Ianis Hagi ştie cum se poate califica România la EURO 2020 şi a declarat că speră ca şi colegii lui să-şi păstreze atitutdinea pe care au arătat-o în partida cu Insulele Feroe. Căpitanul Viitorului a precizat victoria contra feroezilor era importantă, mai ales după înfrângerea cu Suedia.

“Mereu îmi doresc să înscriu, am fost în această seară aproape de gol, dar important e că am câştigat. Sperăm ca în următoarele meciuri să o ţinem tot aşa, cu atitudinea asta. Suntem războinici, trebuie să avem aceeaşi atitudine meci de meci, pentru că jucăm pentru echipa naţională. Era important să câştigăm, pentru că veneam după o înfrângere. Au fost două reprize diferite în Suedia şi altă opţiune nu era. Sunt fericit că am jucat în ambele meciuri, sper să evoluez în continuare cât mai mult şi să ajut echipa să ne calificăm”, a declarat Ianis Hagi la finalul meciului România – Insulele Feroe 4-1.

Ianis Hagi se împarte între naţionala mare şi cea U21

În vară, echipa naţonală U21 a României va juca la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino, în timp ce selecţionata mare va evolua cu Norvegia şi Malta în preliminariile pentru EURO 2020. Fotbalistul de 20 de ani a vorbit că nu ştie ce se va întâmpla în iunie, dar că vrea ca mai mulţi jucători de la U21 să facă pasul spre selecţionata antrenată de Cosmin Contra.

“Nu ştiu ce va fi în iunie, nu eu fac convocările. Sunt doi antrenori, la tineret şi echipa mare, ei vor lua deciziile. Toţi cei de U21 merită o şansă, pentru că au făcut performanţă acolo. E un pas mare, ritmul de joc e mult mai bun, o să fie mult mai greu. Dar suntem ambiţioşi, avem entuziasm”, a spus Ianis Hagi.