Fotbal intern

Ianis Hagi, urmărit de scouterii unui club uriaş din Europa la meciul naţionalei de tineret

Ianis Hagi urmarit de scouterii unui club urias din Europa la meciul nationalei de tineret

România U21 va da un test important astăzi împotriva naţionalei similare a Bosniei, pentru calificarea la Europeanul U21 de anul viitor. Scouterii din Europa au venit să îi vadă la lucru pe elevii lui Mirel Rădoi, iar unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti va fi Ianis Hagi. FANATIK.RO a aflat că decarul Viitorului va fi urmărit la partida cu ex-iugoslavii de către scouterii lui Benfica Lisabona!

Ianis Hagi a fost titular în partida din Portugalia, câştigată cu 2-1 de “tricolorii” mici, unde nu a avut performanţe neapărat notabile în cele 77 de minute jucate. Acum, Ianis va trebui să impresioneze pentru a avea o şansă în plus la un nou transfer în străinătate.

Tânărul fotbalist român a fost repatriat în iarna acestui an de la Fiorentina, acolo unde a petrecut un an şi jumătate dar a evoluat numai 48 de minute pentru prima echipă a italienilor. Tatăl lui, Gică Hagi, a decis să îl răscumpere pentru aceeaşi sumă cu care a fost vândut, 2 milioane de euro, iar fiul său i-a răsplătit încrederea în returul sezonului şi în play-off-ul Ligii 1 Betano. Hagi jr a evoluat foarte bine de la întoarcerea la Viitorul, cu 6 goluri şi 4 pase decisive în 14 meciuri jucate. În noul sezon, Hagi are o formă ceva mai slabă, cu numai 2 goluri şi o pasă decisivă în 9 partide. Cu toate acestea, căpitanul celor de la Viitorul a înscris golul decisiv în partida cu CFR Cluj, în prelungiri.

Ianis Hagi, urmărit de scouteri la meciul cu Bosnia U21, dorit de Brondby

Pe lângă Benfica Lisabona, mai multe echipe s-au arătat interesate de serviciile lui Ianis Hagi în ultima perioadă. Oficialii formaţiei Brondby şi-au arătat interesul pentru decarul Viitorului, dar vor trebui să satisfacă nevoile financiare ale lui Gică Hagi. Mai mult, în sezonul precedent Ianis Hagi a fost în atenţia celor de la Olympique Lyon: “Au fost să vadă alţi jucători, urmăreau alţi fotbalişti şi le-a sărit în ochi Ianis. A făcut un meci extraordinar. Cei de la Lyon au spus că vede jocul cu câteva secunde mai repede decât ceilalţi”, spunea impresarul Tănase Joiţa, după victoria celor de la Viitorul în faţa lui CSM Poli Iaşi, scor 2-0.

De asemenea, potrivit FANATIK.RO, la meciul dintre România U21 şi Bosnia U21 sunt prezenţi şi scouterii lui Genoa. Echipa italiană îl are în componenţă pe portarul Ionuţ Andrei Radu, căpitanul naţionalei de tineret. Goalkeeper ul a fost eroul partidei cu Portugalia U21, după ce a apărat o lovitură de pedeapsă în prelungirile meciului cu lusitanii!