Fotbal international

E oficial! Ianis Hagi, transferat definitiv de Rangers! Prima reacţie: “Sunt nerăbdător să îmbrac din nou acel tricou faimos”. Mijlocașul se pregătește să revină pe teren în august

27.05.2020 | 19:33
E oficial Ianis Hagi transferat definitiv de Rangers Prima reactie Sunt nerabdator sa imbrac din nou acel tricou faimos Mijlocasul se pregateste sa revina pe teren in august
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este unul dintre cei mai în vogă fotbaliști români în prezent, iar Rangers a hotărât să-l transfere definitiv de la Genk, în urma evoluțiilor încântătoare pe care le-a avut în echipa lui Steven Gerrard.

  • Primele reacţii după ce Rangers l-a transferat definitiv pe Ianis Hagi: „Gerrard nu l-ar fi adus dacă nu era convins că va ajuta echipa”
ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 19:56 / Campionatul Scoţiei a fost “îngheţat” săptămâna trecută, însă Rangers mai are de jucat cel puţin un meci în actualul sezon. Scoţienii vor evolua în luna august, UEFA urmând să anunţe o dată exactă, în returul cu Bayer Leverkusen din optimile de finală ale Europa League. În tur, nemţii s-au impus pe “Ibrox Park”, scor 3-1.


UPDATE, 27 mai, ora 19:36 / Steven Gerrard s-a arătat mulțumit de transferul definitiv al lui Ianis Hagi la Rangers: Am construit o relație profesională foarte rapid cu Ianis, este o plăcere să îl antrenezi. vrea să învețe și să devină mai bun cu fiecare antrenament. Are deja experiența presiunii și a așteptărilor de pe ‘Ibrox’ și știu că este pregătit pentru următorul sezon”. 

ADVERTISEMENT

„Ianis este recunoscut în Europa ca un jucător tânăr, talentat, așa că transferul său permanent aici este o veste excelentă. Am reușit să dezvolt o relație bună cu Ianis foarte rapid”, a declarat Steven Gerrard, pentru site-ul oficial al lui Rangers.

Jurnaliștii britanici de la Dayly Record au anunțat că transferul definitiv al mijlocașului român a fost 3.000.000 de lire sterline, plus alte bonusuri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 mai, ora 19:18 / Glasgow Rangers a anunţat oficial transferul deifinitiv lui Ianis Hagi. Fotbalistul a oferit şi o primă reacţie.

“Sunt nerăbdător să revin alături de colegi pentru pregătirea sezonului următor și să îmbrac din nou acel tricou faimos. A existat interes și din partea altor cluburi, dar prioritatea mea a fost mereu să revin la Glasgow și să joc pentru Rangers.

ADVERTISEMENT

Am savurat împrumutul pe Ibrox și sunt nerăbdător să joc din nou în fața fanilor noștri. Acum, sper ca toți fanii lui Rangers și familiile lor să fie în siguranță”, a fost mesajul postat de Ianis Hagi.


UPDATE, 27 mai, ora 10:26 / Marţi seară, Genk a anunţat că Ianis Hagi a fost transferat definitiv de Rangers, însă ştirea a fost rapid ştearsă de pe site-ul clubului belgian. BBC i-a contactat pe oficialii echipei şi aceştia au susţinut că au acţionat prematur, motiv pentru care anunţul a dispărut.


UPDATE, 26 mai, ora 23:15 / Belgienii de la Genk au șters postarea în care anunța despărțirea de Ianis Hagi, la 20 de minute după ce au publicat-o, însă toate site-urile mari din Marea Britanie, inclusiv BBC, au apucat să facă anunțul privind transferul mijlocașului român.


UPDATE, 26 mai, ora 22:20 / Viitorul avea 20% dintr-un viitor transfer al lui Ianis Hagi, astfel că aceștia urmează să primească 1.000.000 de euro de la belgieni.


UPDATE, 26 mai, ora 22:09 / Fanii s-au bucurat pentru vestea conform căreia Ianis Hagi a semnat pe cinci ani cu Rangers. „Ești iubirea vieții mele!”, a declarat un fan al lui Rangers pe Twitter.

„Va străluci din nou!”, a fost mesajul unui alt suporter, în timp ce un alt fan îi atrage atenția lui Steven Gerrard: „Să sperăm că va juca pe postul lui de data asta și că va fi folosit mai des. Va fi un jucător important pentru noi. Bine ai venit, Ianis Hagi!”.

„În sfârșit primim o veste bună!”, a fost reacția altui fan Rangers.


Ianis Hagi a fost transferat definitiv la Rangers

Scoțienii de la Rangers au activat clauza de 5.000.000 de euro pentru a-l cumpăra definitiv pe Ianis Hagi de la Genk, astfel mijlocașul român va rămâne și din sezonul viitor pe „Ibrox Park”. Ianis a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu vicecampioana Scoției.

Belgienii de la Genk l-au cumpărat pe Ianis în vara trecută, dar mijlocașul român nu a reușit să se adapteze în campionatul Belgiei, motiv pentru care a fost împrumutat în iarnă la Rangers, unde nu a dezamăgit deloc.

Anunțul făcut de Genk
Anunțul făcut de Genk

O legendă a lui Rangers nu crede că Ianis Hagi merită să fie cumpărat pe mulți bani

Barry Ferguson, o legendă a lui  Rangers nu crede că Ianis Hagi merită să fie transferat din cauza sumei mari cerute de belgieni, și anume 5.000.000 de euro:

„Ar putea ajunge un mare fotbalist, dar are nevoie s-o arate în fiecare săptămână. Nu știu care e cea mai bună poziție pentru el, în dreapta, pe stânga sau în spatele vârfului”.

„Nu cred c-ar putea fi în niciun caz vorba de aproape cinci milioane de lire. Ar face aproape două milioane ori puțin sub banii ăștia.

Sgur că deține potențial și a avut unele momente de strălucire. Dar încă n-a atins acel nivel de consistență, pentru că are doar 21 de ani. Împrumutul la Glasgow a atras atenția lumii fotbalului asupra lui.”, a spus Barry Ferguson.

Ianis Hagi a reușit să înscrie trei goluri și să ofere două pase decisive în 13 meciuri pentru Rangers, fiind unul dintre cei mai apreciați jucători din trupa lui Steven Gerrard.

  • 4.500.000 de euro este cota de piață a lui Ianis Hagi, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT