Fotbal intern

Ianis Hagi, vedetă pe site-ul UEFA înainte de EURO 2019! Este jucătorul de urmărit din selecţionata lui Mirel Rădoi

15.06.2019 | 09:02
Ianis Hagi vedeta pe siteul UEFA inainte de EURO 2019 Este jucatorul de urmarit din selectionata lui Mirel Radoi

Ianis Hagi este vedetă pe site-ul UEFA înainte de EURO 2019, competiţie care va debuta pe 16 iunie. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani a intrat într-un clasament al fotbaliştilor care trebuie urmăriţi cu atenţie la turneul final din Italia şi San Marino. Internaţionalul român este coleg cu nume grele ale fotbalului european.

Ianis Hagi, vedetă pe site-ul UEFA înainte de EURO 2019: “A moștenit pasiunea tatăl lui său”

Înainte de EURO 2019, site-ul UEFA a făcut o listă cu cei mai importanţi fotbalişti de la turneul final, iar Ianis Hagi este vedeta naţionalei de tineret a României. Jucătorul Viitorului a fost lăudat, iar oficialii forului continental i-au făcut o scurtă prezentare în care au amintit şi de Gică Hagi.

“Fiul celui mai valoros jucător român all-time, Gheorghe Hagi, Ianis a moștenit pasiunea tatăl lui său și nu puține dintre calitățile acestuia, dar are propriul talent. ‘Nu-l putem compara cu mine’, a spus Gică. Ianis și-a făcut debutul la Viitorul – club fondat și manageriat de tatăl său – la 16 ani. A devenit căpitan, a jucat pentru scurt timp la Fiorentina și acum e internațional de seniori. ‘Are’ ambele picioare, e creativ și specialist în faze fixe. ‘Numele Hagi nu e o povară, ci o mare onoare’, a declarat el”, a fost descrierea lui Ianis Hagi pe site-ul UEFA.

Ianis Hagi, vedetă pe site-ul UEFA înainte de EURO 2019
Ianis Hagi, vedetă pe site-ul UEFA înainte de EURO 2019

Cine sunt jucătorii de urmărit ai adversarilor noştri

România face parte din Grupa C alături de Franţa, Anglia şi Croaţia. Marţi, de la ora 19:30, selecţionata lui Mirel Rădoi îi va înfrunta pe croaţi, vedeta acestora, în opinia UEFA, fiind Nikola Vlasic. Mijlocaşul ofensiv a jucat în sezonul recent încheiat la ŢSKA Moscova, unde a fost împrumutat de Everton.

Phil Foden este vedeta Angliei U21, al doilea adversar al României U21 la EURO 2019. Mijlocaşul de 19 ani evoluează la Manchester City, iar turneul final din Italia şi San Marino poate fi trambulina spre selecţionata pregătită de Gareth Southgate. Houssem Aouar, fotbalistul lui Lyon, este jucătorul de urmărit din naţionala de tineret a Franţei, ultimul adversar al României U21 la EURO 2019.

Cine sunt ceilalţi fotbalişti remarcaţi de UEFA

  • Spania: Dani Ceballos (Real Madrid)
  • Serbia: Luka Jovic (Real Madrid)
  • Polonia: Dawid Kownacki (Fortuna Dusseldorf)
  • Italia: Moise Kean (Juventus)
  • Germania: Florian Neuhaus (Borussia Monchengladbach)
  • Danemarca: Robert Skov (FC Copenhaga)
  • Belgia: Dodi Lukebakio (Fortuna Dusseldorf)
  • Austria: Xaver Schlager (RB Salzburg)
Tags: